בתקופה האחרונה אני שורה בבלבול מתמשך ובלתי פוסק שממש גורם לי לתסכול. עד לפני מספר חודשים התלבטתי איזה מקצוע ללמוד שיהיה מעניין רווחי וכו', אך לא מצאתי תשובה פנימית ואני מניחה כי השיקול הרווחי הפריע לי. עד שהונח בצד והגעתי למסקנה שפסיכולוגיה זה הדבר היחיד שמעניין אותי והדבר היחיד שהתעניינתי בו מאז ומתמיד,אני חוששת מאוד להיכנס ללימודי פסיכולוגיה כי שמעתי מספר פעמים מאנשים שונים שהלימודים מאוד קשים ותנאי הקבלה לתואר שני מלווה בסלקציה מדוקדקת ובקיצור קלושים. אין לי ממוצע בגרות גבוה וגם לא פסיכומטרי מה שנותן לי אפשרות רק בפתוחה. האם אוכל לקבל רקע על הלימודים, למי מתאימים?! כמה אחוזים מתקבלים (בערך) לתואר שני?! מה ממוצע הציון הנדרש?! ואם לא מתקבלים לתואר שני מה ניתן לעשות עם תואר ראשון בפסיכולוגיה?!
מתנצלת מראש על "המגילה"... תודה(:
א
איתי
האי וודאות שפסיכולוגיה
את, כמו כל הסטונדנטים של פסיכולוגיה, רוצה שמישהו יפיג בשבילך את האי וודאות שאופפת את התואר הזה והאמת שאף אחד לא יכול לעשות את זה. פסיכולוגיה היא אם כל האי וודאות גם בגלל שלאורך התואר תלמדי המון הסתברות שזוהי המתמטיקה של האי וודאות וגם בגלל שאף אחד לא באמת יודע לאן הוא יגיע מפה אולי תפציצי בציונים ואיכשהו תגיעי לקלינית ותהיי מאוד טובה בזה ותפתחי קליניקה ותקלי 400 שקל ל50 דקות שיחה ואולי ממש לא. כנ"ל גם בפתוחה (שם אני לומד אגב) אולי מאוד תסתדרי עם שיטת הלימוד העצמית ואולי לא. אולי לאורך התואר תגלי שפסיכולוגיה זה בעיקר סטטיסטיקה ותביני שזה לא בשבילך אולי תוציאי תואר שני ובסוף תחליטי שבה לך להיות מהנדסת בקיצור לכי עם מה שאת אוהבת וברוכה הבאה לעולם של אי וודאות.
א
אורטל
איתי...
תודה רבה אגב על תגובתך..
יכול קצת לספר לי על שיטת הלימוד העצמית בפתוחה... איני בטוחה כי היא מתאימה לי. ובכלל על התואר עצמו?!
ortalrock@walla.co.il
אודה לך אם תוכל לפרט בכתובת המייל שלי.
ד
ד"ר עמי שקד
אורטל
כל השאלות על הפתוחה אני מציע לפנות לפתוחה על מנת לקבל תשובות ברורות. בוגרי תוא רראשון מהפתוחה מתקבלים לתואר שני אם ממוצע הציונים גבוה ועוברים בהצלחה את תהליכי המיון מוקדם מדי לענות על שאלותיך לגבי % המתקבלים או ממוצע ציונים הנדרש מאחר והקריטריונים משתנים ומי יודע מה יהיה בעוד כמה שנים לכשתסיימי לימודייך...