בעוד סימסטר אני מסיים בשעה טובה תואר במנהל עסקים במכללה. אני חושב על האפשרויות שלי בעתיד הקרוב. חשבתי על תואר שני במשפטים ויש לי כמה שאלות 1. איפה ניתן ללמוד את התואר בהנחה ואין לי תואר ראשון במשפטים? 2. במה תורם לי התואר מבחינת השכלה ותעסוקה? 3. מה תנאי הקבלה (הממוצע המקובל במוסדות הלימוד השונים)? 4. אם אני חפץ בתעודת עורך דין אני חייב לעשות תואר ראשון במשפטים, האם אני אזכה ללימודים מקוצרים בזכות התואר הראשון במנע"ס?
תודה לעוזרים
ש
שני יונגר
לימודי משפטים
שלום איתי,
למי שאינו בוגר תואר ראשון במפשטים אין אפשרות ללמוד לתואר שני במשפטים. מה שכן תוכל ללמוד הוא תואר שני במנהל עסקים ושמפטים בו תתמחה במנהל עסקים עם ידע רחב מאוד בתחום המשפטים ובמיוחד בתחום המשפט העסקי וחוזים.
זה לא תואר למשפטנים ולכן לא תוכל לעבור סטאז' ולהיות עו"ד. מה שכן תוכל לעשות הוא ללמוד לתואר ראשוןן נוסף במשפטים ובו תוכל אולי לקבל פטורים מקורסים בסיסיים כגון סטטיסטיקה וכו'. זו הדרך היחידה כדי להיות משפטן שיש לו את האטשפרות להיות עו"ד.
\זה לשיקולך כמובן, כי אין זה חובה להיות עו"ד אם אתה רוצה לעסוק במשפט העסקי ובחוזים. אבל הכל תלוי מה המטרה שלך בלימודי משפטים.
בברכה, שני
מ
מלי אדוט
תואר שני במשפטים ללא משפטנים
שלום . יש אפשרות ללמוד תואר שני ללא משפטנים באונ' בר אילן .
אפשר ללמוד תואר ראשון במשפטים לאקדמאים שזו תכנית מיוחדת וקצרה יותר ואף נותנת אפשרות לרכוש את מקצוע העורך דין. בהצלחה