שלום אני מעונינת ללמוד פסיכולוגיה. אין לי ספק בכך אך אני מתלבטת איפה. ולכן אני מחפשת גרף סטטיסטי או כל דבר שיוכל לעזור לי באופן גורף איזה דירוג של שלושת המכללות הכי טובות ושלושת אוניברסיטאות. האם זה משנה בכלל מכללה או אוניברסיטה מבחינת מעסיקים פוטנציאלים אשמח לתשובה מפורטת. ועוד משהו לדוגמא אחווה או גליל מערבי מציעים תואר של בר אילן\בן גוריון כמה זה נכון? האם יש לזה באמת חשיבות של תואר אוניברסיטאי?? תודה מראש, יעל.
ד
ד"ר עמי שקד
יעל
הי יעל וסליחה על שלא עניתי כדרכי מאוד מהר.איך שהו שאלתך השתרבבה בין אחרות ולא שמתי לב לכך עינינית:אין לנו בישראל דרוג אוניברסיטאות ומכללות כפי שקיים באמריקה כך שלא אוכל לענות לך על שאלת המדרג. מבחינת המשך לימודים לתואר שני בפסיכולוגיה אין משמעות מיוחדת לאוניברסיטה בה למדת לתואר 1. כל אוניברסיטה תעדיף קודם לכל לבחור מבין המועמדים שלה את הטובים ביותר ואז להוסיף ממקומות אחרים.טבעי ונורמלי. גם לגבי מכללות אין לנו דירוג רשמי.בסופו של יום תבחרי מקום על סמך קריטריונים אישיים לאחר שתצמצמי את האפשרויות ותבדקי אישית מספר מקומות.הדרוג האישי שלך יקח בחשבון כל מה שחשוב עבורך ,ושווה לך ללכת לימים פתוחים של המכללות על מנת ללמוד מגוף ראשון ולהתרשם. מבחינת מעסיק פוטנציאלי בדרך כלל אין הבדל בין מכללה לאוניב' צריך לבדוק האם התואר שמציעה אחווה או כל מקום אחר שהוא תואר של בר-אילן הוא שווה ערך ושקיל לתואר שהיית מקבלת בבר-אילן .לי נראה שלא צריך להיות הבדל מבחינת שקילות התואר.ההבדל יהיה אולי ברמת המרצים הנשלחים ללמד מטעם בר אילן במכללה וכמובן איכות מתקני לימוד ,מעבדות וספריות וכדומה. השאלה היא האם הנתונים שלך מבחינת ממוצע ציוני בגרות ופסיכומטרי תוכלי אמנם להתקבל לאחת מהאוניברסיטאות העיקריות?אם כן לכי על אוניברסיטה מבוססת. בהצלחה יעל,ושוב קבלי התנצלותי על האחור בתגובה