אני סטודנטית שנה ראשונה לפסיכולוגיה (חד-חוגי באוניברסיטה הפתוחה). אני מתעניינת בתחום של מחקר - האם יש צורך בתואר שני כדי לעסוק במחקר מדעי ההתנהגות? אשמח לקצת הכוונה כיצד נכנסים לתחום הזה ומה דרוש ?!
ד
ד"ר עמי שקד
מירית
סליחה על האחור במתן תשובה כן בהחלט שתצטרכי ללמוד לתואר שני באחת המגמות המחקריות(להבדיל מהמגמות הקליניות-טיפוליות-שיקומיות -חינוכיות ) שני המסלולים המובהקים לבחירתך למחקר הם תחום הפסיכוביולוגיה וישנן מספר מקומות המעניקים השכלה בתחום (יופיע במסגרת לימוד בין-תחומי במדעי המוח או לימודי המח בבר אילן או בתלאביב) המסלול השני הוא תחום מדעי-לימודי הקוגניציה כמובן שניתן לעסוק במחקר בתחומום מגוונים נוספים:אישיות,התפתחותית או חברתית חשוב שתגבשי החלטה על התחום בו יש לך עיניין ואז פני לאוניברסיטאות להמשך בירור איך שלא יהיה יש לך לא מעט זמן עד שתסיימי תואר ראשון... בהצלחה
מ
מירית
ועוד שאלה קטנה
תודה ד"ר שקד על התשובה. במידה ואני מעוניינת ספציפית בתחום של מחקר התפתחותי או חברתית- האם בכל זאת נדרש תואר שני? כיצד מוגדר תואר זה והאם ניתן לעסוק בתחום של מחקר גם ללא תואר שני (לפחות כעוזרת מחקר?) מה המדיניות בענין?
ד
ד"ר עמי שקד
מירית-עוד שאלה
לא מירית,את צריכה ללמוד לתואר שני בתחום שאת בוחרת לחקור בו,ולא נראה לי שתצליחי לעסוק במחקר ללא לימודי תואר שני שמכשירים אותך בין היתר גם לבצע מחקר באופן עצמאי.אף מוסד מחקרי לא יקבלך רק עם תואר ראשון !!! אין קיצורי דרך
ע
ענת
שאלה למירית
היי מירית...
אני כרגע מתעניינת בלימודים לתואר ראשון בפתוחה.
רציתי לדעת: 1. האם הלימודים בפתוחה קשים 2. איך בדיוק מתנהלים הלימודים (כמה תלמידים בכיתה?, ... וכדו') ובכלל, כל מה שתוכלי להוסיף בנושא תודה.
מ
מירית
הלימודים באוניברסיטה הפתוחה
הי ענת. מאוד קשה לאמר לך אם הלימודים קשים או לא - זה מאוד אינדיוידואלי. באוניברסיטה הזאת באמת נותנים לך את כל הכלים ללימוד עצמי- כולל חומר לימודים שכתוב בצורה מאוד ברורה (וחוסך לך את הריצה לספריה ומריבות על ספרי לימוד עם סטודנטים אחרים), אתר אינטרנט שבד"כ פתוח כל הזמן לשאלות וכמובן מנחים עם שעת הנחיה. לי אישית מאוד טוב באוניברסיטה הפתוחה- עברתי מלהיות תלמידת תיכון בינונית לסטודנטית טובה מאוד. זה תלוי בהרגלי הלימוד שלך - אני אישית תמיד לומדת הכי טוב לבד בבית בחזרה שלי על החומר ובתיכון די הלכתי לאיבוד, לכן האוניברסיטה מאוד מתאימה לי. אני עדיין מגיעה לכל השיעורים אך את עיקר הלימוד עושה לבד. אני לומדת ]פסיכולוגיה שהקורסים בו נחשבים קשים ועמוסים אבל בשבילי זה עדיין עדיף על פני אוניברסיטה רגילה.
בניגוד למה שהרבה חושבים - באוניב' הפתוחה מתקיימים שיעורים מסודרים בד"כ אחת לשבוע (כמות המפגשים בהתאם לתשלום), ולאורך כל הסימסטר יש מטלות להגשה שמהוות סדר גודל של 20-30% מהציון הסופי (+בחינה)
מציעה שתרשמי את המייל האישי שלך כדי שאוכל לענות לך על שאלות יותר ספציפיות אם תרצי...