שלום!אני ממש מתלבטת האם ללמוד פסיכולוגיה לתואר ראשון,ואיפה יותר כדאי ללמוד.אם תוכל בבקשה לתת לי יעוץ אני אשמח.
ד
ד"ר עמי שקד
מעין
פסיכולוגיה לא כדאי ללמוד מתוך התלבטות אלא מתוך אמונה פנימית ורצון אמיתי על מנת להתקבל ללימודי פסיכולוגיה עליך להגיע לציון גבוה בפסיכומטרי ושממוצע ציוני הבגרות שלך יהיה אף הוא גבוה אם יהיו לך הנתונים המתאימים ראוי שתנסי להתקבל לאחת מהאוניברסיטאות המרכזיות:תלאביב,בראילן העיברית או חיפה אפשר לנסות להתקבל במרכז הבין תחומי בהרצליה או במרכז ללימודים אקדמיים באור-יהודה הכנסי לגוגל ותבדקי את תכניות הלימוד השונות ותחלחטי היכן הכי מתאים עבורך
מ
מעיין
פסיכולוגיה
אני רוצה לנסח את עצמי מחדש,אני כמעט ובטוחה שזה מה שאני רוצה ללמוד כי זה מאוד מעניין אותי ואני מאוד מתחברת לזה!מאז ומתמיד התחברתי לזה..אבל אני לא בטוחה שאני רוצה לעסוק רק בזה בעתיד,לא ההיתי רוצה להיות פסיכולוגית קלינית אבל ההיתי מאוד רואה את עצמי כפסיכולוגית ארוגנית,יועצת וכדומה..זה בגדול ההתלבטות שלי!חקרתי כל כל הרבה לגביי מה ללמוד ותמיד אני מוצאת את עצמי חוזרת בחזרה ללימודי פסיכולוגיה.ואם זה בסדר ללמוד גם במכללות,ואם אני לומדת בעצם מדעי ההתנהגות האם זה יותר פרקטי לי בשוק?...אשמח לתשובות!
ע
עמית
פירוט ההבדלים בין תואר במדעי ההתנהגות לפסיכולוגיה
מעיין, יש הבדל בין מדעי ההתנהגות לפסיכולוגיה. מדעי ההתנגות מורכבים מפסיכולוגיה אנתרופולוגיה וסוציולוגיה (בחלוקה שווה פחות או יותר). בפסיכולוגיה את מעמיקה בתחום עצמו. באוניברסיטאות את חייבת ללמוד דוח חוגי ז"א 50% פסיכולוגיה והשאר משהו אחר. יש מכללות שיש בהן תואר ראשון בפסיכולוגיה חד חוגי (למשל אני יודעת שבמכללה למנהל מציעים תואר כזה). אם הציון בסוף התואר גבוה והמוסד בו למדת מוכר אין סיבה שלא תתקבלי לתואר שני אם בפסיכולוגיה (ייעוצית/חינוכית) או לתואר שני אחר למשל במנהל עסקים.
מ
מלי
פסיכולוגיה במכללת אשקלון
היי אני לומדת פסיכולוגיה שנה שניה במכללת אשקלון. חייבת לציין שאני מבינה את ההתלבטויות שלך.. הייתי ממש במקום הזה... השתגעתי עד שנסגרתי איפה ללמוד. לבסוף שמחה על הבחירה שעשיתי רמה מאוד גבוהה, מרצים מעולים- מרגישים שהם חיים את התחום... בהצלחה :)
מ
מעיין
תגובה למלי שלומדת במכללת אשקלון
היי מלי,תודה על הייעוץ!יש לי כמה מקומות שאני סגורה עליהם,אני עדיין מבררת,אשקלון ממש רחוק לי אני מירושלים אז כך שאני מחפשת משהו יותר בסביבה שלי או במרכז שזה גם אופצייה עבורי,תוכלי לספר לי מעט על הלימודים,האם את בטוחה שזה מה שאת רוצה לעסוק בעתיד?איזה פסיכולוגית לפי דעתך תרצי להיות?....תודה מעיין