שלום יש לי תואר ראשון מ בר-אילן בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה ממוצע מעל 90 ובפסיכולוגיה בנפרד 96 אני מעוניין בתואר שני בפסיכולוגיה - אבל יש הרבה אפשריות שאני לא מבין מה בדיוק אני צריך לבחור ! אני מעוניין בפסיכולוגיה קלינית וחינוכית ! האם אני יכול לעבוד גם בבית הספר אם יש לי תואר בפסיכולוגיה קלינית או אני צריך להיות פסיכולוג חינוכי ? מה בדיוק התפקיד של הפסיכולוג החינוכי ומה ממוצע המשכורת ?! תודה
ד
ד"ר עמי שקד
שמעון
נראה לי שתצטרך קודם לכל לגבש עמדה והחלטה באופן ברור מהו הכיוון שאליו אתה שואף לא יתאפשר לך בו זמנית לקחת קלינית וחינוכית.תחליט לא ברור לי גם אם יקבלו אותך ישירות לשני כשהתואר שלך הוא בחינוך וגם פסיכולוגיה. נראה לי שתצטרך השלמות . אם רצונך לעבוד בסטינג של בית-ספר הרי ברור לי שתעדיף ללמוד לתואר שני בחינוכית מציע לך לבחון שאלות אלה בחוג בו בחרת ללמוד באופן ישיר על מנת לקבל תשובות ברורות גם באשר לתפקיד הפסיכולוג החינוכי בבית הספר נראה לי שעיקר תפקידו הוא באבחון והערכת תלמידים על מנת לאת ליקויי למידה ובעיות רגשיות ובחלקם גם להציע פתרונות
ש
שמעון
ד"ר עמי שקד
המון תודה ד"ר עמי שקד על התשובה המהירה אפה אפשר ללמוד פסיכולוגיה חינוכית ? כי לא מצאתי באקדמית תל אביב יפו ובבר-אילן . אחרי שביררתי מצאתי שכן מלמדים ב בן-גוריון ! 1. אשמח אם תוכל לגיד לי אפה מלמדים את זה בארץ? 2. בקשר לקבלה לתואר שני אני חייב ל מתא"ם ? או יש מקומות שמקבלים בלי מתאם ? 3. האם יש משכורת טובה לפסיכולוג חינוכי ? 4. אם אני רוצה ללמוד קלינית אחרי שאתחיל לעבוד בחינוכית אני יכול ?
ד
ד"ר עמי שקד
שמעון
נראה לי שרק בבאר שבע.התחום לא כל כך מפותח בישראל כנראה בגלל הנהירה לייעוץ חינוכי לתואר שני אם יש צורך במתאם לחינוכי ניתן לברר ישירות בבןגוריון.אין לי מושג ירוק... תשכח ממשכורות גבוהות במשרות ממשלתיות לפסיכולוגים...הרבה כסף לא תקבל ממשרת םסיכולוג חינוכי לא נראה לי שיש מסלול עוקף להגיע לקליניץתצטרך לעבור תהליכי מיון מחדש גם אם כבר התקבלת לחינוכית בהצלחה
ש
שמעון
תואר שני בפסיכולוגיה
אני יודע שכל בית ספר צריך גם יועץ חינוכי וגם פסיכולוג! שעובד דרך המעוצה . ולפי מה שהבנתי ממך שיועץ דומה לייעוץ חינוכי ! 1. מה ההבדל ביניהם והאם באותו בית ספר צריך להיות גם פסיכולוג חינוכי וגם יועץ חינוכי ? 2. האם פסיכולוג קליני קשור למסגרת הלימודים או לאבחון תלמידים או יכול לעבוד בבית הספר או במעוצה ? תודה
ד
ד"ר עמי שקד
תואר שני בפסיכולוגיה
שמעון,נראה לי שאתה יותר מעודכן ממני....אודה ולא אבוש,אין לי מספיק ידע על מנת לענות היטב על שאלותך ועל כן אולי תפנה לאתר של השרות הפסיכולוגי הייעוצי( שפ"י) במשרד החינוך ושם בוודאי יש אינורמציה שתסייע בעדך מאחל לך הצלחה שבתשלום