שלום , יש שאלות רבות עם המקצוע (משפטים ),קודם אני סיימתי תואר ראשון במדעי חברה ורוח ,ולעכשיו אני מעוניינת ללמוד תואר ראשון במשפטים במכללת שערי משפט , רציתי לדעת מבחינת חומר הלימוד כמה זה קשה וכמה אחוזי הצלחה במקצוע הזה ,וחשוב להזכיר אני יש אנידיבודאליות מאוד מתקשת עם משפטים ,אבבבבבבבל בכל מצב רציתי שמישהו שיגיד למתוך ניסיון עד כמה זה קשה וכמה הציון העטבר בכל קורס . ואת החידוד השני רציתי לדעת כמה התואר הזה מוסיף לאישיות הבן אדם שסיים אותו ,ולעכשיו כמה המשכורת היא לעורכי דין . והאם גם לעשכיו המקצוע הזה מבוקש בשוק התעסוקה ,(כי חייבים להיות ריאליים בחיים , לימודים זה דבר מאוד משמעותי בחיים אבל במקביל לא ללמוד מה שהוא לא מבוקש ובסוף להפסיד הכל ) אשמח לעזרתך , ומודה לך מראש .
מ
מיטל ווארפול
לימודי משפטים
שלום, עורך דין בישראל חייב להיות בעל תואר ראשון, לעבור התמחות שנה במשרד עורכי דין או בפרקליטות ולעמוד בבחינות של לשכת עורכי הדין. עבודתך תכלול, ייצוג לקוחות בבתי משפט, בתי דין, וכו'.. קיימות התמחויות שונות בתחום: לדוגמא עורך דין לדיני עבודה, לדיני מיסים, לדיני תעבורה, למשפט מסחרי, עורך דין פלילי וכו'.... כדי לקבל פרטים על גובה השכר במשק לעורכי דין אני ממליצה לך להכנס ל"שכר" בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. תחום זה מאוד מבוקש ולכן כדי כבר במהלך הלימודים לנסות ולהשתלב במשרד אפילו בתפקיד של סטודנט כדי לרכוש נסיון בתחום. כל שאר ההצלחה תלוייה בך כאדם באופי שלך ובשאיפותיך להתקדם.