שמי איילה, אני נשואה +2 ורוצה להתחיל ללמוד פסיכולוגיה. הבעיה הראשונה שלי היא שאי אפשר להתחיל לטפל כפסיכולוגית עם תואר ראשון ונצרך גם תואר שני. האם יש הסבה או קורסים מקוצרים כלשהם שאיתם אפשר לטפל ולא חייבים ללמוד עוד 4 שנים תואר שני? הבעיה השניה שלי שאני צריכה להמשיך לעבוד במקביל ללימודים. האם יש לימודי ערב לתואר ראשון? אשמח לקבל מענה. תודה מראש.
ד
ד"ר עמי שקד
איילה
לצערי אין קיצורי דרך ועל מנת לעסוק בטיפול יש ללמוד לתואר ראשון ולאחריו לתואר שני וגם לעשות התמחות שנמשכת מספר שנים וטוב שכך,שהרי לטפל זה עיניין רציני המחייב הכשרה ממושכת ואינטנסיבית. במכללות יש בדרך כלל לימודי ערב המאפשרים שילוב עבודה עם לימודים
ס
סוזי
תואר ראשון פסיכולוגיה
איילה שלום, כפי שכתב ד"ר שקד אין קיצורי דרך. קחי בחשבון שלימודי פסיכולוגיה גוזלים זמן ואולי נכון עבורך לא לקחת תכנית לימודים מלאה. אני חושבת שבחלק מהמכללות יש תכניות ערב. שיהיה לך בהצלחה.
מ
מכללת נתניה
תשובה לשאלתך
היי איילה,
לא ידוע על קורסים מזורזים / מקוצרים שיקנו רשיון מקצועי לטיפול פסיכולוגי . עדיף לא להתפתות לכל מיני קורסים וסדנאות שלא במסגרות אקדמיות . במכללה האקדמית נתניה למשל, ישנו תואר ראשון במדעי ההתנהגות עם שתי חטיבות מורחבות, או פסיכולוגיה או ניהול משאבי אנוש ,במידה ותבחרי את החטיבה בפסיכולוגיה תוכלי בעתיד להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה (נכון להיום נדרשת גם בחינת מתאם טרם הכניסה ללמודי תואר שני בפסיכולוגיה ). יש מסלול ללימודי ערב אולם בדר"כ הוא נפתח רק בחטיבת משאבי אנוש ,לעומתו מסלול לימודי בוקר יכלול הן את משאבי אנוש והן את פסיכולוגיה. לעוד פרטים ניתן ליצור קשר עם מרכז המידע במכללה האקדמית נתניה בטל':098607887/884. בהצלחה .