שלום , אני אסיל בת 17 שנה , אני בכיתה י"ב ויש לי כמה שאלות בנוגע למקצוע שאני אבחר ללמוד. קיבלתי ציון 710 בפסיכומטרי אבל אין לי שום מושג מה כדאי לי ללמוד ומה אני באמת רוצה , חשבתי בנושא רפואה אבל תקופת לימודים של שבע שנים זה ארוך מדי ושתי שנים של הגבלת גיל (אני לא משרתת צה"ל) גורמים לי לסיים לימודים בגיל 30 שזה יותר מדי.
שאלתי היא : האם יש אוניברסיטה בישראל שאין בה הגבלת גיל ? ושאני יכולה ללמוד בה ישר אחרי י"ב אם ניגשתי בחינת מו"ר ועברתי ? שאלה אחרת , גם יש לי התעניינות במקצוע ראיית חשבון , בדקתי באוניבירסיטת תל אביב והלימודים נמשכים 3 שנים עם שנת מבחנים, אבל הלימודים הם דו-חוגיים , כלומר שאני לומדת משפטים למשל בייחד עם חשבונאות תואר ראשון , שאלתי היא : האם ללמוד משפטים עוזר לי במקצוע זה ?
האם כדאי ללמוד חוג שני עם ראיית חשבון חוץ ממשפטים ? האם עם תואר ראשון בראיית חשבון יש עבודה ושכר גבוה או צריך להמשיך גם אל תואר שני ? אם כן , כמה זמן לוקח לקבל תואר שני ?
תודה רבה לכם , אני ממש צריכה את העזרה !
ש
שני יונגר
תשובה
שלום אסיל,
ראשית אומר כי אינני יכולה לומר לך מה יותר כדאי ללמוד, זו הבחירה שלך.
לגבי המשך שאלתך להלן תשובותי: הגבלת הגיל נובעת מכך שבתי הספר לרפואה אינם רוצים לתת יתרון למועמדים שלא התגייסו לצבא ולכן הגיל המוקדם ביותר לתחילת הלימודים הוא 20.
לגבי ראיית החשבון- כמעט תמיד מצאי את התואר הזה משולב בחוג נוסף למשל: חשבונאות ומשפטים, חשבונאות וכלכלה, חשבונאות ומנהל עסקים.
השילוב עם משפטים והוא שילוב קלאסי לראיית חשבון שעוסקת רבות בחוקים וחקיקה וברגולציותל שונות ולכן התוספת הזו בהחלט יכולה רק להרחיב את ידיעותיך כרואת חשבון. (תואר שני והוא לבחירתך ולשיקולך ואינו חובה כדי לעסוק במקצוע)
לגבי השכר שכרם של רואי חשבון נחשב מהגבוהים משק ונע בין 7000-20000 תלוי בתחום ובניסיון.