מלגת אמץ סטודנט

מעל 1,000 מלגות, לא תמצא/י אחת בשבילך?

 

למעבר ללוח מלגות לחץ/י מלגות לסטודנטים 
המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מלגות "אמץ סטודנט" ליוצאי אתיופיה - ארגון צפון אמריקה למען יהודי אתיופיה


סטודנטים מהעדה האתיופית המעוניינים בסיוע במימון עלויות הלימודים יכולים להסתייע במלגת "אמץ סטודנט". תכנית זו מופעלת על ידי ארגון צפון אמריקה למען יהודי אתיופיה שפועל לקידום קהילת יהודי אתיופיה ולשימור מורשתם.


בארגון פועלים להעלאת מספר הסטודנטים יוצאי אתיופיה באקדמיה הישראלית, במגוון מסלולים, מקצועות ותארים, תוך שאיפה להשוות את היחס המספרי של אותם סטודנטים ליחסם באוכלוסייה הכללית. הדגש הוא על העלאת הייצוג של אותם סטודנטים בענפי ידע שבהם יש שכיחות נמוכה יחסית של סטודנטים ממוצא אתיופי.


כדי לסייע לסטודנטים במהלך הלימודים, מציעים תכנית מלגות שמטרתה להציע תמיכה כלכלית לאורך התואר הראשון. כמו כן, כוללת התכנית ליווי של הסטודנטים על ידי התורמים ה"מאמצים" וצוות הארגון מבחינה חברתית.


לתשומת ליבך - תנאי המלגה עשויים להשתנות מעת לעת! מומלץ לפנות ישירות אל הקרן או למוסדות הלימוד כדי לקבל את הפרטים המלאים והמדויקים ביותר בנושא זה.


על הקרן


ארגון צפון אמריקה למען יהודי אתיופיה הוקם בשנת 1982 בארצות הברית. בעת הקמתו היו מטרותיו המרכזיות של הארגון סיוע לקהילת היהודים לשרוד באתיופיה ולעלות ארצה ובמקביל לקדם את אוכלוסיית העולים ולסייע לקליטתם בחברה הישראלית. כמו כן פועלים בארגון לשימור מורשת יהודי אתיופיה.


כדי לסייע לעולים בקליטתם בארץ, מפעילים בארגון מגוון של פרויקטים ויוזמות, כאשר דגש מרכזי מושם על תחום החינוך, שאותו רואים בארגון ככלי חשוב לקליטה והשתלבות בחברה.


בארגון פועלים לעידוד סטודנטים אתיופים לבחור בלימודים אקדמיים מתוך שאיפה להעלות את מספרם באקדמיה. בשנים האחרונות מתקיימת עלייה של כ - 35% במספר הסטודנטים יוצאי אתיופיה. עם זאת, ככל שממשיכים הסטודנטים ללימודים אקדמיים מתקדמים, יורד מספר הסטודנטים ממוצא אתיופי. כמו כן, קיימים תחומי לימוד שבהם אחוז הסטודנטים האתיופים נמוך באופן יחסי, בהם הנדסה, מדעי הטבע, אדריכלות או לימודי רפואה. בקרן שואפים לשנות את המצב ולהעלות את מספר הסטודנטים האתיופים בכל סוגי התארים כך שהיחס המספרי שלהם יהיה שווה לשיעורם באוכלוסייה בישראל.


כדי לסייע לאותם סטודנטים מפעילים תכנית מלגות שפועלת החל משנת 1984. מדי שנה מסיימים את הלימודים לתואר ראשון בתכנית זו כ - 150 סטודנטים, ועד היום מעל 2,500 סטודנטים סיימו בהצלחה את התכנית והשתלבו בשוק העבודה בתפקידים משמעותיים. כמו כן, רבים מן הבוגרים החליטו להמשיך לתארים מתקדמים תוך קבלת סיוע נוסף מצד הקרן.


נוסף על הסיוע הכלכלי לסטודנטים, בארגון מפעילים פרויקטים נוספים למען יוצאי אתיופיה. בין היתר מנהלים "לימודיות" לתגבור לימודי לתלמידים בבתי ספר יסודיים; סיוע כלכלי לתלמידים בחטיבות ביניים למימון צורכי התלמידים; פרויקט אוריינות דיגיטלית לילדים; פעילויות לשימור וטיפוח מורשת יהודי אתיופיה ושיתופי פעולה גם גורמים נוספים בקהילה.

 

 

למי מיועד הסיוע?


פרויקט זה מיועד לסטודנטים ולסטודנטיות מן העדה האתיופית שלומדים לתואר ראשון. הפרויקט מיועד לסטודנטים באוניברסיטאות ומכללות אקדמיות ברחבי הארץ. המשתתפים בתכנית לומדים מגוון רחב של מקצועות לימוד, כגון רפואה, סיעוד, משפטים, חינוך, מדעי המחשב, הנדסה, תקשורת, עבודה סוציאלית ועוד.


נוסף על כך, בארגון מציעים לעיתים מלגות לתואר שני, שמיועדות לסטודנטים לתואר מוסמך שקיבלו מטעם הארגון סיוע במהלך התואר הראשון ומעוניינים בתמיכה נוספת כדי להמשיך לתארים מתקדמים, וזאת מתוך שאיפה להגדיל את מספר הסטודנטים יוצאי אתיופיה שבוחרים להמשיך לתואר שני ושלישי.

 

מהם הקריטריונים לקבלה?


כדי להיות זכאים לקבלת הסיוע מטעם הארגון, על המועמדים לעמוד במספר תנאים:

 

  • סטודנטים לתואר ראשון
  • לימודים באחת מן האוניברסיטאות בישראל (במקרים מסוימים גם במכללות אקדמיות מסוימות המוכרות על ידי המל"ג)
  • סיום מוצלח של שנה א' לתואר הראשון
  • הסטודנטים מתחילים את השנה השנייה ללימודים לתואר.
  • ישנו יתרון למועמדים שלהם ממוצע ציונים של לפחות 75 בלימודים.

 

מה גובה הסיוע?


גובה המלגה הוא כ - 4,500 שקלים. יש לציין כי גובה הסיוע עשוי להשתנות בהתאם לצורכי הקרן ולשיקוליה. סכום זה מועבר אל חשבון הבנק של הסטודנטים אחת לרבעון.


הסכום המוענק לסטודנטים הוא לצורכי מלגת קיום, שבה ניתן לעשות שימוש למגוון של מטרות כגון תשלום שכר דירה, רכישת ספרי לימוד וציוד לימודי, נסיעות ללימודים והוצאות נוספות בחיי היום יום הכרוכות בלימודים האקדמיים.


הסטודנטים גם מקבלים ליווי של רכז התכנית החל משלבי הגשת המועמדות, דרך תחילת ההשתתפות ועד לסיום התואר האקדמי.

 

האם יש צורך בהתנדבות?


לא, הסטודנטים בתכנית זו אינם נדרשים לבצע פעילות חברתית או התנדבותית כדי לקבל את הסיוע הכלכלי.


יש לציין כי כחלק מן התנאים לקבלת הסיוע, הסטודנטים נדרשים לדווח לתורמים על ההתקדמות בלימודים במהלך שנת הלימודים באמצעות כתיבת מכתבים שוטפים במייל, לפי דרישות ונהלי הארגון, מתוך מטרה לבנות קשרים אישיים בין התורמים לבין הסטודנטים. לעיתים מתקיימים אירועים נוספים של הארגון ומפגשים עם התורמים.

 

 

איך מגישים מועמדות?


כדי להגיש מועמדות לתכנית זו, על המועמדים למלא טפסים ולשלוח אותם אל משרדי הארגון. בטפסים הם נדרשים לכלול פרטים אישיים אודות המצב האישי והמשפחתי, מסלול לימודים וכן תיאור קצר של סיפור חייהם והסיבות שבגינן הם מתאימים לקבלת הסיוע. בארגון בוחנים את הבקשות המתקבלות ומתוכן בוחרים את המתאימים ביותר. בתהליך המיון נשקלים גורמים שונים לרבות מצבם הסוציו אקונומי של הסטודנטים, וכן מוענק במקרים מסוימים יתרון למועמדים שלהם ממוצע ציונים גבוה.


פרויקטים נוספים


סטודנטים מהעדה האתיופית המעוניינים להיעזר בקרנות נוספות יכולים למצוא מגוון של ארגונים וגופים שמציעים סיוע כלכלי למימון עלויות שכר הלימוד. חלק מן התכניות מיועדות לסטודנטים למקצוע מסוים, או ללומדים תארים מתקדמים. הנה כמה מן המסגרות שבהן יכולים הסטודנטים להסתייע:


היא"ס: קרן היא"ס מציעה מלגות לעולים ובהן גם סיוע לעולים מאתיופיה החל מתאריך 1.1.1990 וכן ילדי עולים. התכנית מיועדת למי שסיימו לפחות סמסטר אחד במסגרת לימודיהם, ניתן לקחת חלק בפעילות התנדבותית להעלאת הסיכויים להתקבל למסלול.


קרן עינור: קרן זו תומכת בסטודנטים אתיופים הלומדים לתואר שני או שלישי, וכן למי שלומדים לימודי תעודה לשדרוג מקצועי.


בדרך לפסגה: תכנית זו מופעלת על ידי המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) ומציעה את מלגת מרום, שמיועדת לסטודנטים שמתחילים את שנה א' לתואר הראשון. מתקיימות גם תכניות לסטודנטים בשנים מתקדמות יותר של התואר, או לתואר שני.


כמו כן, אותם סטודנטים יכולים להיעזר במלגות שאינן מסתמכות על מוצא או עדה, כגון תכניות מצטיינים, מסלולי חונכות, תכניות לעידוד מחקר לסטודנטים לתואר שני או שלישי, קרנות לנשים ועוד.

 

שאלות הגולשים בנושא
מלגות טלדור משרד החינוך
מלגות על רקע מצב סוציו אקונומי נמוך
מלגות ללימודי הסבת אקדמאים לסיעוד
מלגות לתואר ראשון - הרצוג ונוות ישראל
מלגות לאמהות חד הוריות ללא התנדבות
מלגות לאברכים במשרד החינוך
פתיחת מלגות לשנת לימודים תשע"ה