רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

מדעי מעבדה רפואית שכר

רוצה לדעת על שכר מדעי מעבדה רפואית? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


שכר עובדי מעבדה רפואית

 

אחת החוליות החשובות בתעשייה הרפואית היא המעבדות שבהן מתבצעים מחקרים ותהליכי בדיקה. ממרכזים לביצוע בדיקות לאיתור נגיפים ומחלות ועד למכוני מחקר לפיתוח חיסונים או תרופות חדשות, ענף זה חווה פריחה משמעותית לאחרונה והצורך לעובדים איכותיים בו הולך וגובר באופן ניכר.


רמות השכר של עובדים אלה נעות בקשת רחבה למדיי, שכן מדובר בענף שבו פועלים יחד בעלי תפקידים רבים במסגרת המעבדה ולוקחים חלק בתהליכי המחקר והבדיקה. התגמול לעובדים בתחילת דרכם בתחום מדעי המעבדה הרפואית עשוי להיות מתחת לממוצע במשק אולם עם צבירת וותק והתקדמות לתפקידים בכירים יותר, או עם השלמת תארים מתקדמים, יכולים העובדים להעלות את שכרם ולהגיע לרמות גבוהות למדי.

 

רמות שכר


לפי נתונים של משרד האוצר, השכר הממוצע של עובדים במעבדות עומד על כ – 15,800 שקלים לחודש. יש לציין כי רמה זו מתייחסת לקשת רחבה של תפקידים ולעובדים ברמות וותק משתנות וכך עובדים מסוימים בתעשייה זו משתכרים סכומים נמוכים מהיקף זה, או גבוהים ממנו.


ישנם מרכיבים שונים שמשפיעים על רמות התגמול של עובדים אלה. לסוג התואר שברשות הבוגרים השפעה על כך, וכך בעלי תארים מתקדמים מגיעים לרמות גבוהות מאלה של בעלי תואר ראשון. כמו כן, ישנה השפעה משמעותית לוותק ולזכויות שצוברים העובדים לאורך שנות העסקתם במקומות העבודה. עובדים רבים בענף זה הם ותיקים וכך רמות התגמול שלהם גבוהות בהתאם. כמו כן, גם היקף המשרה הוא בעל השפעה במובן זה, מרבית העובדים בתחום עובדים משרה מלאה ולעיתים עובדים גם משמרות כפולות עקב הביקוש הרב. יש לציין כי קיימים הבדלים בין תגמול בסקטור הציבורי למול הפרטי, וכן בחברות גדולות למול סטארט אפים ומוסדות קטנים יותר. בחלק מהמקרים השכר ניתן במתכונת שעתית ובמקרים אחרים במתכונת חודשית.

 

טבלת שכר

 

תפקיד שכר חודשי 0 - 3 שנות ניסיון שכר חודשי 3 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי 5 שנות ניסיון ומעלה
עובד / טכנאי מעבדה 
6,500 - 7,800 שקלים לחודש 10,000 - 11,000 שקלים לחודש 13,000 - 14,000 שקלים לחודש
לבורנט 7,000 - 8,000 שקלים לחודש 8,000 - 11,000 שקלים לחודש לא צוין
מכשירן תרופות 12,000 - 13,000 שקלים לחודש 13,000 - 14,000 שקלים לחודש לא צוין
בקרת איכות ביוטק 7,000 - 8,000 שקלים לחודש 8,000 - 10,000 שקלים לחודש 10,000 - 14,000 שקלים לחודש
ראש צוות מעבדה אנליטית
9,000 - 10,000 שקלים לחודש 10,000 - 12,500 שקלים לחודש 12,000 - 14,500 שקלים לחודש
מנהל מעבדה 14,000 - 16,000 שקלים לחודש 17,000 - 20,000 שקלים לחודש 20,000 - 25,000 שקלים לחודש

 

*לתשומת לבכם – רמות השכר עשויות להשתנות מעת לעת

 

תפקידים בשוק


עובדי מעבדות משתלבים במגוון של תפקידים בתעשייה. קשת התפקידים היא רחבה ומשתנה בהתאם לסוג החברה בה עובדים, לאופי הפרויקטים ולגודל הארגון. העובדים יכולים להשתלב בין היתר בבתי חולים, במרפאות קופות החולים ובמכוני מחקר פרטיים, כמו כן רבים מהם משתלבים במתקני פיתוח ומחקר של חברות התרופות והפארמה או חברות הייטק גדולות וכן סטארט אפים בענפי הכימיה והביולוגיה והטכנולוגיה הרפואית ולעיתים הם משתלבים גם במכוני פוריות והפרייה חוץ גופית ובבנקים לתרומות דם.


במסגרת תפקידם הם אחראיים על ביצוע של בדיקות ולקיחה של דגימות. אופי הבדיקות משתנה לפי סוג הפרויקט ומטרותיו, כאשר התהליכים המתבצעים נדרשים להתאים לתקנים מחמירים באיכות ותקינות קלינית. הבדיקות אותם דוגמים העובדים עוברות הלאה לחוקרים ולמדענים שמשתמשים בהן לשלל מטרות, החל מפיתוח של תרופה חדשה או בדיקת השפעותיה ועד לגילוי של מחלות.

 

דרישה בתחום ואפשרויות קידום


קיימת היום דרישה מרובה לעובדי מעבדות רפואיות. בבתי חולים ממשלתיים ישנו צורך משמעותי בעובדים מיומנים ובעלי הסמכות לפי התקנות הנדרשות, חוסר זה בכוח אדם נובע בין היתר בקצב ההתקדמות הגבוה של אופי בדיקות המעבדה והמחקר בענפים כגון הנדסה גנטית וביוכימיה וחידושים רבים בפיתוח ובמחקר. סיבה נוספת למחסור בתחום היא כי רבים מהעובדים בו היום הם מעל גיל 50, רבים מהם יוצאים כעת לפרישה או צפויים לצאת לפרישה בשנים הקרובות, כאשר לא מספיק עובדים צעירים מגיעים לתחום למלא את מקומם.


בתחילת דרכם משתלבים לעיתים הבוגרים בתפקידי לבורנטים, מכשירני תרופות או טכנאים. בעלי תפקידים אלה אחראיים על פיקוח על ניסויים ובדיקות שמבצעים המדענים, ומבצעים טיפול ותחזוקה בציוד ובמכשור. הם מכיילים את המכשירים, דואגים לסידור של המתקן והכלים בו, מכינים את החומרים לקראת ביצוע הבדיקות והמחקרים ודואגים לתקינות הכללית על הציוד. לתפקידים אלה חשיבות רבה לפעילות התקינה של המחקרים ולאיכות התוצרים.


חשוב לציין כי בפועל, רבים מן התפקידים המוצעים בשוק מיועדים לבעלי תארים מתקדמים, כלומר בעלי תואר שני ולעיתים גם תואר שלישי. עם זאת, בעלי התואר הראשון יכולים להשתלב בתפקידים שונים, לרוב תפקידים התחלתיים כגון טכנאים, דוגמים או לבורנטים.


עם צבירת וותק וניסיון ניתן להתקדם לתפקידים מתקדמים יותר בתחום, כגון ראשי צוותים המפקחים על תהליכים וכן מנהלי מעבדות. אלה הם תפקידים שביצועם כרוך באחריות רבה ובו נדרשות גם מיומנויות ניהוליות בהובלת הצוותים ובפיקוח על התהליכים.


אפשרות נוספת לפיתוח והרחבה של האופק המקצועי היא פנייה לתפקידים מחקריים בענפי המדעים וכן מקצועות פרא רפואיים, דרך המשך ללימודים מתקדמים בתחומים הללו ופניה למסלולים עם תזה. מוסמכי מסלולים אלה יכולים להשתלב כחוקרים ומדענים ולקחת חלק פעיל במחקר ופיתוח של תרופות, חיסונים, סוגי בדיקות חדשות ועוד. בוגרים של התואר הראשון יכולים להמשיך במקרים מסוימים גם לתכנית ארבע שנתית ברפואה (מסלול הידוע גם כהסבה לרפואה), המאפשר הכשרה לתפקידי רופאים. מסלול זה מתאים למעוניינים באופק טיפולי יותר.


כמו כן באפשרות עובדים מנוסים וותיקים להתקדם לתפקידי פיקוח מחקרים קליניים בפיתוח התרופות הידועים גם בשם CRA, עובדים אלה אחראיים על הכנה וניטור של המחקרים הקליניים השונים.

 

מה ללמוד כדי להשתלב בתחום


כדי לעבוד במעבדה רפואית בישראל יש צורך בתעודה מוכרת המוענקת על ידי משרד הבריאות. במשרד מנפיקים דיפלומות מארבעה סוגים שונים כאשר כל סוג מגדיר את תחומי האחריות של העובדים ותלוי גם בהשכלתם הקודמת. סוגי התעודות הם עובדי מעבדה רפואית, עובדים אקדמאים, עובדים בכירים וכן היתר לניהול מעבדה. לפי תקנות משרד הבריאות, רק עוסקים בעלי תארים מתקדמים ומי שמוגדרים עובדים בכירים יכולים לשחרר תשובות ממעבדות.


את התעודה לאקדמאים יכולים לקבל מי שהם בוגרי לימודי מעבדה רפואית לתואר ראשון, שני או שלישי וזאת לאחר שבידיהם תעודת העובד בדרגה הראשונה. את הדיפלומה יכולים לקבל גם בוגרי לימודים במקצועות מדעיים אחרים כגון לימודי מדעי החיים, לימודי חקלאות ולימודי ביוטכנולוגיה. כמו כן, גם בוגרי לימודי כימיה או בוגרי מדעי הרפואה יכולים לקבל את התעודה.


שלב נוסף בדרך לקבלת ההסמכה לעיסוק בתחום היא מעבר של בחינות רישוי שעורך משרד הבריאות. לאחר מעבר הבחינות יש צורך בביצוע של סטאז' במעבדות ומתקני מחקר. יש לציין כי בהתאם להחלטת משרד הבריאות, בוגרי לימודי מעבדה רפואית יכולים לקבל פטור מביצוע הסטאז' והבחינות הממשלתיות בכפוף לעמידה בתנאים.

 

לימודי מעבדה רפואית כוללים היכרות עם מגוון ענפים במדעים כגון ביולוגיה, כימיה, מתמטיקה ועוד. הסטודנטים מתוודעים לדרישות מהעובדים במחקר, מכירים מכשור מתקדם ותהליכי דגימה ובדיקה ואת הציוד והחומרים הנדרשים בתהליכים הללו. במקביל הם מעמיקים בגורמים למחלות שונות, באפידמיולוגיה ובבסיס כימי וביולוגי של תסמיניהן ודרכי פעילותן.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד בתחום
שאלות הגולשים בנושא
הסבה ללימודי מעבדה רפואית - תנאי קבלה
לימודי רוקחות או מעבדה רפואית
לימודי מעבדה רפואית - יתרונות וחסרונות
תואר בביוטכנולוגיה או מעבדה רפואית?
הסבה מתואר ראשון במעבדה רפואית
גובה השכר לבוגרי לימודי מעבדה רפואית
לימודי מעבדה רפואית בגיל 40 - האם יש תנאי קבלה שונים?