רוצה פרטים על לימודי הנדסאים לעולים?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי הנדסאי לעולים

רוצה לדעת על לימודי הנדסאים לעולים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי הנדסאי לעולים חדשים


בישראל פועלים רבות לעידוד עלייה ולקליטתם של מומחים בתחומים שונים בשוק העבודה הישראלי. גם בתעשייה הטכנולוגית קיימת דרישה רבה לעובדים שיכולים לתרום לקידום הייצור, המחקר והפיתוח ולהצעיד קדימה את כלכלת המדינה. עולים חדשים המגיעים לארץ ומעוניינים במסלול הכשרה פרקטי ומבוקש יכולים ללמוד בתכניות לימודי הנדסאים. לימודים אלה מכשירים לתפקידים מגוונים בתעשייה, במנעד רחב של תחומים ומקצועות. אנשי מקצוע אלה מהווים חוליה חשובה במערך התעשייתי והם פועלים במגוון מפעלים, מעבדות וארגונים עסקיים.


באפשרות עולים לבחור בין כמה מסלולי לימוד טכנולוגיים, כגון מסלולים ללימודי הנדסאי, תכניות הסבה להנדסאי המיועדות לאקדמאים ועוד. במקרים מסוימים שבהם מגיעים עם השכלה קודמת ממדינת המוצא, ניתן ללמוד בתכניות המביאות בחשבון ניסיון זה ומתקיימות במתכונת מרוכזת או מקוצרת. לעיתים משולבות התכניות עם מכינה ייעודית או אולפן כדי לסייע בתהליך ההתאקלמות בארץ. כיום פועלים מספר פרויקטים ייעודיים מטעם גורמים כגון משרד הקליטה, שבהם ניתן לקבל את ההסמכה הנדרשת להשתלבות במקצועות הטכנולוגיים בארץ.


העולים זכאים למעטפת סיוע נרחבת במהלך הלימודים, הן מבחינה כלכלית והן מבחינה לימודית, כדי לסייע להם ככל שניתן במהלך ההכשרה. כמו כן, הם מקבלים תמיכה וליווי גם לאחר סיום הלימודים, כגון בהגשה לבחינות, בהוצאת רישיון מקצועי ובצעדים הראשונים של השתלבות בשוק העבודה. כיום קיימות שלל אפשרויות תעסוקה לבוגרי הלימודים, הדיפלומה פותחת דלת למגוון רחב של תפקידים מה שיכול לסייע רבות למי שנמצאים בשלבי קליטתם בארץ ומחפשים קריירה שיש לה ביקוש וצורך בשטח.

 

תכנית הלימודים


במהלך לימודים אלה הסטודנטים רוכשים מגוון של כלים טכנולוגיים המותאמים לצורכי התעשייה ושוק העבודה הישראלי. כיום פועלים שלל תחומי לימוד טכנולוגיים, נושאי הלימוד והתכנים משתנים ממסלול למסלול, אולם המשותף לכלל המסלולים הוא ההיכרות המעמיקה עם צורכי המשק ופיתוח של כישורים ומיומנויות חיוניים ועדכניים. הסטודנטים מתחילים לרוב מהיכרות עם מדעי יסוד ולאחר מכן מעמיקים בהיכרות עם תהליכי תכנון וייצור, טכנולוגיות חדשות וחידושים בתעשייה.

 

מתכונת הלימוד


אורך לימודים טכנולוגיים הוא לרוב בין שנתיים לשלוש שנים, בתלות בתחום הלימוד ובסוג המסלול. לימודי ערב לרוב ארוכים מלימודי היום. עם זאת, ישנם מסלולים ייעודיים שהם מקוצרים או מרוכזים שאורכם קצר ממשך זה, בדרך כלל אלה מיועדים לבעלי ניסיון אקדמי קודם במדינות המוצא ומתבססים על ההסמכה והידע שברשות הסטודנטים.


לעתים מתקיימים הלימודים בשילוב עם מכינה טכנולוגית או מכינה לעולים. תכנית הכנה זו נועדה לסייע לגשר על פערים ולהשלים מקצועות בסיס החיוניים ללימודים בהמשך. קיימים גם מסלולי לימוד הנערכים בשילוב עם אולפן ללימוד עברית, שמתקיים לרוב בכמה חודשים מרוכזים בתחילת התכנית.


חלק מן התכניות כוללות סיוע גם במגורים במרכזי קליטה במהלך התכנית כדי להקל על הסטודנטים. במסלולים מסוימים, מתקיימים הלימודים בשיתוף עם ארגונים מובילים במשק וכך מוצע גם סיוע בהשמה או מלגות עולים שונות.


קבלת מימון לימודים


במשרד הקליטה מציעים סיוע לסטודנטים עולים במגוון של מסלולים ובהם גם לימודים טכנולוגיים כחלק מעידוד העלייה. המימון ניתן ללא התנייה סוציו אקונומית והוא מיועד לעולים, לבניהם וכן לקטינים חוזרים.


היקפו של הסיוע מותאם למסלול שבו לומדים ולתקן שלו והוא נקבע אחרי קבלה ללימודים בפועל. את התעריפים קובעים בגורמים כגון מה"ט לפי המערכת האישית ובכל מקרה גובה הסיוע לא יכול לעלות על 100 אחוזים משכר הלימוד בשנה אחת.


הגיל לקבלת המימון הוא עד גיל 27 שנים. תקופת הזכאות היא תוך 36 חודשים מקבלת המעמד, לא כולל שירות צבאי או לאומי או שנת קבע. יש לסיים את הלימודים תוך עשר שנים ממועד העלייה. נדרשים גם תנאים אקדמיים כגון תעודה השקולה לבגרות מלאה ממדינת המוצא או סיום של מכינה ייעודית בחו"ל או בארץ.

 

במסלולי הנדסאי היקף הזכאות לסיוע הוא בדרך כלל כשנתיים, אלא אם נקבע אחרת.


כמו כן, במשרד הקליטה מציעים סיוע ייעודי לעולים למסלולי עתודה טכנולוגית. זהו פרויקט משותף לצה"ל ולמשרד החינוך ללומדים בכיתות י"ג – י"ד. הסיוע ניתן באזורי עדיפות לאומית בלבד, שבהם מתקיים הפרויקט של צה"ל. בתכנית משתתפים בעלויות שכר הלימוד של הסטודנטים בגובה סיוע שנקבע על ידי וועדה.

 

לעולים מאתיופיה


סטודנטים יוצאי אתיופיה יכולים לקבל סיוע והקלות בלימודים הטכנולוגיים. לפי החלטת ממשלה האחריות לסטודנטים יוצאי אתיופיה שעלו ארצה לפני למעלה מ – 15 שנה או שהם ילידי הארץ נמצאת כיום באחריות המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג). במשרד הקליטה מסייעים למי שעולים מאתיופיה ומתחילים את הלימודים עד 15 שנים מקבלת המעמד, תקופה שאינה כוללת את השירות הצבאי או הלאומי.


הגיל לקבלת הסיוע מטעם מינהל הסטודנטים הוא עד 28 שנים בתחילת הלימודים. מי שמסיימים מכינה ייעודית לפני תחילת הלימודים זכאים לסיוע עד לגיל 30. כמו כן, על הסטודנטים להצהיר כי הם אינם מקבלים סיוע באמצעות מלגות ליוצאי אתיופיה מטעם גורמים ממשלתיים או רשויות מקומיות שגובהן עולה על שכר הלימוד. בכל מקרה גובהו של הסיוע לא יכול לעלות על שכר הלימוד.

 

הקלות והתאמות בבחינות


עולים חדשים זכאים במקרים מסוימים להקלות בבחינות מה"ט, וכן במבחנים פנימיים הנערכים במוסדות השונים. הקלות אלה ניתנות עד חמש שנים ממועד העלייה, כאשר שירות בצה"ל מאריך את תקופת הזכאות. בדרך כלל ההקלות כוללות תוספת זמן של כ – 25% מסך משך הבחינה.


חשוב להדגיש כי בקשות להקלות מוגשות על ידי מוסדות הלימוד בלבד והסטודנטים עצמם אינם יכולים להגיש את הבקשות. במה"ט לא מטפלים בפניות שמגיעות ישירות מן הסטודנטים ולכן חשוב לפנות אל מוסד הלימוד כדי שישלח את הבקשה במקום הסטודנט.

 

הקלות וסיוע ברישום


במה"ט מציעים לעולים סיוע בשלבי רישום הנדסאים במרשם. זהו תהליך שאותו נדרשים לעבור כל בוגרי הלימודים הטכנולוגיים, המעוניינים בהרשמה רשמית במאגר אנשי המקצוע בישראל, תהליך שהוא הכרחי לצורך קבלת הרישיון ועבודה בפועל. באגף לרישוי מציעים שירותים כגון ליווי ומידע ייעודי המונגש בשפות השונות, וכן אפשרות להגשת הבקשה העקרונית כבר בארצות המוצא. כמו כן, בוחנים גם מקרים של הכרה בתואר BTS שהוא המקביל הצרפתי לתעודת הנדסאי, בתואר "מאיסטר" שניתן בגרמניה, ובתעודות הניתנות במדינות מסוימות נוספות. לצורך כך יש לעבור בדיקה מקיפה מול וועדה ייעודית שבוחנת כל מקרה לגופו.

 

מוסדות לימוד

 

המכללה הטכנולוגית באר שבע: במכללה פועלת תכנית הסבה למקצועות טכנולוגיים לעולים אקדמאים, שנערך בשיתוף עם המשרד לקליטה. בתכנית פועלים שני מסלולים – הנדסאי מכטרוניקה והנדסאי כימיה מעבדתית. בתכנית זו יכולים ללמוד אקדמאים במקצועות טכניים שאין להם אופק תעסוקתי בארץ ולאחר קבלת ההכשרה הייעודית הם יכולים להשתמש בחברות גדולות שכן בתכנית קיימת השמה וקליטה בשורות ארגונים שונים. התכנית בתחום המכונות נערכת בשיתוף עם אינטל והתכנית בתחום הכימיה בשיתוף "טבע". אורכו של המסלול הוא כשנה וחצי ובסיומו נקלטים בתעשייה וכן במגורים בדרום. מתוך משך ההכשרה, חצי השנה הראשונה מוקדשת לאולפן של משרד הקליטה ואחריו כ – 12 חודשים שנלמדים כשלושה סמסטרים רצופים של לימודים במכללה. הסטודנטים יכולים להתגורר במרכז הקליטה "יעלים" ולקבל סיוע ממנהלת הקליטה של העירייה בבאר שבע.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי הנדסאים לעולים?

רוצה לדעת יותר על לימודי הנדסאים לעולים?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור