רוצה פרטים על מכינה לעיצוב תעשייתי?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

מכינה לעיצוב תעשייתי

רוצה לדעת על מכינה לעיצוב תעשייתי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מכינה ללימודי עיצוב תעשייתי


עם ההנגשה של ההשכלה הגבוהה ועליית החשיבות של תואר אקדמי בשוק העבודה, תנאי הקבלה למוסדות הלימוד השונים הולכים ועולים. בתחומים אמנותיים, כגון עיצוב תעשייתי, דרישות הקבלה הגבוהות כוללות לא רק הישגים אקדמיים אלא גם הצגת תיק עבודות מגוון וייחודי, וכן עמידה במבחני יצירתיות.


כדי להתכונן לתהליכי הקבלה הללו עבור לימודי עיצוב תעשייתי, כיום קיימות מכינות לעיצוב בהן המועמדים ללימודים יכולים להתנסות בשלל טכניקות, להתנסות בעבודה עם סוגי חומרים שונים, וכך לשפר את סיכוייהם להתקבל למוסדות בהם הם מעוניינים ללמוד.


תכנית הלימודים


מטרתה של תכנית הלימודים היא להקנות למשתתפים את הידע ואת הכלים שמאפשרים להם לבנות ולפתח רעיון עיצובי, וכן להוציא אותו אל הפועל. כך הם יכולים לרכוש את התשתית לקראת בחינות הקבלה וכן הלימודים עצמם.


במהלך המכינה, המשתתפים יכולים להתנסות במגוון חומרי עבודה המשמשים לצרכים שונים; בין היתר, הם לומדים לרשום ולאייר באמצעות מגוון של חומרים, יוצרים עבודות תלת מימדיות, דגמים, מודלים וכן יצירות "רדי מייד" – משתמשים בחפצים יומיומיים לשם ביטוי אמנותי.


מעבר לכך, הם משתמשים בטכניקות שונות, כולל הדפסים, שימוש בצבע, צילום, ועוד. כמו כן, חלק חשוב מתכנית הלימודים מתמקד בפיתוח הבנה בבניית קומפוזיציה ובעקרונות השונים שמאפשרים להשיג את האיזון, המשקל והיחס הרצוי.


מתכונת הלימודים


הלימודים, שלרוב נמשכים מספר חודשים, כוללים שיעורים עיוניים בנושאים תיאורטיים, המאפשרים לרכוש הבנה אמנותית ועיצובית רחבה: הסטודנטים לומדים על סוגי קומפוזיציות ועל עקרונות לבנייתן, מקבלים ידע על פרופורציות, אור וצל, ויצירת נפחים באמצעות רישום בעיפרון.


בנוסף לתכנים העיוניים, המכינה משלבת תרגול מעשי רב במהלכו מיישמים את הידע התיאורטי הנרכש: המשתתפים לוקחים חלק בסדנאות עבודה מעשיות במגוון תחומים.


מעבר לכך, במסגרת הלימודים נערכים סיורים לימודיים למוזיאונים ולגלריות עיצוב, כדי להעמיק את ההבנה של המשתתפים בתחום.


לקראת סיום המכינה, מתקיימים מרתוני הכנה לקראת בחינות הכניסה למוסדות הלימוד השונים. במהלך המרתונים, המשתתפים מבצעים סימולציות של מבחנים וראיונות אישיים, וכן משימות אישיות וקבוצתיות המדמות את המטלות שניתנות בבחינות הכניסה, תוך ליווי ומתן משוב בונה מסגל המרצים.


ניתן להשתמש בפיקדון לחיילים משוחררים ולבוגרי שירות לאומי לצורך תשלום שכר הלימוד.


נושאי הלימוד

 

  • צילום
  • יצירות "רדי מייד"
  • איור, רישום והדפס
  • הקומפוזיציה ועקרונותיה
  • פיסול ויצירה בתלת מימד
  • שימוש בחומרים לא שגרתיים
  • ועוד

 

קהל יעד


מסלולים אלו מיועדים עבור מי שרוצים להתכונן לקראת ראיונות הקבלה ללימודי עיצוב, כאשר בחלקן ניתן לבחור בהתמחות בעיצוב תעשייתי וחלקן כלליות ומתאימות גם ללימודי תחום זה, אך גם מתפקדות כמכינות לעיצוב מוצר, אמנות, אדריכלות, ועוד. 

 

השתתפות במסלולים אלו מכינה לקראת המבחנים המעשיים, הפרזנטציות של תיק העבודות שהן חלק מתנאי הקבלה ללימודי עיצוב תעשייתי. הם מתאימים למי שמעוניינים לקבל הנחייה וליווי אישיים מטעם מרצים בעלי ניסיון עם הדרישות השונות של המוסדות האקדמיים ללימודי עיצוב.


על מנת להשתתף בחלק מהמכינות, יש להציג תעודת סיום 12 שנות לימוד מטעם משרד החינוך.


על מוסדות הלימוד האפשריים


המכון הטכנולוגי חולון HIT: במכון מתקיימת מכינה שכוללת כ – 30 שיעורים, הנפרשים על פני 5 חודשים, והיקפם כ – 150 שעות לימוד אקדמיות. המשתתפים נפגשים פעמיים בשבוע בשעות הערב.


המכינה מאפשרת למשתתפים להתנסות במגוון טכניקות וסוגי יצירה אמנותית ועיצובית: איור, רישום, יצירת דגמים ומודלים תלת מימדיים, צילום, ועוד. הם לוקחים חלק בשיעורי סטודיו, סדנאות, וסיורים לתערוכות במוזיאונים וכן לתערוכות של סטודנטים לעיצוב ב – HIT, כדי להבין את הדרישות ממי שלומד ועוסק בתחום.


סגל המרצים במכון, שכולל אנשי מקצוע משלל תחומי העיצוב, מנחה ומלווה את המשתתפים לאורך לימודיהם כדי להכין אותם לקראת בחינות הכניסה למוסדות הלימוד לעיצוב.


מכללת שנקר הנדסאים (תל אביב): במכללה מתקיימת מכינה לעיצוב, ובה ניתן להתמחות בתחום, לקראת לימודי עיצוב תעשייתי. מסלול זה מאפשר למשתתפיו לקבל כלים והבנה עיצוביים, ולחזק את מיומנותיהם האקדמיות.


היקף המכינה הוא כ – 150 שעות אקדמיות, הנפרשות על פני 4 חודשים. הליווי המקצועי נעשה על ידי חברי סגל המרצים בשנקר, שמביאים מניסיונם רב השנים בתחומי האדריכלות, האמנות והעיצוב.


לקראת סיום הלימודים, המשתתפים מכינים תיק עבודות שמלווה אותם בעת תהליכי הקבלה למוסדות לעיצוב, ומתרגלים פרזנטציה של יצירותיהם.


פושפין (תל אביב): המכינה לעיצוב שמתקיימת במוסד לימודים זה, מאפשר למשתתפיה להיחשף למגוון אפשרויות העשייה בתחומי העיצוב התעשייתי, התקשורת החזותית, הגרפיקה, האדריכלות, הצילום, האנימציה, וכן הלאה. במסגרת התכנית, לומדים כיצד לבנות תיק עבודות המייצג את השפה האישית של כל משתתף ומשתתפת, ולוקחים חלק בסדנאות עבודה במגוון תחומים.


נוסף על העבודה בשיעורים עצמם, בין השיעורים, המשתתפים יוצרים עבודות בבית ומקבלים עליהן משוב בכיתה.


בקורס מתקיימים 20 מפגשים, שמתקיימים פעם בשבוע, כאשר כל אחד מהם בן 7 שעות אקדמיות. בנוסף, לאורך הלימודים המשתתפים יכולים לקיים פגישות אישיות עם המרצים – במיוחד לקראת בחינות הכניסה.


המכינה בפושפין כוללת גם שני מפגשי הכנה לקראת המבחן הפסיכוטכני.


Archijob – Studio (תל אביב): המכינה לעיצוב ולאדריכלות במוסד לימודים זה מאפשרת למשתתפיה לעסוק במגוון תחומי היצירה האמנותית: רישום, פיסול, ציור וצילום.


המכינה בנויה מ – 3 מודולים: ראשית, המשתתפים לומדים תכנים עיוניים מעולם העיצוב, כולל בניית קומפוזיציה ועיצוב חלל, שימוש בצורה ובצבע, ועוד. הם סוקרים את תולדות האמנות, ומשתתפים בסדנאות עבודה והרצאות אורח.


במודול השני, המשתתפים בוחרים התמחות – ניתן לבחור בהתמחות בעיצוב תעשייתי, וכן במגוון תחומים נוספים. הם לוקחים חלק בסיורים בתערוכות, ובהרצאות העשרה מפי מרצים אורחים בנושאים אלו.


במודול השלישי והאחרון, מתמקדים בהכנה לקראת בחינות הכניסה של מוסדות הלימוד, כולל סימולציות לראיונות, והכנה של תיק עבודות מתאים, בהתאם למוסד הלימודים אליו מעוניינים להתקבל.


המכללה למנהל – המסלול האקדמי (ראשון לציון): במכללה ניתן להשתתף במסלול הכנה לקראת תואר ראשון בעיצוב, על ענפיו השונים, כולל עיצוב תעשייתי. הלימודים סובבים סביב בניית תיק עבודות מתאים לקראת בחינות הקבלה של המוסדות להשכלה גבוהה בארץ, סימולציות לקראת הראיונות האישיים וכן פרזנטציה של היצירות.


בסדנאות העבודה במכללה ניתן להשתמש במגוון טכנולוגיות מתקדמות, כולל חיתוך בלייזר והדפסה תלת מימדית. בנוסף, הם נחשפים לתערוכות, לכנסים ולעבודות הסטודנטים במכללה למנהל.


משך הלימודים במסלול זה הוא כחודש. 10 המפגשים נפרשים על פני 40 שעות לימוד. המפגשים נערכים פעמיים בשבוע, החל משעות אחר הצהריים.


מכון אבני (תל אביב): במכון מוצעת מכינה לעיצוב המיועדת למעוניינים בלימודי הענפים השונים של התחום, כולל למי שרוצים ללמוד עיצוב תעשייתי. במסלול זה, המשתתפים לוקחים חלק בשיעורי רישום, פיתוח חשיבה אמנותית ויצירת תיק עבודות ופרויקט בהתאם לדרישות הספציפיות של מוסד הלימודים אליו רוצים להתקבל. המפגשים מתקיימים בקבוצות קטנות כדי להבטיח מתן יחס אישי לכל אחד מהמשתתפים.


הלימודים במסלול מתקיימים פעמיים בשבוע בשעות הערב, כדי לאפשר גמישות בשילוב יחד עם עבודה. תאריכי תחילת המסלולים מותאמים למועדים בהם נפתח הרישום למוסדות הלימוד השונים, כדי להבטיח הכנה מיטבית של המשתתפים לקראת בחינות הכניסה אליהם.


מכללת קונספט (תל אביב): בקונספט ניתן להשתתף במכינה ייעודית לקראת לימודי מקצועות העיצוב השונים, כולל עיצוב תעשייתי. אורכה של המכינה כ – 3 חודשים, ומפגשיה מתקיימים בקבוצות קטנות. לקראת סיום המסלול ותחילת מבחני הקבלה, הלימודים עוברים למתכונת של פגישות אישיות, כדי להכין פרטנית כל אחד מהמשתתפים.


הלימודים במכללה מתקיימים במתכונת גמישה, כאשר ניתן לבחור בין לימודים בשעות הערב ובין לימודים בשעות הבוקר. אורכו של כל מפגש הוא כ – 7 שעות אקדמיות.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על מכינה לעיצוב תעשייתי?

רוצה לדעת יותר על מכינה לעיצוב תעשייתי?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד מכינה לעיצוב תעשייתי
שאלות הגולשים בנושא
מכינה בעיצוב תעשייתי לחסרת רקע קודם