אני מחפשת כעת נושא שאני רוצה ללמוד ואני חושבת שלימודי משפטים יכולים לעניין אותי, הבעיה היא שאני לא כ"כ בטוחה שאני יודעת באמת מה זה כולל, אז אם יש פה מישהו שכבר לומד משפטים או יודע מה זה איכשהו אז אם אפשר להגיד לי מה זה דורש? איזה סוג לימודים זה, כלומר כמו איזה מקצוע? הסטוריה? מה? ולמי הלימודים האלה מתאימים? אשמח לקבל תשובה! תודה רבה!
ש
שני יונגר
לימודי משפטים
שלום שרה,
לימודי משפטים הם לימודים מאות תובעניים המייעדים את בוגריהם להיות עורכי דין בעתיד. הלימודים כוללים בעיקר לימודים רבים של עולם המשפט ולימודים ישומיים שמטרתם להכישר את בוגרי המסלול להיות עורכי דין בעתיד. הלימוידן נמשכים כלוש שנים וחצי ובסיומם יש לעבור התמחות ובחינות לשכה כדי לקבל את התואר הנכסף ממשרד המשפטים "עורך דין".
הלימודים מצריכים זיכרון מאוד טוב ותשוקה לעסוק במקצוע עריכת הדין שהוא תובעני לא פחות מהלימודים אליו. במידה ואת מעוניינת להיות עורכת ולהגן על נתבעים או לעסוק בתביעה של נאשמים, לעסוק בדין האזרחי או הפלילי, בדיני חוזים או כל תחום אחר של עולם המשפט זהו התחום בשבילך.
הלימודים מצריכים זיכרון מאוד טוב, כי ללמוד חומר רב במהלך הלימודים ולהכיר פסקי דין רבים, עריכת דין מתאימה למי שאוהב לעמוד מול קהל ולא סובל מפחד במה.
בעיקר הלימודים מתאימים למי שבאמת רוצה לעסוק בחייו כעורך דין.