שלום אני שוקלת לימודים לתואר ראשון דו-חוגי בפסיכולוגיה וכלכלה באו"פ. השאלות שלי: 1. האם מומלץ לשלב את שני החוגים? (מבחינת פסיכולוגיה) 2. האם פסיכולוגיה-כלכלה נותן יתרון בתחום כלשהו מבחינת תעסוקה? 3. איזו השפעה יכולה להיות לשילוב כזה על המשך לימודי פסיכולוגיה?
תודה רבה
ד
ד"ר עמי שקד
פסיכולוגיה וכלכלה
אין שום יתרון בלימודי כלכלה בנוסף לתואר ראשון בפסיכו' לגבי הפוטנציאל להתקבל ללימודיי תואר2 אני מניח שלא בכדי בחרת בכלכלה ושיש לך נטיה ומשיכה לתחום זה מה שחשוב בלימודי הפסיכו' זה לקחת את מירב הקורסים בפסיכו' ולקחת קורסים בסטטיסטיקה ומטודולוגיה(שיטות מחקר) זה יכין אותך היטב לבחינות המיתאם שהם תנאי להרשמה לתואר שני
ט
טלי
תודה
תודה רבה ד"ר שקד על תשובתך המהירה אני מעוניינת ללמוד גם כלכלה בשביל הטווח הקצר, הבנתי שאין מה לעשות עם B.A. בפסיכולוגיה בלבד. השאלה היא אם זה לא יפגום לי בסיכויים לתואר שני בפסיכו' כיון שמטבע הדברים אני אלמד פחות קורסים. ואיך מחשבים את הציון הממוצע? לפי 2 המקצועות או פסיכו' בנפרד? ובעניין סטטיסטיקה ושיטות מחקר - הם קורסי תשתית (חובה) כך שאין לי הרבה אפשרויות...
ד
ד"ר עמי שקד
טלי-תודה
לימודי כלכלה כחוג משני כשפסיכולוגיה הוא חוג ראשי לא יפגמו בפוטנציאל קבלתך לתואר שני ובלבד שציונייך יהיו מאוד מאוד גבוהים ושתעשי עבודת התנדבות בעלת אופי פסיכולוגי(בעמותה כמו אלם או אנוש או עם ילדים עם צרכים מיוחדים)ואם חשקה נפשך בפסיכו' קלינית כדאי על הדרך לעבור גם טיפול נראה לי שלוקחים בחשבון את הממוצע הכללי אבל אינני ממש בטוח ושווה לבדוק ספציפית עם אחת האוניברסיטאות זב מה שיכולתי לתרום עבורך טלי