שלום לכולם. אני מעוניין להתחיל לימודי משפטים. אני בן 27 אוטוטו 28.
יש לי המון בלבול ואי ודאות אז אני אשמח לעצה מועילה.
ממוצע בגרויות שלי הוא 71 ללא פסיכו.
מצאתי מספר מכללות רלוונטיות שהבנתי שיש קשר ישיר בין מידת הפופלאריות שלה לבין עבודה בעתיד.
נרשמתי למכללת פרס שאין לה תנאי קבלה ,אבל היא שנה ראשונה מלמדת משפטים,וכרגע זאת האופציה היחידה שלי.
לפי מיטב ידעתי הבנתי שבין המכללות החזקות היום נמנות המכללה למנהל והבינתחומי בהרצליה.
מבחינת המכללה למנהל מבקשים פסיכו 600 + ובגרויות
בבינתחומי מבקשים פסיכו יותר גבוה וממוצע בגרויות בהתאם
יש את המרכז האקדמי למשפט ועסקים שדורשים מכינה כתנאי קבלה , איך המכללה הזאת מבחינת ביקוש לעבודה אחרי התואר , יש לה בכלל סיכוי מול המכללה למנהל והבינתחומי?
יש גם את האוניברסיטאות למינהן שמבקשות פסיכומטרי בשמיים וממוצע של אלברט אינשטיין.
אם ארצה לשפר בגרויות וגם לעשות פסיכו לא אוכל לעשות את זה בשנה אחת מה שאומר שאתחיל את התואר רק בגיל 29 בערך.
מה ההמלצה שלכם? להשקיע בבגרויות + פסיכו ולנסות להתקבל לאוניברסיטה / מכללה עם סף קבלה גבוה ?
לחפש מקום שתנאי קבלה שלו נוחים ולקוות שעוד 4 שנים לא אמרוט לעצמי שערות שאני לא מוצא מקום להתמחות?
תודה לכולם
ש
שני יונגר
תשובה
שלום עמית,
בבחירת מוסד לימודים ללימודי משפטים חשוב לזכור נקודה חשובה אחת והיא שמי שמצליח למצוא את ההתמחות הטובה בסופו של יום הוא בעל הציונים הגבוהים יותר מבין הסטודנטים במחלקה.
אם אתה אינך בטוח אם יש מוסדות נוספים בעלי ניסיון של שנים רבות יותר בלימוד התואר נה את הייעוץ של האתר, הוא בחינם ואנשי השירות יעזרו לך לקבל את כל האינפורמציה לגבי כל המוסדות האפשריים לך.
לגבי לחכות עוד שנה ולעשות פסיכומטרי זהו סיכון שעלול להיות גדול מידי עבורך, כי אין הבטחות להצלחה בבחינה ודרישות הסף לקבלה ללימודים הולכות ועולות כל הזמן בגלל התחרויות הגדולה בתחום. לכן המלצתי היא שתסיים במהירות את הבירורים לגבי המוסדות האפשריים ללימוד עבורך והתחל ללמוד בשנה הקרובה.
שאף להגיע למצויינות בציוניך ואז לא תצטרך לדאוג לגבי ההתמחות בשנה הרביעית.