שלום רב לכם, התקבלתי לעבודה במשרד עורכי דין (סדר גודל- 3\4 עו"ד ועוד 3 מתמחים). אין לי ניסיון קודם בתחום ולכן אני חוששת. החששות שלי נובעים מכך שלא יתנו לי לעשות דברים מעבר לטכניים- תיוקים, מענה טלפונים, קבלת לקוחות, הכנת קפה). שאלתי היא האם גם בלי ניסיון בכלל ובלי קורס אפשר בכלל לעשות דברים מעבר כמו כתיבת מכתבים, שליחויות לבימ"ש. כלומר הייתי רוצה להתקדם בתחום. אני מאוד שמחה שהתקבלתי לשם אך זו היא רק ההתחלה כי יש לי אמביציה והייתי רוצה להתקדם בתחום המשפטים\עסקים\יחסים בינ"ל. מה עלי ללכת ללמוד כדי שיהיה לי את האופציה להשתלב בכל אחד מהתחומים האלה ולאט לאט לגדול ולהתפתח מעבר למזכירה. אשמח אם תוכלו לעזור\ לכוון אותי כי אני מאוד זקוקה לזה והזמן כבר לוחץ כי אני בת 26 כבר. המון תודה מראש, מורן
מ
מיטל ווארפול
משפטים ומנהל עסקים
שלום מורן, אם התקבלת לעבודה כמזכירה משפטית ואין לך נסיון חלק מהתכנים תלמדי תוך כדי עבודה ואם תגדילי ראש יטילו עלייך תפקידים נוספים. קיימים לימודי קורס בתחום אם תרגישי שלא מספיק לך ואת זקוקה לידע נוסף כדי להתרחב בתפקיד מזכירה תוכלי ללמוד את התחום בצורה פורמאלית. מעבר לכך, אנא פרטי מה כוונתך "אני רוצה להתקדם בתחום משפטים/מנהל עסקים וכו'" את מעוניינת לעבוד כעורכת דין? האם תחום זה מעניין אותך יותר מיחסים בינלאומיים?
אשמח לתשובתך מיטל ווארפול
מ
מורן
משפטים מנע"ס ויחב"ל
שלום מיטל, תודה על התשובה לשאלתי הקודמת. ולשאלתך מאוד מעניין אותי ללמוד יחסים בינלאומיים, מנהל עסקים ומשפטים- לא יכולה לבחור ביניהם אבל הכי מעניין אותי זה יחב"ל אבל אני רוצה לשלב את זה או עם מנע"ס או עם משפטים. האם את מכירה מסלול כזה? ושאלה נוספת- האם את מכירה מוסד שניתן להתקבל לימודים באחד משלושת התחומים שמעניינים אותי ללא פסיכומטרי? אודה לך אם תוכלי לעזור. מורן