לימודי משפטים בתכנית למצטיינים
רוצה לדעת על לימודי משפטים למצטיינים? אנחנו רוצים לעזור לך!
דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
לימודי משפטים בתכנית לסטודנטים מצטיינים
לימודים למצטיינים במשפטים מתאימים למי שרואים עצמם בעמודת מפתח בעולם המשפטי ובמשק הכללי. תכניות המצטיינים הללו מתמקדות בהקנייה של כלים וידע מתקדמים. במסלולים אלה שואפים להכשיר את דור המנהיגים של העתיד בזירה המשפטית הישראלית ואף הגלובלית. הסטודנטים מקבלים סל נרחב של כלים ייעודיים שיכולים לסייע להם לממש את הפוטנציאל האישי ולבנות את המיומנויות הנחוצות לעורכי דין ומשפטנים מובילים.
תכנית הלימודים
סטודנטים בתכנית המצטיינים ללימודי משפטים לוקחים חלק בקורסים הרגילים הנדרשים לתואר הראשון ונוסף על כך לומדים תכנים ייחודיים וייעודיים למסלול. במרבית המקרים, מדובר בקורסים לפיתוח כישורי מנהיגות משפטית ולבנייה של מיומנויות ניתוח, חשיבה ביקורתית והתמודדות עם טקסטים מתקדמים בזירה המשפטית.
בחלק מן התכניות, מתקיימים קורסים בתחומים משיקים ללימודי המשפטים, כגון קורסים בגישור, בניהול משא ומתן, קבלת החלטות או באנגלית משפטית. חלק מן התכניות גם כוללות קורסים שבהם דנים בנקודות ההשקה שבין עולם המשפט לענפים נוספים כגון ממשל או פסיכולוגיה. מטרתם של קורסים אלה היא לסייע לסטודנטים להרחיב את סל הכלים המקצועי שברשותם ולפתוח בפניהם אפשרויות נוספות מבחינה מקצועית.
נוסף על כך, קיימים מסלולי לימודים למצטיינים שבהם שמים דגש על מגמות גלובליות בעולם המשפט. לצד ידע באנגלית משפטית, מסלולים אלה כוללים קורסים לשיפור יכולות השכנוע ולהקניית ידע מתקדם במשפט מסחרי ועסקי בין לאומי.
לימודי משפטים למצטיינים באנגלית
בין תכניות לימודי המשפטים למצטיינים, קיימים גם מסלולים המתקיימים בשפה האנגלית. נערכות גם תכניות מסוימות שמתקיימות באנגלית באופן חלקי. תכניות אלה מאפשרות לפתח ידע באנגלית משפטית ולרכוש ידע וכלים להשתלבות בתפקידים משפטיים בזירה הגלובלית. מסלולים אלה גם מאפשרים לסטודנטים להיחשף לתורת המשפט של מדינות מעבר לים וליחסיהן עם ישראל בראי המשפט.
- מחפשים מסלולים נוספים באנגלית? קראו על לימודים בשפה האנגלית
מתכונת הלימוד - לימודי משפטים כמה זמן
אורכם של לימודי המשפטים במסלול למצטיינים הוא בדרך כלל זהה למשך לימודי המשפטים במסלול הרגיל ועומד על פרק זמן שבין שלוש שנים וחצי לארבע שנים. בין נקודות הייחוד של מסלולי המצטיינים היא העובדה שהם מתקיימים במסגרות מצומצמות ובקבוצות קטנות במיוחד, שלרוב מונות בין 15 - 20 סטודנטים.
במסגרת לימודיהם במסלול המצטיינים, הסטודנטים לוקחים חלק במבחר של תכנים ייעודיים לרבות סדנאות מצטיינים, קורסים מעשיים, מפגשים עם דמויות מפתח בתחום המשפטי וכן פרויקטים התנדבותיים וחברתיים. כמו כן, תכניות אלה כוללות במקרים רבים מנטורינג ותמיכה לסטודנטים מטעם הסגל האקדמי וגורמים בעולם המשפט, שמסייעים להם מבחינה לימודית ובמקביל חושפים בפניהם סוגיות מהותיות מתוך ניסיונם האישי בפרקטיקה המשפטית.
חלק מן התכניות כוללות גם סדנאות הכנה לקרא השתלבות בתעסוקה. כך הם נחשפים למעסיקים פוטנציאליים וגם מקבלים סיוע לקראת מציאת מקומות ההתמחות בסיום לימודיהם.
לימודי משפטים תנאי קבלה
למסלולי המצטיינים במשפטים מתקבלים סטודנטים שלהם נתוני קבלה גבוהים במיוחד. מוסדות הלימוד מביאים בחשבון את הציונים של הסטודנטים בפסיכומטרי ובבגרויות, הרף משתנה מתכנית לתכנית אולם בדרך כלל נדרש ממוצע בגרות של 100 ומעלה וציון של 630 - 650 ומעלה בפסיכומטרי. הסטודנטים מוזמנים גם לראיונות אישיים. בחלק מן המוסדות הגשת המועמדות ללימודים היא בעת ההרשמה לשנה א' ובחלקם היא מתקיימת בשלב מאוחר יותר של הלימודים, אז מובא בחשבון גם ממוצע הציונים בקורסים במהלך התואר. על סמך החלטת וועדות במוסדות הלימוד מתקבלת לתכנית המצטיינים קבוצה קטנה של סטודנטים מדי שנה.
- קראו בהרחבה על תנאי קבלה למשפטים
מלגות לימודים למצטיינים
בחלק גדול מן המסלולים למצטיינים בלימודי המשפטים זכאים הסטודנטים לקבל מלגות לימודים. מלגות אלה מוענקות על ידי מוסדות הלימוד כדי לסייע לסטודנטים להתמקד בהצטיינות בלימודיהם. גובה המלגות משתנה והן יכולות להגיע גם לגובה שכר לימוד מלא לשנה.
במקרים אחרים, סטודנטים מצטיינים יכולים להיות זכאים למלגות הצטיינות כלליות שמוענקות במוסד הלימוד. מלגות הצטיינות מוענקות לסטודנטים עם הישגים אקדמיים יוצאים מן הכלל אשר עומדים בהצלחה בכל חובותיהם במהלך הלימודים.
תעודה
בסיום הלימודים מקבלים הסטודנטים תואר ראשון במשפטים LLB. במקרים מסוימים הם זכאים גם לתעודות מקצוע נוספות המוענקות על עמידה בקורסים מסוימים במסגרת הלימודים.
יש לציין כי כדי לעסוק בפועל במשפטים ולקבל את רישיון עריכת הדין הסטודנטים נדרשים לעמוד בחובות נוספים. בין היתר, עליהם להשלים התמחות שאורכה כשנתיים ולעבור בהצלחה את מבחני הלשכה.
לימודי משפטים מה עושים עם זה - אפשרויות תעסוקה
כבוגרי מסלולים למצטיינים בלימודי המשפטים, הבוגרים נחשפים לאפשרויות להשתלבות בפירמות ומשרדי עריכת דין גדולים ומובילים. הדבר נעשה בין היתר דרך חשיפה למעסיקים פוטנציאליים והכנה לראיונות העבודה. בחלק מן המסלולים גם מעודדים את הסטודנטים להמשיך לתארים מתקדמים במשפטים ולפנות לאפיקים מחקריים כדי להשתלב בבוא העת כמרצים וסגל אקדמי.
לימודי משפטים מכינים את הבוגרים להשתלב כעורכי דין בתחומים מגוונים כגון בתחום המסחרי, הפלילי, המקרקעין, החוזים ועוד. כמו כן, הלימודים פותחים דלת לעוד מגוון רחב במיוחד של אפיקי תעסוקה מלבד עריכת דין. בין היתר הלימודים מאפשרים השתלבות בתחום העסקי וביזמות, גישור ויישוב סכסוכים ואף בפעילות חברתית ופוליטית.
היכן לומדים?
מוסדות הלימוד שבהם פועלות תכניות מצטיינים ללימודי משפטים כוללים בין היתר -
- אוניברסיטת רייכמן (הבינתחומי הרצליה) - בבית הספר למשפטים של אוניברסיטת רייכמן פועלת תכנית Honors במשפטים. זהו מסלול שמתקיים בקבוצות קטנות וכולל מנטורינג ותכנים פרקטיים ייעודיים בין היתר בתחומים כגון משפט מסחרי, משפט ופסיכולוגיה וקורסים ייעודיים שנערכים בשפה האנגלית. אחת לשבועיים מתקיימים מפגשים עם אישים בולטים בזירה המשפטית. ישנה אפשרות ללמוד גם בתכנית לימודי משפטים ומסלול ישיר לתואר שני במנהל עסקים או לימודי משפטים במסלול ישיר לתואר שני בממשל. כמו כן, מציעים לימודי משפט וממשל, לימודי משפטים ומינהל עסקים או לימודי משפטים ופסיכולוגיה - המתקיימים כתואר כפול.
- המרכז האקדמי למשפט ולעסקים (רמת גן) - בין התכניות הפועלות בתחום המשפטים במרכז האקדמי למשפט ולעסקים מתקיימת תכנית משפטים למצטיינים EGL. זהו מסלול שהקבלה אליו נערכת באופן תחרותי ואפשרית לקבוצה מצומצמץ של סטודנטים. הם זכאים לליווי ותמיכה של מנטורים למפגשי העשרה בתחומי המשפט וכן למלגות לימוד. כמו כן, נערכות במוסד הלימוד תכניות כגון לימודי משפטים בשפה האנגלית ומסלולים לתואר כפול כגון לימודי משפטים ומנהל עסקים או לימודי משפטים וחשבונאות. מתקיימים גם לימודי מערכות מידע ולימודי מדעי המחשב.
- המסלול האקדמי המכללה למינהל (ראשון לציון) - במסלול האקדמי המכללה למינהל פועל מערך המצוינות וההצטיינות, אשר מפעיל תכנית גם בתחום המשפטים. היא כוללת תכנית מצוינים בית ספרית המשלבת שלל סדנאות וקורסים לפיתוח כישורי מחקר; תכנית מצטייני גלובל המכינה לאתגרים בזירה הגלובלית וכוללת קורסים באנגלית; ותכנית מצטיינים בתחום יישוב הסכסוכים אשר כוללת סדנאות וקורסים פרקטיים בגישור ובניהול משא ומתן. בין תכניות המצטיינים הנוספות הפועלות במסלול האקדמי נכללות לימודי מנהל עסקים למצטיינים, לימודי מדעי המחשב למצטיינים וכן תכנית "מצטייני הנשיא".