אשמח אם תוכלו לעזור לי בהתלבטותי הקשה לגבי בחירת מוסד לימודים. אני בעלת פסיכומטרי 601, וממוצע בגרות 105 (לצערי הרב, שילובם לא מאפשר קבלה לאונ') ולכן אני מתלבטת מאוד בין 2 המוסדות הנ"ל.
לגבי גישה - ק. אונו הרבה יותר נוחה לי, יש לי טרמפ לשם כל בוקר.
לגבי שכר - בשערי משפט קיבלתי מלגה של ואצטרך לשלם לשנה א' רק 16,000 לעומת ק. אונו בה אצטרך לשלם 19,500 לאחר מלגה.
דבר נוסף שמטריד אותי הוא שבק. אונו חובה לבצע מחוייבות לקהילה ששווה 4 נ"ז - עם כל הרצון לעזור, לא נראה לי שיהיה לי זמן ללמוד, לעבוד וגם לתרום.
לגבי מלגות לשנים ב' וג' - בק. אונו יש לשמור על ממוצע של 85, ובשערי משפט על ממוצע של 90.
אני מבולבלת מאוד, לא יודעת במה לבחור. אשמח אם תעזרו לי.. שנת הלימודים קרבה ובאה.
תודה רבה, שירן.
ש
שני יונגר
התלבטות
שלום שירן,
נראה לי שענית כבר לשאלה שלך בדברים שכתבת: 1. את חייבת לעבוד וללמוד בגלל שכר הלימוד הגבוה- לכן לפיכך נראה כי עדיף שתבחרי במכללה שעולה לך פחות. * אם עלות הלימודים אינה שיקול אז סעיף זה אינו רלוונטי לך 2. שמירה על ממוצע ציונים- אני מניחה שאת מחוייבת בממוצע ציונים כדי להמשיך ולקבל את המלגה- לי זה נשמע כמו תמריץ מצויין שיבטיח שתהיי סטודנטית מצטיינת. עם זאת לשמור על ממוצע ציונים של 85 קל יותר מאשר ממוצע ציונים של 90.- לפיכך אולי עדיף שתלמיד בקרית אונו 3. לגבי שעות העבודה בקהילה- 4 שעות שבועיות הן לרוב מה שדורשים בתמורה למרבית המלגות. אך אם את חושבת שלא תוכלי לעמוד בזה במקביל לשאר המטלות שלך. לכן עדיף לבחור במסלול שאינו דורך התנדבות בקהילה. האם נקודות הזיכוי נחשבות לך כחלק מנקודות הזיוכי לתואר? אם כך אולי זה דווקא כדאי.
בשורה התחתונה, הכי מומלץ שתבחרי במוסד הלימודים שבו תהני מהלימודים ותרגישי כי את מקבלת את מיטב המרצים והעזרים בלימודים.