בחירת מקצוע - תקשורת, פסיכולוגיה או עבודה סוציאלית?
בחירת מקצוע - תקשורת, פסיכולוגיה או עבודה סוציאלית?
מאי
3 תגובות
היי שני, זה זמן מה שקיימת בי התלבטות וחוסר החלטיות- מה ללמוד?!מהסתכלותי בעצות בפורומים-העיקר בשיקול בבחירה זה לבחור בתחום שאני רואה את עצמי בו ,משהו שאני ממש אוהבת,שהייתי עושה שעות ע״ג שעות גם בלי תמורה כספית,ושצריכה להיות מטרה לאן רוצים להגיע בסופו של דבר!!אני שואלת את עצמי את כל השאלות האלה אבל אין שום דבר שממש בא לי לעשות,משהו שיש לי אליו תשוקה גדולה!אני בעצם צריכה לבחור משהו מבלי שנגעתי באיזשהו תחום כזה במהלך חיי אלא רק ראיתי מהצד אנשים שעוסקים בזה ושוחחתי איתם(דבר שלא עזר לי להגיע להחלטה).מעבר לכך,אני חושבת שגם אם נמשכים למשהו זה לא בהכרח המשהו שנהיה טובים בו. אולי תצליחי לכוון אותי,קצת על עצמי:עובדת בעבודות מזדמנות,עסקתי בעבר בתחום המוסיקה אך הבנתי שזה לא בשבילי כי כמה שהיה קיים בי הרצון-גיליתי שהמקצוע לא מתאים לי ואני לא אליו,מה גם שזה העולם היחיד שהכרתי ואני מרגישה שאני לא מצליחה לפתוח את הראש לכיוונים אחרים. אני מאד אוהבת צדק(לצערי יש מקצועות שזה בסיסם אך בפועל זה אחרת) לא יכולה לראות אנשים שחותרים לההיפך.אוהבת לעזור לאנשים,מתחברת בקלות לסוגים ואוכלוסיות שונות של אנשים.אוהבת לייעץ לאחרים וטובה בזה.רואה את עצמי עוסקת במשהו שיש בו אתגרים ודינאמיות.חשבתי על תקשורת(בשילוב דו חוגי מפני שזה כללי) פסיכולוגיה- הבנתי שזה הרבה תיאוריות, עבודה סוציאלית-לא בטוחה שיש בי חוסן נפשי, משפטים-מקצוע מוצף ודורש תכונות מאד ספציפיות, חינוך ואז להמשיך ליעוץ חינוכי(לא רואה את עצמי כמורה ממש.מרגישה שאני יכולה לתרום לילדים וכל ילד יכול להצליח עם הכוונה נכונה)
ש
שני יונגר
צרות של עשירים
שלום מאי,
אלו בדרך כלל צרות של עשירים, כמו שאומרים. אלו בעיות שנתקלים בםה הרבה אנשים שהם אינטליגנטים מאוד שלצערם במהלך החיים כל הסובבים אותם לא הכווינו אותם למצוא את המקום שלהם וזה חבל. זה לא אבוד כמובן ואפשר למצוא את הדרך. ולכן, כשנמצאים במקום שבו את נמצאת, כזה שבו את לא מרגישה מכישה לשום דבר, זה הזמן שאני בדרך כלל מציעה ללכת לייעוץ ואבחון לקריירה. לצערי אינני יכולה להמליץ כאן על מכונים מסוימים, אבל ישנם כמה מכונים שיכולים לשנות את חייך ממש בתובנות שתקבלי מהם על עצמך, על היכולות שלך ועל המקומות בהם תצליחי ותהיי מאושרת. כדאי שתעשי חיפוש מעמיק שכזה אחרי המכון המתאים והאיכותי ביותר שתוכלי. כזה שייתן לך הבנה מושלמת של השילוב בין הכישורים הטבעיים שלך, היכולות שלך והייעוד שלך בקריירה. מאוד מקווה שתמצאי את המקום שלך.
בברכה, שני
מ
מאי
ייעוץ ואבחון לקריירה
היי שני, אני כותבת לך שוב בהמשך להודעתי לפני מספר ימים בנושא בחירת מסלול לימודים שפורסמה שפורום פסיכולוגיה (מה לבחור-עבודה סוציא׳/ תקשורת/פסיכולוגיה. ראשית , אני מודה לך על כל מילה שרשמת. ציינת שכשנמצאים בשלב שאין משיכה לתחום ספציפי , כדאי לפנות לייעוץ והכוונה ושאת לא יכולה להמליץ על מקום לצערי. אולי תוכלי לצרף לי קישור עם מקומות מוכרים מבלי להמליץ על אחד ספציפי . זה יעזור לי מאד לשלב בו אני נמצאת . ושוב תודה רבה לך
נ
נועה סטרוז
הכוונה לקראת לימודים
שלום מאי,
כפי ששני ציינה, לצערי איננו יכולים להמליץ על מכונים או לציין את שמם אך אם את מעוניינת שנציג מטעמנו יחזור אלייך כדי לסייע לך בבחירת המכון המתאים או בהכוונה לקראת הלימודים תוכלי להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה.