רוצה פרטים על תנאי קבלה לתואר ראשון באנגלית?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תנאי קבלה לתואר ראשון באנגלית

רוצה לדעת על תנאי קבלה לתואר ראשון באנגלית? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תנאי קבלה לתואר ראשון באנגלית


לימודי אנגלית לתואר ראשון כוללים לרוב היבטים מעולמות הבלשנות והלשון, וכן היבטים מעולמות הספרות והתרבות. בתוכניות הלימוד השונות, הסטודנטים לומדים בקורסים השונים בשפה האנגלית, ומעמיקים ביצירות אמריקאיות, בריטיות, וכן ממדינות ניאו קולוניאליות בהן מדברים בשפה זו. כמו כן, בחלק מתכניות הלימוד נרכשת שליטה ביסודות ועקרונות לשוניים ובלשניים.


סטודנטים שלומדים תחום זה, נדרשים להחזיק בשליטה גבוהה באנגלית, משום שהלימודים כוללים קריאה וכתיבה ברמת מורכבות גבוהה.

 

על כן במוסדות האקדמיים שבהם מוצע תואר ראשון זה, חלק מתנאי הקבלה הם הוכחת שליטה טובה בשפה זו. כאן מפורטים תנאי הקבלה במספר מוסדות להשכלה גבוהה שבהם ניתן ללמוד את התואר בארץ:


אוניברסיטת חיפה


על מנת ללמוד לתואר ראשון זה באוניברסיטת חיפה, יש לעמוד בתנאי הקבלה הכלל אוניברסיטאיים שמוצבים בה: זכאות לבגרות או סיום מכינה קדם אקדמית, ציון פסיכומטרי, ציון בשפה האנגלית, וכן עבור בוגרי תיכונים ששפתם ההוראה בהם אינה עברית, ולא נבחנו בעברית בפסיכומטרי – יש להחזיק גם בציון בבחינת ידע בעברית.


מעבר לכך, יש לעמוד בתנאי הקבלה הייחודיים לחוג: יש להחזיק בציון משוקלל של 600 לפחות, ולעמוד בבחינת כניסה לחוג.
כמו כן, ממי שרמתם באנגלית היא מתקדמים א', נדרש להחזיק בציון ברמת 5 יחידות לימוד בבגרות באנגלית. ממי שרמתם באנגלית היא מתקדמים ב', יש להציג ציון ברמת 4 יחידות לימוד בבגרות בשפה זו.


אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (באר שבע)


באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ניתן להשתתף בלימודי אנגלית במסלול חד מחלקתי, או דו מחלקתי, לבחירת הסטודנטים. מי שבוחרים במסלול הדו מחלקתי, יכולים להחליט אם להתמחות בשפה או בספרות. תנאי הקבלה זהים בין המסלולים: כדי להשתתף בלימודים יש להחזיק בציון 550 לפחות בסכם, פסיכומטרי כללי רב תחומי, או נתיב לאקדמיה.


כמו כן, אפשר להתקבל על סמך ממוצע בגרות, בתנאי שהוא עומד על 100 לפחות. קבלה ללא פסיכומטרי מוצעת לבני 40 ומעלה שיש להם זכאות לבגרות וכן שליטה באנגלית ברמת מתקדמים ב' לפחות.


קבלה חריגה תישקל אצל מועמדים שציון הסכם שלהם נמוך ב – 20 נקודות, לכל היותר, מהציון הנדרש.


אוניברסיטת תל אביב


תנאי הקבלה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב תקפים גם עבור לימודי ספרות אנגלית. הדרישות מהמועמדים כדי להתקבל ללימודים באוניברסיטה זו באופן אוטומטי הן:

 

  • מי שברשותם ציון 450 לפחות בפסיכומטרי, וכן ציון 134 או יותר בפרק האנגלית בפסיכומטרי, או 234 לפחות במבחן אמי"ר, וגם מחזיקים בציון 85 ומעלה בבגרות 5 יחידות בשפה זו

 

  • מי שממוצע הבגרות שלהם הוא 100 ומעלה, או שציון ההתאמה שלהם הוא 500 ומעלה, יכולים להתקבל גם הם – ובלבד שציונם במבחן אמי"ר הוא 234 לפחות, ובבגרות 85 או יותר ב – 5 יחידות באנגלית

 

  • תעודת גמר תיכון ממדינה אחרת ששקולה לתעודת בגרות ישראלית בממוצע 90 ומעלה


ניתן להתקבל גם על סמך ממוצע ציוני בגרות של 85 או יותר במקצועות ההומניים. מתקבלים גם מי שזכאים לתעודת בגרות, ומסיימים בהצלחה 3 קורסים מקוונים באוניברסיטת תל אביב, בציון של 80 לפחות בכל אחד, כאשר שניים מהם במדעי הרוח.


כמו כן, ניתן להתקבל על סמך השכלה אקדמית ממוסד לימודים המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, בממוצע של 85 או יותר ובהיקף של 30 שעות סמסטריאליות לכל הפחות, או על סמך תואר ראשון או שני ממוסד לימודים מוכר להשכלה גבוהה.


מועמדים מעל גיל 40 שיש להם זכאות לבגרות, ועומדים בדרישות האנגלית יכולים גם הם לעמוד בתנאי הקבלה האוטומטית.


מעבר לכך, מי שיש ברשותם אחד מהנתונים הבאים, יכולים להתקבל על סמך עמידה בהצלחה בבחינת כניסה:

 

  • ציון של 134 נקודות בסיווג לרמת אנגלית במסגרת הבחינה הפסיכומטרית (או 234 ומעלה בבחינת אמי"ר
  • רמת פטור במוסד לימודים אקדמי, בעל הכרה מהמועצה להשכלה גבוהה
  • ציון 120 או יותר בפרק האנגלית במבחן הפסיכומטרי, או לחילופין ציון 220 ומעלה בבחינת אמי"ר, וגם יש להם ציון 85 ומעלה בבגרות 5 יחידות בשפה זו
  • ציון בבחינת SAT של 600 לפחות, בחלק המילולי
  • תעודת גמר מתיכון במדינה דוברת אנגלית, שהבחינות בו נערכות בשפה זו

 

בחינות הכניסה נערכות מספר פעמים בשנה.


מי שלא עומדים בקריטריון לקבלה על סמך ממוצע בגרות, או ממוצע הבגרויות שלהם במקצועות ההומניים, בהפרש של חצי נקודה או פחות: מי שממוצע הבגרות שלהם 99.5 או יותר, או שממוצע הבגרות המשוקלל שלהם במקצועות ההומניים, ללא בונוסים, הוא 84.5 או יותר.


האוניברסיטה העברית בירושלים


המועמדים נדרשים להחזיק ברמת פטור בשפה זו: הם נדרשים להציג ציון 134 או יותר בפרק האנגלית שבמבחן הפסיכומטרי, או ציון 234 או יותר בבחינת אמי"ר או אמיר"ם.


מי שלימודיהם התקיימו בשפה שאינה עברית, נדרשים להציג ציון 105 או יותר במבחן יע"ל.


לרוב, המועמדים מתקבלים על סמך הצגת ציון משוקלל של הפסיכומטרי והבגרות, או ציון ממוצע של תעודת הבגרות בלבד. עם זאת, קיימים אפיקי קבלה נוספים, כגון קבלה על סמך פסיכומטרי או בגרות בלבד: המסלול לקבלה על סמך פסיכומטרי בלבד מותנה בכך שיש למועמד זכאות לתעודת בגרות.


כמו כן, מתקיימים לימודי מכינה שיכולים להוות אפיק קבלה למי שתעודת הבגרות שלהם חסרה או שאין להם בגרות כלל, אפיק קבלה על סמך פסיכומטרי בלבד ללא זכאות לבגרות לבני 30 ומעלה, וכן מסלולי קבלה למי שיש ברשותם תארים אקדמיים. מומלץ לבדוק את הקריטריונים וכן את תנאי הקבלה למכינה מול מוסד הלימודים.


אוניברסיטת בר אילן (רמת גן)


כדי להשתתף בלימודי בלשנות אנגלית באוניברסיטה זו, יש לעמוד במספר תנאי קבלה בסיסיים: ראשית, יש להחזיק בציון פסיכומטרי של 550 לפחות, וכן בציון של 120 או יותר בפרק האנגלית. ניתן להתקבל גם על סמך הצגת ציון 220 ומעלה במבחן אמי"ר. בנוסף, יש להציג ציון 85 או יותר ב – 5 יחידות בגרות בשפה זו.


באוניברסיטה מאפשרים קבלה גם על סמך ציון בגרות בלבד, ובלבד שממוצע הבגרויות המשוקלל הוא לכל הפחות 100.


קיימת אפשרות לקבלה חריגה, עבור מי שהישגיהם נמוכים במעט מחתכי הקבלה. עם זאת, מי שבוחרים במסלול קבלה זה, נדרשים לעבור מבחן קבלה.


אפשרויות להמשך – מה אחרי הלימודים?


בוגרי תואר זה יכולים להשתלב במגוון משרות הקשורות בכתיבה ועריכת תוכן, תרגום, וכן הוראת אנגלית. נוסף על כך, השליטה הגבוהה באנגלית ומיומנויות הניתוח והחשיבה הביקורתית שנרכשות במהלך הלימודים, מאפשרות להם לעסוק גם בתפקידי מנהלה בהייטק, מוסדות אקדמיים, גופים ממשלתיים וציבוריים, ועוד.


מלבד זאת, קיימת האפשרות להמשיך בלימודים אקדמיים בחקר ספרות או שפות לתואר שני ושלישי בארץ ובחו"ל, וכך לפתח קריירה אקדמית, לעסוק במחקר וכן בהוראה במסגרת מוסדות להשכלה גבוהה.

 

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תנאי קבלה לתואר ראשון באנגלית?

רוצה לדעת יותר על תנאי קבלה לתואר ראשון באנגלית?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תנאי קבלה לתואר ראשון באנגלית
שאלות הגולשים בנושא
תנאי קבלה ללימודי בלשנות אנגלית
תנאי קבלה לספרות זרה או אנגלית