רוצה פרטים על תנאי קבלה לתואר שני באפידמיולוגיה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תנאי קבלה לתואר שני באפידמיולוגיה

רוצה לדעת על תנאי קבלה לתואר שני באפידמיולוגיה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תנאי קבלה לתואר שני באפידמיולוגיה


האפידמיולוגיה, חקר תפוצתן של מחלות והגורמים לתחלואה, היא אחד מהתחומים הרפואיים החשובים בעידן המודרני. במסגרת תחום זה חוקרים מגיפות, מחלות כרוניות שונות כגון סוכרת ומחלות לב, ואת דרכי המניעה האפשריות שלהן.


בתור תחום דעת המשלב בין בריאות הציבור, ענפי רפואה נוספים, וכן מדעים מדויקים, בתכניות הלימודים השונות לתואר השני נקבעים תנאי קבלה שמטרתם להבטיח קבלת מועמדים מתאימים. כאן ניתן לקרוא על דרישות הסף של מוסדות אקדמיים שונים בארץ ללימודי התחום.


תכנית הלימודים ומתכונתם


בתואר שני זה, הלימודים מתקיימים בדגש מחקרי, וכך הסטודנטים רוכשים יכולות מחקריות סביב היבטים שונים: בין אם היבטים גנטיים ותורשתיים או היבטים סביבתיים של גורמי מחלות ותפוצתן. כך הם יכולים לפתח הבנה במציאת דרכי התערבות וטיפול חדשניות.


הלימודים בתואר השני באפידמיולוגיה רב תחומיים, כך שחלק מהנושאים בהם ניתן להתמחות במסגרת הלימודים כוללים גם היבטים של קביעת מדיניות, תכנון ניסויים, עיבוד והפקת מסקנות מממצאי ניסויים, וכן פיתוח הבנה במהלך ההתפתחות של מחלות ובפרוגנוזה, הערכתם של שירותי בריאות, ועוד.


הסטודנטים משתתפים בקורסי חובה, בחירה וסמינרים. ברבים ממוסדות הלימוד, התואר מוצע במסלול עיוני ללא תזה וכן במסלול מחקרי עם תזה. המסלול העיוני לרוב כולל ביצוע פרויקט גמר מחקרי.


משך הלימודים כשנתיים, כאשר בחלק מהמוסדות האקדמיים מאפשרים לרכז אותם במהלך יום אחד. כך מתאפשר לשלב אותם ביתר קלות עם עבודה.


מוסדות לימוד אפשריים

 

כאן תוכלו לקרוא על תנאי הקבלה לתואר שני זה במוסדות אקדמיים שונים בארץ:


אוניברסיטת בן גוריון בנגב: כדי להתקבל לתואר שני באפידמיולוגיה והערכת שירותי בריאות, צריך להציג תואר ראשון מוכר על ידי המל"ג באחד מהתחומים: סיעוד, פיזיותרפיה, רפואה מעבדתית, תזונה, מדעי החיים, או רקע אקדמי אחר כגון מדעי המחשב, סטטיסטיקה, מדעי ההתנהגות, ועוד. יש להציג תואר ראשון בממוצע 80 ומעלה.


מי שהממוצע שלהם עומד על 78-80 בתואר הראשון, יכולים להתקבל על תנאי, על סמך מעבר ראיון אישי ובחינה בעל פה, וכן המלצות של ועדת הקבלה. כדי לעבור למעמד "מן המניין", על סטודנטים אלו להשיג ציון 80 ומעלה ב – 3 קורסי חובה.


כמו כן, מי שאין ברשותם רקע קודם במקצועות מדעי הבריאות, יכולים להתקבל בתנאי שהם מסיימים לימודי השלמה בממוצע 80 ומעלה.


הסגל האקדמי במחלקה מלווה את הסטודנטים לאורך לימודיהם ומנחה אותם בעת ביצוע המחקר לתזה או לפרויקט הגמר. בין תחומי ההתמחות של הסגל במחלקה, ניתן למנות ביוסטטיסטיקה, אפידמיולוגיה של מחלות זיהומיות, אפידמיולוגיה סביבתית, בריאות תעסוקתית, ועוד.


האוניברסיטה העברית בירושלים: באוניברסיטה מוצע תואר שני באפידמיולוגיה קלינית, המיועד לרופאים וכן למי שברשותם תואר ראשון במקצועות הבריאות והרפואה. תכנית זו מאפשרת לרכוש ולפתח יכולות מחקריות, ומקנה לסטודנטים מתודולוגיות נחוצות לצורך תכנון והערכה של ניסויים.


התכנית נפרשת על פני שנתיים, ונערכת במהלך יום לימודים אחד בשבוע.


תנאי הקבלה ללימודים כוללים הצגת תואר ראשון בממוצע 80 לפחות, וכן פטור באנגלית. קבלת המועמדים ללימודים מתבצעת על ידי ועדת קבלה.


אוניברסיטת חיפה: אחת מהתכניות המתקיימות בבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטה, היא התכנית לתואר שני בבריאות הציבור, MPH, בהתמחות באפידמיולוגיה.


תנאי הקבלה ללימודי בריאות הציבור בכל ההתמחויות כוללים דרישה להציג תואר ראשון באחד מהתחומים: מדעי הבריאות, מדעי החיים, מדעי החברה או הרווחה, בממוצע 82 ומעלה. נוסף על כך - אם מדובר בתואר ראשון דו חוגי, יש להציג ציון מינימלי של 76 בכל אחד מהחוגים.


יש לעבור בהצלחה ראיון אישי וכן להציג מכתב המלצה אחד לפחות, מהאקדמיה או ממקום עבודה רלבנטי. ניתנת עדיפות בקבלה עבור מי שיש להם ניסיון בעבודה בתחום.


סטודנטים שהתואר הראשון שלהם לא כלל קורסים בסוציולוגיה או בביולוגיה, עשויים להידרש להשתתף בלימודי השלמה ולעבור בציון 80 ומעלה. קורסים אלו אינם נחשבים כנקודות זכות לתואר השני. כמו כן, יש לעמוד בדרישות האנגלית הנקבעות על ידי המחלקה, ולהחזיק בידע בסיסי ביישומי מחשב ובשימוש במערכות מידע.


הלימודים נערכים במתכונת גמישה, כך שניתן לפרוש אותם על פני יום לימוד אחד בשבוע. התכנית מוצעת בשני מסלולים: מסלול מחקרי, במסגרתו כותבים עבודת תזה, ומסלול עיוני במסגרתו מבצעים פרויקט גמר.


במהלך ההתמחות, הסטודנטים מקבלים הכשרה מחקרית המאפשרת להם לפתח מיומנויות בתכנון ובהוצאתם של ניסויים לפועל, וכן לקבל כלים לעבד את הממצאים באופן סטטיסטי, להציגם ולפרשם. כמו כן, הסטודנטים רוכשים יכולות קריאה ביקורתית וכתיבה אקדמיות, איסוף מידע ממאגרים רפואיים, והסקת מסקנות שיכולות לסייע בקבלת החלטות וקביעת מדיניות בנושאי מניעתן של מחלות וגילויין המוקדם.


המחקר המתקיים הן במסלול העיוני והן במסלול המחקרי, מתבצע בתחומי העניין של כל סטודנט, או בתחומים בהם הוא עובד. יש לציין כי תואר שני זה מוכר על ידי משרד הבריאות לצרכי שכר עבור דיאטנים.


אוניברסיטת תל אביב: באוניברסיטה זו מתקיימים לימודי תואר שני במדעי הרפואה, בהתמחות באפידמיולוגיה ורפואה מונעת.

 

יכולים להגיש מועמדות לתכנית, מי שברשותם תואר ראשון בממוצע 80 ומעלה, מטעם מוסד אקדמי המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה.


מועמדים אלו נדרשים להשתתף בראיון אישי, כאשר על מי שעוברים אותו בהצלחה ולהם אין רקע ברפואה או במקצועות הפרא רפואה, לקחת חלק בלימודי השלמה. קורס ההשלמה שאותו יש לקחת כדי להתקבל לתכנית זו הוא קורס שנתי בביוכימיה וביולוגיה של התא, שאינו נחשב לצורך נקודות זכות.


תכנית הלימודים באוניברסיטה מגוונת, וכוללת קורסי חובה וכן היצע של קורסי בחירה. קורסי החובה מתמקדים בהקניית תשתית ידע נחוצה לסטודנטים, וביניהם ניתן למנוע קורס התמחות בפענוח נתונים אפידמיולוגיים, קורס שיטות סקר ומחקר, קורס תכנון מחקר וכתיבת הצעת מחקר, קורסים בסטטיסטיקה, ועוד.


במהלך קורסי הבחירה, הסטודנטים יכולים להתמחות בנושאים כגון בריאות האם והילד, מחלות זיהומיות וטרור ביולוגי, אפידמיולוגיה של מחלות לב, השמנת יתר, וסוגיות רבות נוספות הקשורות בבריאות הציבור ובתפוצתן של מחלות שונות, מחקר הגורמים להן ומניעתן.


אפשרויות תעסוקה


תואר שני זה מתאים לאנשי מקצוע שמעוניינים להתפתח ולהתקדם במקום עבודתם, כגון דיאטנים שהתואר בחלק מהמוסדות האקדמיים מוכר להם לצרכי שכר, מטעם משרד הבריאות.


כמו כן, התואר מתאים למי שמעוניינים לפתח את יכולותיהם המחקריות, ולהמשיך באקדמיה למחקר. עבור מי שמעוניינים להמשיך באפיק האקדמי, מומלץ לבחור בתואר שני במסלול עם תזה. כתיבת התזה נחוצה לצורך המשך ללימודי דוקטורט.


מסיימי התואר בהצלחה יכולים להשתלב במכוני מחקר ובמעבדות במגזר הציבורי והפרטי, במערכות הבריאות בתפקידים שונים, ועוד.
 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תנאי קבלה לתואר שני באפידמיולוגיה?

רוצה לדעת יותר על תנאי קבלה לתואר שני באפידמיולוגיה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תנאי קבלה לתואר שני באפידמיולוגיה