היי. אני מתחילה עכשיו שנה ב' של תואר ראשון במדעי ההתנהגות. אני רוצה השנה להתחיל להתנדב במוסד כלשהו, משום ששמעתי שעל מנת להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה צריך להביא המלצות. רציתי לדעת אם ישנה רשימה של מוסדות להתנדב בהם ובנוסף- עד כמה זה חשוב האם ההמלצה תגיע מפסיכולוג או מעו"ס? בנוסף, אשמח לקבל פרטים בכלליות על הדרישות לתואר שני- האם יש עוד משהו שעלי לדעת ולהיות מוכנה אליו? תודה רבה:)
ד
ד"ר עמי שקד
אלינור
אני מניח שאת שואפת להתקבל לתואר שני בפסיכ' קלינית שהרי רק למגמה זו יש חשיבות לעבודת התנדבות. אין רשימה מהסוג שאת מבקשת.יחד עם זאת תוכלי בעצמך לבדוק אפשרות להתנדב לאירגונים כמו עלם או אנוש או כל אירגון הנותן שרותי תמיכה לאנשים נצרכים נסי להתקבל לעבודת התנדבות באחד מהמרכזים לבריאות הנפש ראוי שהמלצה אחת תינתן לך על ידי אחד מהמרצים שלך והשניה מאדם מרכזי במקום בו תעשי את ההתנדבות שלך.לא נראה לי שיש הבדל בין המלצתו של פסיכולוג לזו של עו"ס חשוב כמובן שיהיה במאגר הקורסים שלך את מגוון קורסי היסוד בפסיכולוגיה וגם קורסי סטטיסטיקה ומתודולוגיה.תצטרכי לעבור מבחן מתא"ם בציון גבוה.תחפשי בגוגל אינפורמציה על מבחן זה. יש מקומות שמאוד יחשיבו בחיוב אם תעברי בעצמך טיפול ושלא יעלה בדעתך לומר שאת לא זקוקה לטיפול... מציע לך להכנס לאוניברסיטאות המעניקות תארים בפסיכולוגיה על מנת להעשיר עצמך בעוד ידע בהצלחה