אני בת 21 ומעוניינת ללמוד במסלול פסיכולוגיה וניהול. עשיתי פסיכומטרי ועם הציון שקיבלתי אני לא יכולה להתקבל לאוניברסיטאות. אני לא מעוניינת לעשות פסיכומטרי שוב ובדקתי כל מסלול אפשרי כדי ללמוד שנה ראשונה במוסד כלשהו ולעבור לאוניברסיטת ת"א אך האוניברסיטה לא מאפשרת שום אפיק מעבר למסלול הזה. שאלתי היא מהם ההבדלים בין הלימודים במכללה ובאניברסיטה?ההאם לאחר סיום תואר ראשון במכללה אוכל להתקבל לתואר שני באוניברסיטה (ת"א לצורך העניין)? האם ההבדל כ"כ משמעותי שעדיף לי לבזבז עוד שנה, כסף ומאמצים על פסיכומטרי נוסף על מנת לנסות להתקבל לאוניברסיטה? איזו מכללה נחשבת לטובה במסלול הזה?
ד
ד"ר עמי שקד
עדי
ברמה האקדמית העקרונית לא אמור להיות הבדל ובלבד שתלמדי במכללה המוסמכת ומוכרת על ידי המ"לג להעניק תארים אקדמיים כדאי לבדוק את תכנית הלימודים במכללה שתבחרי על מנת לודא שהיא כוללת מגוון רחב של קורסי פסיכולוגיה ושהלימודים יכינו אותך היטב ללימודי תואר שני בהצלחה
ע
עדי
תודה על תשובתך ושאלה נוספת
תודה רבה על תשובתך. אני מעריכה את זה מאוד מכיוון שאני מרגישה שפשוט אין ממי לקבל תשובות על השאלות האלו. ממה שבדקתי עד עכשיו מצאתי שיש את המסלול פסיכולוגיה ניהול רק במכללת רמת גן. האם אתה מכיר עוד מכללות שיש להן את המסלול? ושאלה שנייה מה הסיכויים להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה באוניברסיטה לאחר לימודים במכללה? (במידה ויש לי ציונים טובים כמובן).
ע
עדי
ועוד שאלה חשובה
האם לימודי פסיכולוגיה במכללת רעננה/ רמת גן באמת מזכים אותך בתואר של האוניברסיטה הפתוחה?
ד
ד"ר עמי שקד
עדי-ועוד שאלה חשובה
כדאי לשאול באונ' הפתוחה מאחר ולי אין מושג ולא רוצה להטעות
ד
ד"ר עמי שקד
עדי-תודה על תשובתך
לא מכיר מכללות נוספות עם מסלול רשמי של פסיכו' וניהול יחד עם זאת את תמיד יכולה לשלב יחד עם לימודי פסיכולוגיה גם קורסים בניהול ןלזכות בהכשרה מסויימת בתחום גם אם תעודת התואר לא תציין ניהול.נראה לי שאם ברצונך להמשיך לתואר שני בפסיוכ' או בתחום קרוב ללימודי ניהול לא תהיה חשיבות מיוחדת.
א
אורית
פסיכולוגיה וניהול
שלום עדי, במכללה למנהל עומדים לפתוח בסמסטר אביב (פברואר הקרוב) לימודי פסיכולוגיה עם בחירה בין חטיבת ניהול או תקשורת. אולי כדאי לברר שם או לפנות למרכז ייעוץ בטלפון - 03-963-4223 יום טוב