מלגות ללימודי מדעי הרוח

מעל 1,000 מלגות, לא תמצא/י אחת בשבילך?

 

למעבר ללוח מלגות לחץ/י מלגות לסטודנטים 
המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מלגות לסטודנטים ללימודי מדעי הרוח


סטודנטים למקצועות מדעי הרוח השונים יכולים לקבל סיוע במימון שכר הלימוד באמצעות מלגות שונות וייעודיות. אלה מוענקות על ידי גורמים שונים, חלקם מטעם מוסדות הלימוד עצמן ואחרות על ידי קרנות וארגוני מחקר החיצוניים למוסדות, שמטרתם לקדם ולפתח את המחקר והלימוד בענפי הרוח.


הסיוע מתאים לסטודנטים ממקצועות מגוונים בפקולטות למדעי הרוח, כגון פילוסופיה, בלשנות, היסטוריה, יהדות, תולדות ישראל ועוד. ההיצע משתנה ממוסד למוסד ומתחום לתחום, וכן בהתאם לסוג התואר. באמצעות השימוש בסיוע זה הסטודנטים יכולים להתמקד בהצטיינות בלימודים ולהקל על מימון עלויות שכר הלימוד.


לתשומת לבך – המלגות עשויות להשתנות מעת לעת, מומלץ לפנות ישירות אל המוסדות לקבלת המידע העדכני והמלא בנושא.

 

קרנות חיצוניות


קרן המחקר על שם מקס ובלה גוגנהיים - בקרן המחקר מציעים סיוע לסטודנטים לתואר שני, שלישי ופוסט דוקטורט הלומדים באוניברסיטה העברית, שעומדים בפני מחקרים בתחומי האתיקה היהודית וכן מחקרים הנוגעים ליחס שבין המוסק היהודי למערכות מוסר אחרות. מלגות לתואר שני הן בגובה 28,000 שקלים והסיוע לסטודנטים לתואר שלישי בגובה עד 80,000 שקלים. כחלק מן הדרישות לקבלת הסיוע, על המועמדים להגיש שלב הראשון את הצעת המחקר, קורות חיים והמלצות המעידות על כישוריהם. בשלב השני יש להגיש את הצעת המחקר לאחר אישורה וכן המלצות נוספות. סטודנטים לפוסט דוקטורט צריכים לצרף גם רשימת פרסומים וחוות דעת על עבודת הדוקטורט שלהם. יש לציין כי סטודנטים הנהנים מתמיכת הקרן לא רשאים לעבוד בעבודה נוספת במהלך שנת הלימודים ונדרשים למסור דוחות התקדמות בסיום כל סמסטר.


הקרן לקידום מדעי הרוח והחברה - קרן זו פועלת לקידום ותמיכה במחקרים ותכניות השתלמות בנושאים אלה. בקרן מציעים מענקי השתלמות למחקר, למועמדים המעוניינים לקחת חלק במחקר בחו"ל לפרק זמן של כחודשיים. מימון זה לא מיועד לצורך השתלמות בתר דוקטורט. החוקרים יכולים להשתמש בו לצורך השתתפות בפעילויות אקדמיות כגון סדנאות או קורסים, בתנאי שזוהי לא מטרתה הראשית של נסיעתם. כמו כן, עליהם לחזור לארץ מיד אחרי סיום ההשתלמות. המענקים הם בגובה עד 5,000 דולרים והם מיועדים לכיסוי הוצאות נסיעה ושהות. בין תחומי פעילותה הנוספים של הקרן נכלל מימון של כנסים בתחומי מחקר חשובים שביכולתם להביא לארץ חוקרים מוכרים ולהעמיק את הידע המקומי. כינוסים אלה מועברים על ידי מדענים בכירים מן הארץ והעולם. בקרן דורשים כי הוועדות המארגנות של אותם כנסים יהיו מורכבות מאנשי מקצוע אשר מייצגים לפחות שני מוסדות מחקר בשטח, וכן כי הכינוסים יהיו פתוחים לכלל המוסדות בארץ. ניתנות גם מלגות מדעי החברה.

 

קרן רוטנשטרייך לדוקטורנטים מצטיינים - מלגת רוטנשטרייך מיועדת לדוקטורנטים מצטיינים בענפי מדעי הרוח ומוענקות לשלוש שנים אקדמיות. מטרת התכנית היא הכשרת סגל מחקרי להעשרת המחקר בענפים אלה בארץ תוך עידוד סטודנטים מצטיינים לחקור נושאים אלה. מדי שנה מסייעים בתכנית ל – 20 סטודנטים בערך, גובה כל מלגה הוא 80,000 שקלים לשנה.

 

 

מרכז מנדל - במרכז מנדל מציעים מדי שנה סיוע לפוסט דוקטורנטים למקצועות היהדות והרוח, מתוך שאיפה לעודד מחקרים רב תחומיים לקידום השיח התרבותי אודות היהדות בעולם. בתחילת דרכו התמקדו במרכז מנדל בתחום היהדות בלבד וכיום מעניקים סיוע לסטודנטים מכלל מקצועות הרוח. מדי שנה ניתנות שתי מלגות מחקר לבתר דוקטורנטים מצטיינים שמחקריהם יכולים להעשיר את השיח האקדמי בענף. כחלק מתהליך בחירתם, הם משתתפים בסדרת הרצאות קצרות שבה הם מציעים את התמחותם בפני וועדה. לאחר מעבר מרצון זה והשלמת שלבי מיון נוספים נבחרים המצטיינים ביותר. עליהם לקחת חלק גם בקורס שנתי כחלק מתנאי הזכאות.


עמיתי פולונסקי - זוהי מלגה לפוסט דוקטורט המוענקת על ידי אקדמיית עמיתי פולונסקי במכון ון ליר בירושלים. גוף זה פועל לקידום מחקרים בתחומי מדעי הרוח ומדעי החברה. סטודנטים בתכנית זו נדרשים להתמקד במחקר, ומקבלים תמיכה וגישה לכנסים וסדנאות, למשרד אישי, ולסיוע בארגון של קבוצות קריאה ופגישות עם אנשי אקדמיה מהעולם. הם זכאים למעמד חוקרים אורחים באוניברסיטה העברית ולא חייבים בשעות הוראה. במסגרת התכנית הם נדרשים לשהות במכון למשך לפחות 9 חודשים בשנה למשך שלושה ימים במהלך השבוע. אם הם משתתפים בסדנאות וכנסים הם מקבלים גם החזרי נסיעוד עד לגובה שקובעת הקרן ולפי זמינות המימון. הטבות אלה ניתנות בדרך כלל עד חמש שנים. יש לחדש את הזכאות מדי שנה דרך דיווח על התנהלות המחקר. מחקריהם יכולים להתנהל בעברית או באנגלית.

 

קרן בלמורל ללימודים בחו"ל - בקרן מעניקים תמיכה ללימודים לחו"ל לחוקרים זוטרים בתחום מדעי הרוח, שחוקרים תיאוריה של האמנות. הסיוע מוענק אחת לשישה חודשים. לעיתים מעניקים בקרן גם סיוע לאמנים חזותיים שנבחרים לממש פרויקטים בעולם.

 

במוסדות הלימוד


חלק מן הפרסים וההטבות מוענקים על ידי מוסדות הלימוד עצמם, לסטודנטים הלומדים בפקולטה. בדרך כלל סיוע זה מוענק על סמך הצטיינות לימודית או על סמך הישגים מרשימים במחקר. לרוב מדובר בתמיכה לסטודנטים לתארים מתקדמים.


אוניברסיטת בן גוריון בנגב - באוניברסיטת בן גוריון מעניקים מלגות דוקטורט לסטודנטים בפקולטה למדעי הרוח. אלה ניתנות על ידי בית הספר ללימודים מתקדמים. בין היתר ניתן סיוע לדוקטורנטים חדשים וכן למצטיינים באמצע מחקרם. הן מיועדות לדוקטורנטים פנימיים שאינם עובדים מחוץ לאוניברסיטה.

 

אוניברסיטת חיפה - סטודנטים במסלולים השונים בתחום באוניברסיטת חיפה יכולים לקחת חלק בפרויקטים ותחרויות ולהיות זכאים לפרסים. כך למשל הוצאת הספרים של האוניברסיטה מעניקה את פרס בהט, המיועד לספרי עיון מקוריים בעברית. כמו כן, מוענק פרס הקתדרה לחקר יהדות מצריים על שם רשלין ויוסף ברדה, לתואר שני ושלישי. הפרס ניתן על עבודות גמר ועבודות מחקר לתואר שני ושלישי בתחום מורשת יהדות מצריים בענפים כגון פילוסופיה, היסטוריה, פולקלור, מחשבת ישראל, אמנות ועוד. גובה הפרס הוא 5,000 שקלים. ניתן פרס נוסף ניתן לעבודת מחקר בתחום הגירת יהודי סוריה למצריים.

 

האוניברסיטה העברית - סטודנטים לתארים מתקדמים בפקולטה זו באוניברסיטה העברית יכולים להיות זכאים למגוון סוגי מענקים וסיוע במימון שכר הלימוד. בין היתר ניתנים פרסי הצטיינות לסטודנטים לתואר המוסמך, המיועדים לסטודנטים עם ממוצע ציונים גבוה במיוחד. קיימים גם פרסים הניתנים לפי תחום הלימוד כגון פרס יובילר המיועד לסטודנטים לתואר שני החוקרים את תולדות ארץ ישראל בעת החדשה; פרס הצטיינות לסטודנטים לתואר שני בחוג להיסטוריה; ופרס לובין המוענק לסטודנטים לתואר שני החוקרים סוגיות ביהדות וחינוך, בעדיפות לסטודנטים שהם נכי צה"ל, יתומי צה"ל או נפגעים בפעולות איבה.


אוניברסיטת תל-אביב - בפקולטה למדעי הרוח של האוניברסיטה מציעים לסטודנטים סיוע והטבות שונות. כך למשל בבית הספר לפילוסופיה ובלשנות יכולים הסטודנטים לתארים מתקדמים לקבל מלגות קיום. כמו כן באוניברסיטת תל-אביב פועלות כמה תכניות מצטיינים. תכנית אופקים היא מסלול מצטיינים בתחום הפילוסופיה היהודית, קיימות תכניות לתואר ראשון ולתואר שני. הסטודנטים לומדים במתכונת דו חוגית מתוך החוגים בפקולטה וכן מקבלים הכשרה כמורים ליהדות. סטודנטים בתכנית זו זכאים למימון של מחצית שכר הלימוד ומימון של שכר הלימוד לתעודת ההוראה. ניתן גם סיוע במימון עלויות המחיה של הסטודנטים. בוגרים שעומדים בתנאים יכולים לקבל גם מענק עידוד לתקופת שנת ההוראה הראשונה שלהם.

 

שאלות הגולשים מהפורום: מלגות מדעי הרוח
כניסה לפורום מלגות
רבקה נוימן
מלגות לתואר שלישי בתחום מדעי הרוח לנשים חרדיות
459 צפיות
יהושע
מלגה לבני 40+ לשנה זו
1167 צפיות
אסף
מלגה לדוקטורנט מצטיין במדעי הרוח
825 צפיות
ששנה
מלגה לדוקטורט במדעי הרוח במוסד לימודים בחול
1167 צפיות
אנה קליימן
מלגת הצטיינות למוסמך למדעי החברה
1427 צפיות
אלישבע הכהן
מלגת מחקר במדעי הרוח לבעלי תואר דוקטור
908 צפיות
אבנר
גובה מלגת נשיא לדוקטורנטים בתל אביב
1134 צפיות
ענבר
מלגה לתושבי קרית גת - ללא התנדבות
2423 צפיות
דניאל
מלגה לתואר שני עבור מורה בפועל
1193 צפיות
יורי
סיוע כלכלי שנה שלישית למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב
946 צפיות
תומר
מלגה לדוקטורנט במדעי הרוח
1038 צפיות
רונית
קבלת מלגה ללימודי מדעי הרוח והחברה
1186 צפיות
בת שבע
מלגות לתואר שני במדעי הרוח בבן גוריון
1358 צפיות
אמיר גור
האם קיימת מילגה במהלך תואר ראשון למצטיינים בתחום מדעי הרוח?
1349 צפיות
גיל
מלגות אפשריות לתואר שני בבר אילן
1539 צפיות
דוד
השלמת מלגה של משרד הקליטה
1546 צפיות
מור
מלגת משרד החינוך לבעלי תואר ראשון
1690 צפיות
ורד
מלגות הצטיינות לתואר שני 2013
1512 צפיות
גלעד שור
מלגה לתואר שני במזרח תיכון
1434 צפיות
עמירם
מילגה לדוקטורנטים
1348 צפיות
זיו
מלגה למכינה קדם-אקדמאית
1780 צפיות
עומר גפן
מחפש מלגה לתכנית מצטיינים למדעי הרוח והאומנויות בת"א
1609 צפיות
נטע
אין מלגות לתואר בוגר למדעים
1610 צפיות
שאלות הגולשים בנושא
מלגות טלדור משרד החינוך
מלגות על רקע מצב סוציו אקונומי נמוך
מלגות ללימודי הסבת אקדמאים לסיעוד
מלגות לתואר ראשון - הרצוג ונוות ישראל
מלגות לאמהות חד הוריות ללא התנדבות
מלגות לאברכים במשרד החינוך
פתיחת מלגות לשנת לימודים תשע"ה