היי אני בת 30 ואני מעוניינת להתחיל ללמוד משפטים. מאיפה מתחילים? אני גרושה ויש לי 2 ילדים. איך אני אמורה להתחיל ללמוד לימודי ערב לצורך העניין? כמה מלגות והנחות אוכל לקבל? ואיפה הכי כדאי ללמוד?
ש
שני יונגר
לימודי משפטים במסלול ערב ומלגות לחד הוריות
שלום אסתאר
ישנן מספר מכללות בארץ המלמדות לקראת תואר ראשון במשפטים במסלול לימודי ערב, ביניהן: הקריה האקדמית אונו, מכללת שערי משפט, המרכז האקדמי כרמל , המרכז האקדמי למשפט ועסקים רמת גן.
בארץ קיים חוק המאפשר למועמדים בני 30 ומעלה להתקבל ללימודים ללא תעודת בגרות, אך יש לברר את תנאי הקבלה מול כל מוסד לימודים בנפרד. מסלול לימודי הערב מיועד לסטודנטים עובדים אשר רוצים לשלב בין קריירה ללימודים ולכן מתאים להורים הצריכים לפרנס משפחה. עם זאת, הלימודים מתפרסים על פני מספר סמסטרים גדול יותר כיוון שכמות שעות הלימוד השבועיות במסלולים אלו קטנה יחסית לתואר במסלול לימודי בוקר.
לגבי מלגות והנחות, ישנן מלגות רבות המחולקות לפי קריטריונים כגון מצב סוציו אקונומי, מוסד הלימודים, סוגי התארים השונים ועוד. כאן באתר תוכלי למצוא את כל הפרטים לגבי סוגי המלגות השונות ועדיף לנסות ולהגיש כמה שיותר מלגות שמתאימות לך על-מנת להבטיח כי תקבלי לפחות את חלקן. כאשר תרשמי ללימודים פני לקידן הסטודנטים ולאגודת הסטודנטים במוסד הלימודים אליו נרשמת לברור לגבי מלגות של אותו מוסד לימודים. בנוסף פני לעירייה במקום מגורייך ובררי לגבי מלגות של הישוב בו את גרה. אופציה נוספת, בדקי בעמותת "ידיד" שפעלה בעבר לטובת השכלה גבוה לחד הוריות. שימי לב ישנן מלגות הדורשות התנדבות בקהילה כתנאי לקבלת המלגה.
אין ביכולתי להמליץ לך היכן ללמוד מבין המוסדות השונים, אך אוכל להציע לך להרשם לאתר לשירות החינמי כדי שיפנו אותך למוסדות המתאימים לך, גם מבחינת מיקום וגם מבחינת מסלול לימודים.