יש לי תואר ראשון במנהל עסקים מאוניברסיטת דרבי,אני בת 32,ומתלבטת האם ללמוד:משפטים או ראית חשבון או שמאות,אשמח לקבל מידע מה היתרון שיש לי כבעלת תואר ראשון לגבי כול אחת מהאופציות שציינתי? האם המסלול מהיר יותר? או אפילו בגלל הגיל... אני מאזור הקריות/חיפה היכן מומלץ לגשת לברר?
ש
שני יונגר
בחירת מסלול לקריירה
שלום קרן,
להלן כמה מילים קצרות על כל תחום: משפטים- יש תואר במשפטים ללא משפטנים הנמשך כשנתיים באוניברסיטת בר אילן המיועד בדיוק לבוגרי מנהל עסקים ותארים דומים המעוניינים להיות בעלי ידע משפטי אך לא עו"ד. ראיית חשבון- גם כאןו יש מסלולי השלמה בני שנתיים שלאחריהם יש למצוא סטאז' וכו' וכן תוכלי לעסוק בתחום ברו"ח שמאות- לימודי שמאות הם לימודי תעודה ולא לתואר ראשון בסופם יש לעבור סטאז' המאפשר לעסוק בתחום כשמאית נדלן או כל תחום אחר עליו חשבת.
למעשה כל אחד מהתחומים אורכים שנתיים לימודים מלבד אם תרצי ללמוד משפטים לתואר ראשון שיאפשר לך לעסוק בתחום ואז תדרשי למסלול לימודים ארוך יותר.
בעניין הגיל, 32 הוא לא גיל מבוגר כפי שנדמה מדבריך והוא מהווה יתרון גדול בהרבה תחומים.
כדי לקבל הפנייה למוסדות לימוד כדאי שתעזרי בשירות של האתר כדי שנהיה מוכוונים לתחום ברור אחד אליו תבחרי ללכת בסופו של דבר.