רוצה פרטים על כלכלה ושמאות מקרקעין?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי כלכלה ושמאות מקרקעין

רוצה לדעת על כלכלה ושמאות מקרקעין? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי כלכלה בהתמחות שמאות מקרקעין

 

מי שמגלים עניין הן בעולם הפיננסי והן בתחום הנדל"ן יכולים ללמוד בתכניות לימודי כלכלה ושמאות מקרקעין המתקיימות במוסדות לימוד מסוימים. במסלולים הללו ניתן לרכוש ידע בשני הענפים וכן ללמוד לקראת קבלת ההסמכה הנחוצה לעסוק בתחום השמאות.


היום כדי להשתלב בשוק בתחום שמאות המקרקעין, יש צורך לעבור בהצלחה מספר מבחנים שעורכת מועצת השמאים במשרד המשפטים, וכן להשלים סטאז'. סטודנטים הלומדים בתכניות הללו יכולים לקבל הכנה ממוקדת לקראת אותן בחינות ואף להיות זכאים לפטור מרבות מהן.


לעיתים הלימודים במסלולים אלה מתקיימים כהתמחות או מסלול במסגרת לימודי כלכלה חד חוגיים ולעיתים הם מוצעים במסגרת לימודים במסלולים מובנים ודו חוגיים כגון כלכלה וניהול או מנהל עסקים, שבהם נרכשות גם מיומנויות ניהוליות חשובות לצד הידע הפיננסי.


בשוק של היום קיים ביקוש משמעותי לאנשי מקצוע בתחום זה, מה שמאפשר לבוגרי לימודי כלכלה להרחיב את היצע אפשרויות התעסוקה שלהם ולפנות לאפיקי קריירה שונים ומבוקשים גם בענף הנדל"ן.

 

למי מיועדים הלימודים


מסלול זה מתאים לאנשים עם כישורים ריאליים, המעוניינים להרחיב את הידע שברשותם גם בענפים משיקים נוספים וכך להגדיל את סל הכלים המקצועי לצורכי פיתוח קריירה. המסלול יכול להתאים גם למי שעוסקים בפועל בתחום הנדל"ן בתפקידים שונים וברצונם לרכוש את ההכנה הנדרשת לתפקידי שמאים, לצד לימודים אקדמיים בתחום הפיננסי.

 

תכנית הלימודים


בלימודים אלה משלבים הסטודנטים ידע כלכלי נרחב יחד עם היכרות עם סוגיות מענף הנדל"ן הרלוונטיות לעבודתם של השמאים. במסגרת קורס שמאות מקרקעין המשולב בתואר, הם מתוודעים לסוגיות מימוניות, תכנוניות ושיווקיות הנוגעות למקצוע וכן לומדים על פרויקטים מסוגים שונים לרבות התחדשות עירונית וסוקרים מגמות עכשוויות בשוק הנדל"ן המקומי. הם דנים גם באופן הטיפול היעיל בעסקאות, תוך התמודדות עם אתגרים חשבונאיים ומשפטיים והיכרות עם חקיקת תכנון ובנייה ועם סוגיות במיסוי.


כמו כן, במסגרת ההתמחות מקבלים הסטודנטים הכנה למבחני מועצת השמאים. אלה הן מספר בחינות מסכמות שעליהן לעבור כדי לקבל את הרישיון המקצועי. במוסדות מאפשרים לסטודנטים להגיש בקשות לפטורים מבחינות מוקדמות על סמך תכנים הנלמדים במהלך הלימודים ומתכתבים עם התכנים בבחינות. הסטודנטים מכירים את מבנה הבחינות, את הדרישות הנכללות בהם ומתנסים בפתרון של בחינות עבר.


במקביל לתכנים הללו, הסטודנטים מבססים את הידע הכלכלי שלהם ולומדים לעומק על תהליכים ותיאוריות פיננסיות. הם מתוודעים למושגים כלליים המתכתבים עם התחרות במשק ועם מגמות מובילות בו, תוך היכרות עם מגמות וכלים הרלוונטיים למשק באופן כולל וכן לארגונים ולצרכנים.

 

מתכונת הלימוד


אורך הלימודים הוא כשלוש שנים. יש להביא בחשבון כי נדרשת תקופה נוספת לאחר תום התואר להשלמת סטאז' ולמעבר בחינות עד לקבלת הרישיון ועד שניתן לעסוק בפועל במקצוע.


בחלק מן המקרים מדובר בהתמחות במסגרת התואר הראשון שבה לומדים במספר קורסי חובה ובחירה. במקרים אחרים, זוהי תכנית לימודי תעודה המשולבת במהלך התואר. בדרך כלל מדובר בתכניות לימודי יום, אולם בחלק מן המוסדות מציעים לסטודנטים ללמוד במסלול לימודי ערב בכלכלה, שמתאים לאנשים עובדים.


במהלך לימודיהם במסלול הסטודנטים לוקחים חלק בקורסים עיוניים שונים, בסמינרים וכן בקורסים מעשיים שבהם מתנסים בניתוח של מודלים כלכליים וניירות ערך. מתקיימת גם הכנה לקראת מבחני ההסמכה של משרד המשפטים.


נושאי הלימוד

 

 

  • תכנון עירוני
  • מדידה ומיפוי
  • אקונומטריקה
  • מימון עסקאות
  • מיסוי מקרקעין
  • השקעות נדל"ן
  • חוקי תכנון ובנייה
  • ניתוח דוחות כספיים
  • שיווק פרויקטים בנדל"ן
  • ועוד

 

תנאי קבלה


קבלת מועמדים ללימודים מתבססת על ציון ההתאמה (שקלול ציון הפסיכומטרי עם ממוצע הבגרות). ציון ההתאמה במוסדות השונים נע בין 550 – 600, אולם יכול להיות גבוה או נמוך מן הטווח הנ"ל. מכיוון שמדובר במקצוע כמותי יש צורך בציון גבוה בבגרות במקצועות הריאליים ובחלק הכמותי של הפסיכומטרי.


יש לציין כי הקבלה למסלול שמאות המקרקעין נעשית לרוב בשנה השנייה או השלישית ללימודים, על סמך ממוצע הציונים של הסטודנטים בשנה הקודמת.

 

תעודה ואפשרויות תעסוקה


בסיום התואר, הסטודנטים מקבלים תואר ראשון BA מטעם מוסד הלימוד. כדי לקבל את ההסמכה בתחום שמאות המקרקעין, יש צורך לעבור בהצלחה כמה שלבים נוספים לאחר סיום הלימודים. הבוגרים צריכים לעבור מבחנים של מועצת השמאים. ברבים מבין המוסדות הם מקבלים פטורים ממרבית מבחני המועצה, בהם 11 מבחנים מוקדמים. בדרך כלל ניגשים הבוגרים רק לשלושה מבחנים סופיים.


לאחר מעבר 2 מתוך 3 הבחינות הסופיות, עליהם להשלים גם סטאז' (התמחות מעשית). באפשרותם לבחור את קצב ההתמחות, ניתן לקחת חלק בהתמחות שאורכה שנה אחת ובה משלימים 40 שעות מדי שבוע, או בהתמחות באורך של שנתיים שבה ממלאים 20 שעות מדי שבוע. אחרי השלמת הסטאז', ניגשים למבחן האחרון והסופי של המועצה. מי שממלאים בהצלחה את כל השלבים הללו, מקבלים רישיון שמאים מטעם משרד המשפטים.


בוגרי התכנית יכולים להשתלב כשמאים במגוון ארגונים בסקטור הפרטי והציבורי כאחד, בין היתר הם משתלבים בחברות בתחום יזמות הנדל"ן, בחברות בתחום מתן האשראי, ובגופים פיננסיים נוספים. אנשי מקצוע מסוימים נדרשים גם ברשויות מקומיות ברחבי הארץ. כיום ישנה דרישה לשמאים עקב מחסור באנשי מקצוע ומספרם היום קטן מן הנחוץ. בשוק נוצרה דרישה לכוח אדם איכותי ובעל הסמכה מתאימה, כדי ליצור איזון בין ביקוש והיצע.


לאחר התואר בכלכלה ניתן להשתלב גם במגוון ארגונים וחברות כגון בנקים, חברות ביטוח, בתי השקעות, חברות בתחום הייעוץ הפיננסי והשיווק, וכן בענפים נוספים כגון רכש, ניהול נכסים, ביקורת ועוד.

 

מוסדות

 

אוניברסיטת אריאל בשומרון: באוניברסיטה מציעים לסטודנטים ללימודי כלכלה ומנהל עסקים לשלב לימודי תעודה בתחום השמאות במסגרת התואר, וכן מתקיים מסלול לאקדמאים בוגרי התואר המעוניינים להשלים תעודה זו. הסטודנטים מתחילים בשילוב זה בשנה השנייה ללימודיהם. במהלך השנה השלישית הם יכולים לבחור תחומי התמקדות נוספים כגון מימון, יזמות, שיווק וניהול. הסטודנטים יכולים ללמוד בשילובים דו חוגיים נוספים, כגון שילוב עם חשבונאות או עם מקצועות נוספים ממדעי החברה.


המכללה האקדמית תל חי (אצבע הגליל): סטודנטים ללימודי כלכלה וניהול במכללה יכולים ללמוד במסלול התמחות נדל"ן שבו ניתנת הכשרה בתחום השמאות. בתכנית זו מקבלים פטור משבע בחינות לקבלת הרישיון ובאמצעות בחירה של ארבעה קורסי בחירה ניתן לקבל פטור בארבע בחינות נוספות וכך לגשת רק לשלושה מבחני מועצה. התמחויות נוספות המוצעות לבחירת הסטודנטים כוללות תחומים כגון תיאוריה כלכלית, מנהל עסקים או שוק ההון. קיים גם מסלול ייעודי לאנשים עובדים שבו לומדים בשעות הערב במתכונת גמישה.


המרכז האקדמי רופין (עמק חפר): במסגרת התואר הסטודנטים יכולים לבחור בהתמחות זו מבין כמה אפשרויות. במסגרת ההתמחות לומדים בהרחבה על ענף כלכלת הנדל"ן תוך הכנה לקראת קבלת פטורים מבחינות מועצת השמאים. התמחויות נוספות אשר עומדות לבחירת הסטודנטים נכללים התמחות מערכות מידע, והתמחות ייעוץ פנסיוני.


המסלול האקדמי המכללה למינהל (ראשון לציון): במסלול האקדמי מציעים התמחות בתחום זה במסגרת התואר. במסלול זה שואפים לסייע לסטודנטים לקצר את משך הכשרתם כשמאים ובמקביל להעניק להם ידע אודות תקינה, מיסוי, סוגיות תכנוניות ועוד. הסטודנטים יכולים לבחור בהתמחויות בתחומים נוספים, בהן התמחות אנליסט נתונים ומידע, התמחות מימון וביטוח, התמחות יזמות ואסטרטגיה והתמחות שוק ההון. כמו כן קיימת אפשרות ללימודי ערב המתאימים לאנשים עובדים.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על כלכלה ושמאות מקרקעין?

רוצה לדעת יותר על כלכלה ושמאות מקרקעין?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור