רוצה פרטים על לימודי סביבה בירושלים?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי מדעי הסביבה בירושלים

רוצה לדעת על לימודי סביבה בירושלים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי מדעי הסביבה בירושלים

 

בעלי עניין בתחום האקולוגיה והקיימות, המעוניינים לרכוש ידע וכלים לקידום צדק סביבתי יכולים ללמוד בתכניות ללימודי מדעי הסביבה המתקיימות באזור ירושלים. מסלולים אלה מוצעים במכללות ואוניברסיטאות בעיר, וכך מתאימים למי שמעוניינים ללמוד סמוך למקום מגוריהם ובמקביל להכיר לעומק תהליכים אקולוגיים מקומיים המהותיים לאזור ירושלים.


במהלך הלימודים רוכשים ידע וכלים נרחבים הנוגעים הן במדעים והן בסוגיות חברתיות, כלכליות וטכנולוגיות. האופי הרב תחומי של לימודי סביבה מאפשרים לבוגרים לפתוח דלת למנעד רחב של אפשרויות תעסוקה. לאחרונה הולכת ועולה המודעות לסוגיות אקולוגיות באזור וגופים ציבוריים ואזרחיים רבים פועלים לקידום חברה בת קיימא ולהתמודדות עם מפגעים שונים. הבוגרים יכולים להשתלב במערך זה, בין אם כחוקרים ומפתחי טכנולוגיות חדשות ובין אם במישור החברתי, המנהלי והחקיקתי.

 

על הלימודים


סטודנטים בתכנית זו מתמקדים ביחסי הגומלין שבין האדם והסביבה וכן על השפעות פעילות האדם על משאבי טבע. הם לומדים על תהליכים במערכות האקולוגיות סביבנו ובמקביל לומדים כיצד לשמר את אותן מערכות ולשמור על איכות חייו של האדם ועל שלומה של הסביבה. הם לומדים גם על אופן הערכתם של מפגעים כגון זיהום אוויר, פגיעה במשאבי מים, מפגעי רעש ועוד, וכן בוחנים כיצד מכינים תכניות לבקרה ולהתמודדות עם אותן פגיעות. הם סוקרים גם תקנים סביבתיים וחקיקה רלוונטית בתחום האקולוגי.

 

 

מוסדות הלימוד

 

האקדמית הדסה ירושלים


באקדמית הדסה מתקיימים לימודי מדעי איכות הסביבה שאורכם שלוש שנים. בלימודים אלה משלבים ענפים מדעיים, רפואיים והנדסיים לצורך הבנת היחסים שבין האדם לסביבתו. לאורך התואר הם עוסקים בתהליכים, תיאוריות וכלים פרקטיים הנוגעים לאיכות אוויר ומים, טיפול בשפכים, בטיחות קרינה, טיפול בחומרים מסוכנים ופסולת תעשייתית ואפיקים נוספים הנוגעים לשמירה על משאבי טבע. נלמדות גם סוגיות כלכליות רלוונטיות וכן היבטים בחקיקה סביבתית ופיתוח מדיניות בת קיימא.


הסטודנטים עורכים גם פרויקט גמר מחקרי עצמאי, שבו הם מתנסים בהתמודדות עם דילמות וסוגיות אקטואליות בתחום האקולוגי. את הפרויקט עורכים בפיקוח של מרצים ואנשי מקצוע. בין היתר הם יכולים לעסוק בסוגיות כגון התמודדות עם מפגעי זיהום אוויר ורעש, גיבוש מדיניות עבור התעשייה ועוד.


מתקיים מסלול לתעודת הוראה בשיתוף עם המכללה האקדמית דוד ילין. בתכנית זו הסטודנטים צוברים נקודות זכות לקבלת תעודת הוראה במקביל ללימודיהם, ולאחר סיום התואר עליהם להשלים שנה נוספת לקבלת תעודת ההוראה.


בבית הספר הבינתחומי לבריאות, חברה ומדע ומתקיימות תכניות נוספות כגון לימודי אופטומטריה, לימודי ביוטכנולוגיה, לימודי מדעי המעבדה הרפואית, לימודי מדעי המחשב ועוד. מתקיימות גם תכניות לתואר שני.

 

האוניברסיטה העברית


לימודי מדעי הסביבה באוניברסיטה העברית מתקיימים במסגרת דו חוגית בלבד והסטודנטים נדרשים לשלבם עם חוגים נוספים ממקצועות מדעי הטבע והמדעים. בין השילובים הנפוצים נכללים לימודי גיאוגרפיה, לימודי מדעי כדור הארץ ולימודי מדעי החיים. ניתן לשלב גם עם חוגים מדעיים אחרים כגון לימודי כימיה, לימודי מדעי המחשב, לימודי פיזיקה ועוד. כמו כן, ישנה אפשרות לשילוב עם מקצועות ממדעי החברה, המיועד בעיקר למצטיינים.


במהלך הלימודים בתכנית הסטודנטים רוכשים תשתית מדעית נרחבת ועל בסיסה לומדים לעומק על יחסי גומלין בין האדם לסביבתו. כמו כן הם דנים בדילמות העולות בתחום הקיימות ושימור משאבי הטבע. במסגרת התואר מתקיימים סיורים ומחנות לימודיים, שבהם מסיירים באזורים שונים כגון בכנרת או בים המלח.


סטודנטים מצטיינים יכולים ללמוד בתכניות מחקריות מיוחדות. כמו כן, סטודנטים מצטיינים יכולים ללמוד במסלול מואץ לתואר שני, המיועד למי שמשלימים את השנה השנייה לתואר בממוצע גבוה במיוחד. במסגרת זו לומדים קורסים לתואר המוסמך כבר במהלך שנה ג' לתואר הראשון וכך מקצרים את משך השלמתם של שני התארים.


מתכונת הלימוד


אורכם של הלימודים שלוש שנים. במרבית המקרים הם מתקיימים במתכונת לימודי יום, שבה לומדים בארבעה או חמישה ימים בשבוע.


הלימודים כוללים שילוב בין שיעורים תיאורטיים לקורסים מעשיים. כדי להכיר מקרוב סוגיות אקולוגיות אקטואליות הסטודנטים משתתפים בדיונים, נפגשים עם מומחים וחוקרים וגם יוצאים לסיורים לימודיים. כמו כן הם עורכים פרויקט גמר שבו הם יכולים להתנסות ביישום החומר הנלמד דרך מחקר וניתוח סוגיות סביבתיות עכשוויות ופיתוח של דרכים להתמודדות עם מפגעים, מדיניות חדשנית או טכנולוגיות פורצות דרך. לעיתים הפרויקטים נערכים בשיתוף עם חברות מן התעשייה, מה שמסייע לחשוף את הסטודנטים לאפיקי קריירה פוטנציאליים.


תחומי לימוד קרובים


המתעניינים בתחום האקולוגי וכן בעולם המדעים, הטכנולוגיה וההנדסה יכולים למצוא מסלולי לימוד נוספים המשיקים וקרובים מבחינת נושאים, המתקיימים במוסדות לימוד ברחבי ירושלים.


גיאוגרפיה: בחלק מן המוסדות ניתן למצוא מגמות או התמחויות בתחומי הסביבה במסגרת לימודי גיאוגרפיה. כך למשל באוניברסיטה העברית מתקיימת תכנית נתיבים לתכנון ולסביבה, המהווה מסלול ישיר לתואר שני לסטודנטים מצטיינים.


ביוטכנולוגיה: במהלך לימודי ביוטכנולוגיה הסטודנטים לומדים על פיתוח טכנולוגיות עבור תעשיות כגון חקלאות, רפואה ומזון ועוסקים גם בהיבטים אקולוגיים. בחלק מן המוסדות מתקיימת התמחות שבה ניתן להתמקד בתחום הסביבתי, סטודנטים הבוחרים בהתמחות זו יכולים לדון באופן ממוקד בסוגיות בפיתוח ומחקר אקולוגי המשלב את מדעי החיים והטבע. התמחות בתחום זה מתקיימת בתכנית לימודי הביוטכנולוגיה באוניברסיטה העברית, סטודנטים בהתמחות כלכלת סביבה וניהול מתמקדים בטכנולוגיות חקלאיות ורוכשים גם כלים לניהול ושיווק תהליכים בפיתוח המדעי.


הנדסת חומרים: במסגרת לימודי הנדסת חומרים מתקיימת התמחות טכנולוגיות סביבתיות. במסלול זה לומדים על תחומים כגון תכנון, תפעול ורגולציה למערכות אנרגיה ומים. הסטודנטים עוסקים בין היתר בתהליכי הטיפול בשפכים ובמים, התפלת מים והפקת אנרגיה מפסולת, תוך היכרות עם סוגיות ניהוליות וכלכליות הנחוצות בפרויקטים. באזור ירושלים לימודים אלה מתקיימים בעזריאלי – מכללה אקדמית להנדסה. אורכם של לימודים אלה הוא ארבע שנים.

 

אפשרויות תעסוקה ולימודי המשך


בפני הבוגרים עומדות אפשרויות תעסוקה מגוונות. באפשרותם להשתלב במכוני מחקר סביבתי, במעבדות, במפעלים בתעשייה וכן בתחום ההייטק שם פועלות חברות שונות בתחום הטכנולוגיה הירוקה. הם יכולים להשתלב גם במשרדי ממשלה וגופים ציבוריים כגון עיריות, המשרד להגנת הסביבה, משרד הבריאות, החברה להגנת הטבע וארגונים ירוקים נוספים. רבים מגופים אלה פועלים גם באזור ירושלים וסביבתה, ובהם פועלים לשמירה על משאבים ונוף באזור, בהם מגוון של ארגונים חברתיים, יוזמות וגופים אקטיביסטיים הפועלים לשמירה על יערות, ולפיתוח יוזמות עירוניות בתחומים כגון תחבורה, אנרגיה ודיור.


סטודנטים רבים ממשיכים לתואר שני בתחום או בענפים קרובים לו. המעוניינים בכך יכולים לפנות גם למסלולים מחקריים עם תזה וכך לפתוח דלת גם לקריירה כחוקרים ומרצים באקדמיה. כמו כן, בוגרים המעוניינים להעשיר את הידע שברשותם יכולים ללמוד בתכניות לימודי תעודה בתחומים רלוונטיים. בין היתר מתקיימים קורסים בתחום איכות הסביבה וכן בענף הקלינטק, שבהם מתמקדים בפיתוח ובהטמעה של טכנולוגיות ירוקות.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי סביבה בירושלים?

רוצה לדעת יותר על לימודי סביבה בירושלים?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד לימודי סביבה בירושלים
שאלות הגולשים בנושא
לימודי סביבה ואקולוגיה
לימודי מדעי הסביבה - עבודה בתחום לאחר תואר ראשון
לימודי מדעי הסביבה - מהם תנאי הקבלה?
לימודי מדעי הסביבה/ אקולוגיה - מוסדות מומלצים
לימודי סביבה לאנשים עובדים וקבלה לבני 50
תואר ראשון בגאולוגיה, מה הלאה - לימודי סביבה או גאוהנדסה?