אני מתחיל ללמוד השנה לתואר ראשון במשפטים. הייתי רוצה לדעת באיזה מסלול עדיף לי ללמוד (אקדמאים או מסלול רגיל של סטודנטים לתואר ראשון), מבחינת רמת קושי להוציא ציונים גבוהים, רמת ממוצע ציונים, למידה יעילה יותר, אווירה וכו'
תודה רבה
ש
שני יונגר
לימודי משפטים
שלום כפיר,
אני לא ממש מבינה את השאלה שלך. האם אתה כבר בעל תואר ראשון ורוצה לעשות הסבה מקצועית או שאתה לא בעל תואר ראשון. הרי כל מסלולי הלימודים במשפטים הם מסלולים אקדמיים, אין מסלול לימודים לא אקדמי (אולי מלבד קורסים לידע כללי שלא קשורים לאקדמיה).
לגבי החלק השני של שאלתך, בכל מקרה חייבים להשקיע המון בלימודי משפטים, הם לא לימודים קלים בכלל והציונים מבדילים בין התמחות במשרד טוב לעומת התמחות במשרד פחות טוב ואף אבטלה.
מקווה שעניתי לשאלתך, במידה ולא אנא הסבר למה התכוונת.
בברכה, שני
כ
כפיר
תגובה לשני
כוונתי היתה שונה. קיימים שני מסלולי לימוד- אקדמאים (בעלי תואר מלפני) ומסלול רגיל (שזהו התואר הראשון אותו הם עושים). אבל לי, בתור סטודנט שניפגש ללימודי תואר ראשון (אין לי תואר קודם),קיימת גם האופציה ללמוד בכיתה שמורכבת ברובה מאקדמאים (בעלי תואר ראשון כבר), או האופציה ללמוד בכיתה שמורכבת כולה מסטודנטים לא אקדמאים שזהו התואר הראשון שהם עושים. קיימת חלוקה כזו במכללה. חלק משובצים למסלול עם האקדמאים, וחלק משובצים למסלול עם סטודנטים שזהו התואר הראשון שהם עושים. ע"פ הבנתי קיים דבר שנקרא נירמול, ורציתי לדעת האם ציוניי עלולים להפגע כתוצאה מהעובדה שאני במסלול הלימוד עם אקדמאים (ממוצע ציונים גבוה יותר ורמה כללית גבוהה יותר). בנוסף ארצה לדעת מה אחוז האקדמאים בכיתת אקדמאים בדרך כלל.
ש
שני יונגר
מסלול לתואר במשפטים עם אקדמאים
שלום כפיר,
אני חושבת שללמוד במסלול שמראש אתה יודע שיהיה ברמה גבוהה יותר בזכות הסטודנטים במחלקה, זה עדיף בהחלט. כי רמת הלימודים תהיה גבוהה יותר וכך גם הידע שלך והרמה שלך בסופו של דבר בהתאם. הבחינות עם זאת, הן באותה הרמה ואפילו זהות עבור כולם.
לגבי אחוז האקדמאים במחלקה בכלל, אם יש אפשרות לתת לך את המידע הזה, תוכל לקבל אותו רק ממזכירות המחלקה.