האם זה נכון שהפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב היא הטובה ביותר בישראל וממנה יצאו מיטב עורכי הדין והשופטים? אני די חושב על שיפור ציון הפסיכומטרי על מנת להתקבל לשם. אז מה היתרון בלימודי משפטים בתל אביב? אשמח לתגובות.
א
אלון
כיום אין יתרון בלימודים באוניברסיטאות !
הפקולטה למשפטים בתל אביב נחשבה לטובה ביותר כל עוד המכללות לא היו קיימות. כיום ישנן מספר מכללות מובילות שלא נופלות באיכותן מאוניברסיטת תל אביב. האמת היא שהלמידה באוניברסיטאות מאוד לא נוחים ואין שום התחשבות כלפי הסטודנטים, מנגד השירות לסטודנט במכללות מקל על הסטודנטים ולכן מאפשר להם להשיג תוצאות טובות יותר.
א
אסף
אני לומד במכללה למנהל ומרוצה הרבה יותר מחברי באוניברסיטה
היום אני לא רואה שום יתרון בלימודים באוניברסיטה מעבר להיבט של שכר הלימוד העובדה שהרבה עורכי דיון מובילים ושופטים למדו בתל אביב נובעת מכך שבעבר רק האוניברסיטאות היו קיימות. אני מניח שאם המכללה למנהל הייתה קיימת באותם זמנים היום היו גם שופטים שהם בוגרי המכללה למנהל. לגבי עורכי דין מובילים אתה יכול למצוא לא מועט בוגרים של המכללה למנהל שעונים על ההגדרה הזאת. יש לי מספר חברים שלומדים באוניברסיטאות בכלל ובתל אביב בפרט ומנקודת המבט שלי אין בכך שום יתרון, הלימודים שם קשים יותר ולא בגלל רמת הלימודים אלה יותר בגלל שאין שם התחשבות כלפי הסטודנטים. לעיתים מלמדים שם מרצים מתקופת הדינוזאורים שאף אחד מהסטודנטים לא מבין על מהם מדברים, בניגוד לכך במכללה למנהל יש לנו שירות מעולה לסטודנט, המרצים הם עורכי דין ושופטים מובלים שמחוברים למה שקורה כיום הרבה יותר מהמרצים העתיקים בתל אביב. כל אלה מאוד מקלים על הלמידה ומאפשרים לנו להגיע לרמת מקצועיות גבוהה הרבה יותר מהשורדים בתל אביב. אני חושב שאם יש לך את היכולת הכלכלית ללמוד במכללה למנהל אז זכית, אני בטוח שיש הרבה סטודנטים בתל אביב שהיו מעדיפים ללמוד במכללה אך מצבם הכלכלי לא מאפשר זאת ולכן עליהם להתפשר על סביבת לימודים מקשה. בהצלחה