רוצה פרטים על תנאי קבלה ללימודי תקשורת חזותית?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תנאי קבלה ללימודי תקשורת חזותית

רוצה לדעת על תנאי קבלה ללימודי תקשורת חזותית? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תנאי קבלה ללימודי תקשורת חזותית


בעידן האינטרנט והסמארטפון, הולכת ועולה החשיבות של העברת מסרים באופן ויזואלי. כיום, בכל חברה או גוף עסקיים פועלות מחלקות דיגיטל וסושיאל (רשתות חברתיות); יוצרי תוכן עצמאיים באינטרנט מקבלים חשיפה גדולה מאי פעם; ועולם האמנות פונה יותר ויותר ליצירה באמצעים ממוחשבים ודיגיטליים.


לימודי תקשורת חזותית מאפשרים לרכוש ידע רב תחומי המגיע מעולמות האמנות והעיצוב המסורתיים, ומשלב בתוכו תכנים טכנולוגיים חדשניים ואפשרויות חדשות ליצירה ולביטוי עצמי. תנאי הקבלה למוסדות הלימוד השונים לרוב כוללים מבחני התאמה, על מנת לבדוק את יכולות המועמדים לרכוש את ההבנה והידע הרב תחומיים הללו.


קיימים מבחר מוסדות לימוד ברחבי הארץ בהם מוצעים לימודי התחום. כאן ניתן למצוא פרטים על תנאי הקבלה במספר מוסדות לימוד מובילים:


HIT מכון טכנולוגי חולון


לימודי תקשורת חזותית ב – HIT נמשכים כ – 4 שנים, ובמסגרתם הסטודנטים משתתפים במגוון קורסי חובה ובחירה, תוך שילוב בין לימודי אמנות ועיצוב באמצעות טכניקות מסורתיות, ובין יצירה באמצעות מחשב: בין התחומים הנלמדים ניתן למנות ציור, איור ורישום, לצד עיצוב גרפי, יצירת וידאו ארט ואנימציה, ושימוש בטכנולוגיות ניו מדיה שונות. בשנה הרביעית והאחרונה ללימודים, הסטודנטים משלימים פרויקט גמר.


על מנת להשתתף בלימודים במכללה זו, המועמדים נדרשים לעמוד במספר שלבי מיון. בשלב הראשון יש להחזיק בזכאות לתעודת בגרות ולשלוח קורות חיים. בשלב השני, מועמדים מתאימים מבצעים תרגיל מעשי בפקולטה. בנוסף לכך, הם נדרשים לערוך תרגיל רישום. השלב השלישי של התהליך כולל ראיון אישי וכן הצגת תיק עבודות.


שנקר (רמת גן)


משך הלימודים הוא כ – 4 שנים, כאשר ניתן לבחור בין שני מסלולים: מסלול תקשורת חזותית רב תחומי, או מסלול עיצוב מוצרים דיגיטליים. במסגרת המסלול לעיצוב מוצרים דיגיטליים, הסטודנטים מתמקדים בשילוב טכנולוגיות מתקדמות, כולל תחום עיצוב חוויית המשתמש UX/UI. בשני המסלולים, הם רוכשים בשנתיים הראשונות מיומנויות עיצוב בסיסיות והבנה יסודית בעולם העיצוב ובשלבים השונים של תהליך עיצובי. לאחר מכן הם מתמחים בטכניקות שונות ליצירה המשקפת רעיונות ומאפשרת כלי לביטוי עצמי.


כדי להתקבל ללימודים בשנקר, יש להיות זכאים לתעודת בגרות מלאה. כמו כן, יש לעבור תהליך מיון בן שני שלבים. ראשית, המועמדים המתאימים מוזמנים ליום בחינות, במהלכו הם נבחנים סביב מספר נושאים הקשורים בתקשורת חזותית. מי שעומדים במבחנים בהצלחה, מוזמנים לשלב שני – יום פעילות במכללה. המועמדים עובדים על תרגיל כיתתי, וכן מגישים את תיק העבודות שלהם.


המסלול האקדמי - המכללה למנהל (ראשון לציון)


כדי להשתתף בלימודי תחום זה במכללה למנהל, יש להחזיק בתעודת בגרות מלאה וכן לעמוד במבחני המיון. כמו כן, במכללה מתקיים מסלול מכינה לתקשורת חזותית, המיועד עבור מי שאינם זכאים לתעודת בגרות. מבחני המיון כוללים מבחן באמנות דו ממדית ומבחן באמנות תלת ממדית, כמו גם ראיון מול ועדת קבלה המורכבת מסגל מרצים בכיר בבית הספר. בראיון נערכת התרשמות מידיעות המועמדים לגבי תחומי האמנות, החברה, התרבות והאדריכלות.


הגשת תיק עבודות במסגרת תהליך המיון במכללה זו אינו חובה; לחילופין, המועמדים יכולים להציג עבודה שמייצגת את אישיותם ומאפשרת להכיר את עולמם הפנימי. בין היתר, ניתן להציג מחברת סקיצות, דוגמאות כתיבה, סרטונים באינטרנט או אנימציה, ואף פעילויות התנדבותיות או חברתיות שונות.


סמינר הקיבוצים (תל אביב)


הלימודים בסמינר הקיבוצים מתמקדים בחיבור בין חשיבה אמנותית לבין יצירה ועשייה בפועל. תוך כדי הלימודים, מוקנית לסטודנטים שליטה בעיצוב באמצעות מחשב, כולל שימוש בתוכנות פופולריות כמו פוטושופ, אילוסטרייטור, פלאש, אינדיזיין, אפטר אפקטס, ועוד. הסטודנטים יכולים לבחור במהלך התואר באחת מההתמחויות: העולם הדיגיטלי, סביבות למידה, וכן להתמחות במסלול "מעצב כיזם ואמן".


כדי להתקבל ללימודי התחום במכללה זו, על המועמדים להחזיק בתעודת בגרות מלאה, לעבור ראיון אישי, לערוך תרגיל בית ולהציג אותו ואת תיק העבודות שלהם מול ועדת קבלה, במסגרת יום מבחנים. מי שברשותם תעודת בגרות בציון ממוצע נמוך, נדרשים להציג את ציון בחינת הפסיכומטרי שלהם.


יום המבחנים כולל עריכת מספר תרגילים מעשיים, וכן ראיון אישי והצגת תיק עבודות. תיק העבודות צריך לבטא את יכולות החשיבה והמקוריות של המועמד, ולהראות את סגנונו ויכולותיו להתנסות באמצעי ביטוי אמנותי שונים, ביניהם ציור, פיסול, צילום, וכן הלאה.


מנשר לאמנות (תל אביב)


תכנית הלימודים לתקשורת חזותית במנשר פועלת כשיתוף פעולה בין המכללה לבין האוניברסיטה הפתוחה. מי שמסיימים את המסלול, שהיקפו 4 שנים, זכאים לתואר ראשון במדעי הרוח מטעם האוניברסיטה הפתוחה, וכן לתעודת גמר בתקשורת חזותית ממנשר. הלימודים כוללים צד תיאורטי ועיוני וכן צד מעשי. כך מתאפשר לסטודנטים לרכוש הבנה מקיפה בתולדות האמנות והעיצוב ובעקרונות העבודה בתחום, וכן ליישם בשטח את החומר הנלמד תוך הבעת סגנונם האישי. משולבות בלימודים טכנולוגיות מתקדמות, כולל סדנאות וקורסים בעבודה עם פוטושופ, אילוסטרייטור, פלאש, אינדיזיין, אפטר אפקטס, ותוכנות נוספות שנמצאות בשימוש נרחב בתעשייה.


כדי להתקבל ללימודים במכללה זו, יש להציג תעודות וגיליון ציונים מהלימודים הקודמים. לאחר מכן, המועמדים משתתפים במספר ראיונות: ראיון מול ראש המחלקה בנושאים מקצועיים, במסגרתו הם מקבלים מטלות לבית ומציגים תיק עבודות ובתוכו 5 עבודות לפחות, ראיון אישי מול מנהל המכללה, וכן ראיון בכתב.


המטלות אותם נדרשים המועמדים להשלים בבית כוללות יצירת 3 עבודות פורטרט עצמי, מהן ניתן ללמוד על אישיות המועמד – אופי, תחומי עניין, וכדומה. הפורטרטים יכולים להיעשות במגוון טכניקות ואמצעים יצירתיים. בנוסף, על המועמדים ליצור עטיפה קדמית לאלבום או לסינגל בדיסק או בתקליט, לבחירתם. ניתן ליצור את העטיפה במגוון מדיומים – צילום, עיצוב גרפי, קולאז', איור, ועוד.


לבסוף, המועמדים נדרשים לבחור בין שתי משימות בכתב, במסגרתן יש לכתוב עמוד אחד: לתאר חוויה שנוצרה בעקבות אירוע אמנותי כלשהו, לדוגמא ביקור בתערוכה, צפייה בסרט, בהצגה או באירוע מחול, או קריאת ספר. האפשרות השנייה היא לבחור עבודה גרפית קיימת, שיכולה להיות פוסטר, פרסומת, לוגו, כריכה לספר, מותג, ולהסביר את הבחירה.


בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב (ירושלים)


כדי להשתתף בלימודי התחום בבצלאל, יש להחזיק בתעודת בגרות מלאה או בתעודה שוות ערך אליה. כמו כן, יש להחזיק בידיעה בסיסית לפחות של השפה האנגלית – על בסיס הצגת ציון פסיכומטרי או ציון מבחן אמי"ר או אמיר"ם.


מלבד בחינות הכניסה בהן המועמדים נדרשים לעמוד, הם מקבלים גם תרגילי בית שאותם יש להציג בראיון לאחר מכן.


אפשרויות תעסוקה


לאחר סיום הלימודים, בוגרי תקשורת חזותית יכולים להשתלב בשוק העבודה במגוון תפקידים הכרוכים בעיצוב ובהעברת מסרים באופן ויזואלי. בין היתר, הם יכולים לעבוד במשרדי פרסום, בגופי מדיה, בתי דפוס, ומחלקות פרסום ושיווק בחברות שונות.


הבוגרים יכולים גם לעסוק במשרות בתפקידי דיגיטל ועיצוב בחברות הייטק, ובארגונים שיש להם מחלקות דיגיטל וניו מדיה. הם יכולים לעצב ואף לבנות אתרים ואפליקציות לדסקטופ ולמובייל, לפעול בתחומי עיצוב חוויית משתמש, ועוד.


כמו כן, קיימות עבורם גם אפשרויות תעסוקה כעצמאים בתחומי הגרפיקה, וגם בתחומים הדיגיטליים של עיצוב אתרים ובנייתם, עיצוב אפליקציות וחוויית משתמש, וכן הלאה.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תנאי קבלה ללימודי תקשורת חזותית?

רוצה לדעת יותר על תנאי קבלה ללימודי תקשורת חזותית?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תנאי קבלה ללימודי תקשורת חזותית
שאלות הגולשים בנושא
תנאי קבלה למגמת תקשורת חזותית בבצלאל