היי כולם, אני רוצה להתחיל ללמוד משפטים במכללה למנהל בראשון. שמעתי על כמה התמחויות די מענינות שם כמו לימודי משפט פלילי\ משפט ציבורי וזכויות אדם, מגדר ודיני משפחה והי-טק... יש מישהו פה אולי שלומד או למד שם ויכול להמליץ לי איזה התמחות לבחור? והאם יש לי בכלל אופציה לבחור או שכל ההתמחויות אני חייב ללמוד שם? יחד עם זאת הבנתי שיש גם מסלול לימוד מואץ, מישהו יכול לפרט על זה ולספר יותר? מזה אומר? ומה הכוונה? והאם כדאי לי ללכת ללמוד משפטים בכלל? יש מה לעשות עם התואר הזה בימים אלו? מה דעתכם? תודה
ש
שני יונגר
לימודי משפטים
שלום טים,
השנה הראשונה ללימודים מטרתה היכרות עם תחום הלימוד. לכן, התמחות בוחרים רק החל מהשנה השנייה ללימודים. אתה בוודאי תדע מצוין מה כדאי יותר או פחות כבר בסוף הסמסטר הראשון.
לגבי השאלה אם ללמוד משפטים, התשובה היא כן, אם אתה מוכן להשקיע ולקבל ציונים גבוהים בלימודים. והכי חשוב אם תאהב באמת את המקצוע. זה מסוג המקצועות בהם אי אפשר בלי זה.
לגבי המסלול המואץ, המסלול הוא לתואר ראשון במשפטים ותואר שני במנהל עסקים בצורה מואצת. אם זה מה שאתה מתכנן לעשות, אז כמובן שהמסלול מומלץ. אבל השאלה היא מה המטרות שלך מהלימודים. כי אתה דוחה בעוד שנה את ההתמחות.