שלום לכולם אני מעוניין להתחיל בשנה הבאה לימודים אקדמיים ואחד המקצועות שאני יותר מתחבר אליהם הוא משפטים אבל יש כמה סיגים בנוגע להחלטה אחד הוא שכמו שידוע לכולם קשה מאד למצוא עבודה בתחום לאחר התואר.. במיוחד למישהו שמעוניין ללמוד במכללה. וגורם שני הוא שאני הרבה יותר חזק בהבעה מילולית מאשר בכל הנוגע לכתיבה וקריאה. כלומר כל מה שקשור לקריאה וכתיבה הוא דיי חלש אצלי יחסית לאחרי ויחסית לשאר היכולות שלי. אז לסיכום האם שווה בכלל להכינס לתחום הזה ולבזבז 30 אלף כל שנה ללמוד 4 שנים ולקחת ריזיקה שאני לא אמצא עבודה ולקוות שכל הנוגע בקריאה ישפיע ישתפר עם הזמן או לשכוח מזה? ועד כמה משפיע עלי הסיכוי לקבל עבודה לאחר שיש לי את התואר ביד לדוגמא מהמכללה למינהל ועומת אוניברסיטת ת:א ? ממוצע הצויונים שלי הוא 98 בבגרות ו600 בפסיכומטרי. לכן אני מכוון לשם.
ממש תודה על העזרה
מ
מלי אדוט
תשובה לאלי
שלום, העלאת מספר שאלות בנושאים שונים בקשר ללימוד תואר במשפטים ועיסוק במקצוע עריכת דין .לשאלתך בענין התאמת כישורך ללימודי משפטים ,אני מציעה לך לעשות איבחון מקצועי שיקבע את התאמתך. ממוצע הבגרות שלך וציון הפסיכומטר מתאימים ללימוד משפטים בכל המכללות. באשר לשכר הלימוד ושנות הלימוד אינני רואה בזה ביזבוז כסף וזמן נהפך הוא אני רואה בזה השקעה של כסף וזמן. באשר לסוגית הקושי במציאת עבודה בתחום רבות דובר ופורסם. לפי דעתי הפירסום והדיון הרב בנושא נובע מתוך העניין הרב שיש לאנשים במקצוע. כי קיימת רוויה בהרבה מאד מקצועות שלא נידונים ומפורסמים באופן תדיר כי אין בהם עניין. יחד אם זאת מי שרוצה לעבוד במקצוע הנהדר הזה יכול. ואם אתה מספיק מוכשר וחרוץ ,ודאי תיצור לעצמך מוניטין ועים המוניטין מגיעים הלקוחות .
א
אלי
תודה מלי
יש רק סוגייה אחת שמאד חשובה לי שנמעת מלענות עלייה... האם יש פער ועד כמה הוא גדול בין יוקרת תואר אוניברסיטאי למכללתי? וכמה הוא יכול לפריע במציאת המישרה.
מצטער על השאלות הרבות פשוט חיפשתי באינטרנט דיי הרבה ולא מצאתי תשובות ענייניות לשאלות.וזה דיי חשוב לי תודה על העזרה.
מ
מלי אדוט
תשובה לאלי
שלום , מציאת סטז' /משרה כעורך דין תלויה במספר גורמים . א. רמת ציוניך- ככל שציוניך יהיו גבוהים יותר סכוייך יותר טובים. ב. מוסד הלימודים בו למדת , האוניברסיטה הכן מוסד יוקרתי שמתמקד בעיקר במחקר ובוגריה מבוקשים אבל יש מכללות שהבוגרים שלהן לא פחות מבוקשים כמו המכללה למינהל והבינתחומי.יחד עם זאת בוגרים מכל המכללות בסופו של דבר מוצאים מקום סטג'/משרה אים הם עקביים ובעלי ממוצע ציונים גבוה. לסיכום אם מקצוע עריכת דין מוצא חן בעינך . ויש לך תשוקה לנושא ,תלמד , תצטיין ותצליח . בהצלחה