רוצה פרטים על לימודי משפטים וזכויות אדם?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי משפטים בהתמחות זכויות אדם

רוצה לדעת על לימודי משפטים וזכויות אדם? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי משפטים עם התמחות זכויות אדם ואזרח


זכויות האדם והאזרח הן ערך חשוב במערכת המשפט ובממשל. מדינת ישראל חברה היום בכמה אמנות בין לאומיות ופועלת לטיפול במקרים של הפרת זכויות ואפליה בקרב אוכלוסיות שונות כנשים, מהגרים, ילדים ואנשים עם מוגבלות. עורכי דין וארגונים חברתיים פועלים יחד במקרים בהן מתקיימת הפרה של זכויות יסוד ומתנהלים הן מול הפרטים שזכויותיהם נפגעות והן מול מוסדות המדינה לצורך שינוי המדיניות.


מי שבוערים בהם ערכי הצדק החברתי ומעוניינים לקדם עשייה חברתית ומשפטית שוויונית יכולים ללמוד במסלול לימודי משפטים בהתמחות זכויות אדם ואזרח. התכנית מתקיימת כהתמחות או חטיבה במסגרת לימודי המשפטים. הסטודנטים לתואר הראשון יכולים לבחור במגמה זו וכך ללמוד קורסים נוספים ודרכם להעמיק בענף זה בעולם המשפט.


בעזרת הכלים הנרכשים במסלול זה יכולים בוגרים המשלימים בהצלחה את כל שלבי הכשרתם כמשפטנים להשתלב בסיוע למגוון אוכלוסיות מוחלשות וכן קידום שינוי חברתי במערכת המשפט הישראלית ובמוסדות השלטון. במציאות החברתית של היום קיימות אוכלוסיות שונות המתמודדות עם מקרים של הפליה ואי צדק, הבוגרים יכולים לפעול למען אותן קבוצות ולקדם נושאים חברתיים בוערים המצויים על סדר היום.

 

למי מיועדים הלימודים


לימודים אלה מתאימים למעוניינים לשלב בין עשייה חברתית לקריירה משפטית. באופן כללי המסלול מתאים לבעלי ניסיון או זיקה לעשייה חברתית המעוניינים לקדם את ערכי הצדק החברתי והשוויון בפני החוק, כדי להשתלב בהמשך באפיקים שונים של עשייה משפטית בקהילה. יכולים ללמוד במסלול גם עובדים במגזר הציבורי ובעמותות בתחום הצדק הקהילתי המעוניינים לרכוש את ההכשרה המשפטית הנדרשת לקידום עשייתם הנוכחית.

 

תכנית הלימודים


במסגרת החטיבה הסטודנטים מקבלים ידע וכלים להכשרתם להגנה על זכויות אזרחיות, חברתיות וקבוצתיות. הם לומדים על דינים וחקיקה הרלבנטיים לעשיית עורכי דין בענף זה ובמקביל מפתחים את הרגישות החברתית והמקצועית הנדרשת לטיפול במקרים של הפרת זכויות וסיוע לאותן אוכלוסיות מבחינה משפטית.


במהלך הלימודים הם דנים במגוון סוגי תביעות על אפליה והפרות. הם דנים בצורכים של אוכלוסיות כגון נשים, ילדים, מיעוטים אתניים, משפחות מסוגים שונים וקבוצות נוספות שחוות פגיעה ואפליה. הם לומדים כיצד להציע לקבוצות ופרטים אלה ייצוג משפטי הולם ולהציע ייעוץ ותמיכה במקרים אלה.


יש לציין כי לצד הלימודים בהתמחות הסטודנטים לומדים על מגוון ענפי המשפט האחרים במסגרת התואר הראשון. כך הם צוברים את סל הכלים המלא הנדרש למשפטנים בעבודתם השוטפת.

 

מתכונת הלימוד


ההתמחות מתקיימת במסגרת לימודי התואר הראשון שאורכם בין שלוש וחצי לארבע שנים. בדרך כלל בוחרים בהתמחות בתום השנה הראשונה או במהלך השנה השנייה.


החטיבה כוללת קורסים עיוניים וסמינרים לצד קורסים מעשיים. בקורסים אלה הסטודנטים מתרגלים הלכה למעשה את הכלים הנלמדים ומתנסים בייצוג משפטי וסיוע למגוון אוכלוסיות וקבוצות. במסגרת קורסים פרקטיים אלה הם יכולים לקחת חלק פעיל במאבקים חברתיים ולקבל חשיפה לעבודתם של עורכי דין בענף הנלמד. כך למשל הם יכולים להתנסות בפרויקטים לייצוג אוכלוסיות בפריפריה החברתית והגיאוגרפית שמתמודדים עם הפרת זכויותיהם. לעיתים אף מתנסים בהגשת עתירות לבג"ץ או בקידום של הצעות חקיקה בתחום החברתי.


נוסף על כך, מפעילים מרבית בתי הספר קליניקות משפטיות שבהן ניתן לקחת חלק בעשייה חברתית משפטית, בין קליניקות אלה מתקיימת לעיתים גם קליניקה בתחום זכויות האזרח, שבה הסטודנטים יכולים לתרגל כלים לקידום צדק חברתי בקרב אוכלוסיות מוחלשות, ייצוג אוכלוסיות שידן אינה משגת וטיפול במקרים של הפליה. במהלך ההשתתפות בקליניקה הם מתנסים בכל השלבים בטיפול בתיקים בתחום זה, לרבות כתיבה של מסמכים והגשה של טיעונים.


כדי לסייע לסטודנטים מבחינה כלכלית במהלך הלימודים מציעים במוסדות השונים מלגות למשפטים, מלגות לימוד אלה יכולות לסייע במימון שכר הלימוד. לרוב המלגות מוענקות על סמך הצטיינות לימודית או על השתתפות בפרויקטים חברתיים וקהילתיים שמפעילים מוסדות הלימוד.

 

נושאי הלימוד

 

בין מגוון הנושאים אותם לומדים הסטודנטים במהלך חטיבת ההתמחות נכללים גם:

 

 

  • דיני הגירה
  • הזכות לשוויון
  • איסור על הפליה
  • עריכת דין קהילתית
  • דיני תאגידים וחברות
  • גבולות וריבונות מדינות
  • שינוי חברתי וזכויות אזרח
  • זכויות חברתיות וצדק חברתי
  • ועוד


תנאי קבלה

 

במקרים רבים, הקבלה להתמחות זו נעשית בשלב מתקדם של התואר, כגון בסיום השנה הראשונה או במהלך השנה השנייה. הסטודנטים מתקבלים למסלול על סמך ההישגים האקדמיים שלהם בתואר עד לשלב זה וכן לאחר ראיונות אישיים שמתקיימים בפקולטה.


כדי להתקבל לתואר הראשון, יש צורך בממוצע גבוה של הבגרויות והפסיכומטרי. היות ומדובר בתחום לימודים מבוקש רף הקבלה לרוב גבוה למדיי בהשוואה למקצועות אחרים. במקרים מסוימים מתאפשרת קבלה ללימודי משפטים ללא פסיכומטרי, על סמך ממוצע ציונים גבוה במיוחד בתעודת הבגרות. למועמדים שאינם עומדים ברף הדרישות מציעים בחלק מן המוסדות מכינה למשפטים, שבה ניתן לגשר על פערים ולהגדיל את סיכויי הקבלה לתואר. חשוב להדגיש כי תנאי הקבלה משתנים ממוסד למוסד ומעת לעת.

 

תעודה ואפשרויות תעסוקה


סטודנטים הממלאים את כל חובות התכנית זכאים לקבל תואר ראשון במשפטים LLB, וכן תעודה המעידה על השלמת חטיבה או התמחות בתחום זכויות האדם. במרבית המקרים תחום ההתמחות לא מוזכר על גבי התואר עצמו אלא רק על גבי אישור נפרד זה.
יש להדגיש – כדי לעבוד כעורכי דין ולקבל את הרישיון יש צורך בהשלמה של כמה שלבים נוספים. הבוגרים נדרשים לגשת למבחני הלשכה שעורכת לשכת עורכי הדין ולעבור אותם בהצלחה. כמו כן, עליהם להשלים סטאז' במשרדי עורכי דין. במהלך הסטאז' במשפטים הם יכולים להתמקד בתחום זכויות האזרח ולהעמיק בו.


בפני בוגרי ההתמחות נפתחות אפשרויות תעסוקה מגוונות. באפשרותם להשתלב במשרדי עורכי דין המומחים לתחום זכויות האדם והאזרח. כמו כן, הם יכולים להשתלב בתפקידי ייעוץ משפטי במגזר הציבורי כגון במשרדי ממשלה וברשויות מקומיות. אפיק תעסוקתי נוסף הוא בארגונים במגזר השלישי ובעמותות ללא כוונות רווח שבהם נדרש ייעוץ משפטי כחלק מן העשייה החברתית עם אוכלוסיות שונות המתמודדות עם פגיעה בזכויותיהן.


כמו כן, בוגרים שברצונם להרחיב ולהעמיק את הידע שברשותם יכולים להמשיך לתואר שני. קיימות היום תכניות מוסמך שבהן ניתן להתמחות בתחומי זכויות האזרח או תכניות צדק מעברי שבהן מתמקדים בעיקר בתחומי הסכסוכים בין מדינות, משפט הומניטרי וחקירה של הפרות זכויות. כמו כן, ניתן לבחור במסלולים בתחום המדיניות הציבורית. הבוחרים בתואר מחקרי המשלימים בהצלחה את התזה יכולים להמשיך לתואר שלישי ולפתוח בקריירה אקדמית.

 

מוסדות לימוד


המרכז האקדמי למשפט ולעסקים (רמת גן): במרכז האקדמי מציעים חטיבת התמחות בתחום במסגרת התואר הראשון. בחטיבה זו משלבים פעילות משפטית למען הקהילה ולמען אוכלוסיות מוחלשות. במוסד הלימוד מעודדים את הסטודנטים לקחת חלק גם בפעילות קליניקות בענפים כגון זכויות אסירים, מהגרים, אחריות עסקית ועוד. מתקיימות התמחויות נוספות כגון קרימינולוגיה ופלילי, משפטים בהתמחות משפט מסחרי וכן מסלול בהתמחות דיני הון סיכון. סטודנטים בעלי הישגים גבוהים יכולים לקחת חלק בתכנית ייעודית למצטיינים, או בתכנית לתואר כפול עם חשבונאות. ניתן להמשיך גם לתואר שני, ישנה אפשרות ללמוד במסלול מחקרי.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי משפטים וזכויות אדם?

רוצה לדעת יותר על לימודי משפטים וזכויות אדם?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד לימודי משפטים וזכויות אדם
שאלות הגולשים בנושא
לימודי משפטים בהתמחות זכויות אדם