מלגות ארגון יוצאי מרכז אירופה

מעל 1,000 מלגות, לא תמצא/י אחת בשבילך?

 

למעבר ללוח מלגות לחץ/י מלגות לסטודנטים 
המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מלגות ארגון יוצאי מרכז אירופה ליוצאי גרמניה, אוסטריה וצ'כוסלובקיה

 

סטודנטים שהם בנים או נכדים של עולי גרמניה ומדינות נוספות דוברות גרמנית יכולים במקרים מסוימים לקבל סיוע במימון שכר הלימוד דרך היעזרות במלגת ארגון יוצאי מרכז אירופה. ארגון זה תומך מזה שנים רבות בקהילת עולי המדינות דוברות הגרמנית במרכז אירופה וכחלק משאיפתו לסייע לדור הצעיר מציע גם מלגות לימודים ייעודיות לסטודנטים שהוריהם או סביהם חברים בארגון. דרך מלגות לימוד אלה יכולים הסטודנטים להקל על עלויות שכר הלימוד וכן לקחת חלק בפעילות חברתית משמעותית אשר מסייעת לקידום ותיעוד מורשת העולים ממרכז אירופה.


לתשומת לבכם, המידע אודות המלגה משתנה מעת לעת. לקבלת הפרטים המלאים והמדויקים אודות מלגה זו מומלץ לפנות ישירות אל הארגון.


ארגון יוצאי מרכז אירופה מלגה


מדי שנה מעניקים בארגון יוצאי מרכז אירופה מלגות לסטודנטים. מלגות אלה מוענקות מטעם "המפעל לעזרה הדדית" של הארגון מתוך מטרה לקדם ולטפח את בני דור ההמשך של עולי מרכז אירופה ולסייע להם ברכישת השכלה גבוהה וכן במסגרת עידוד ערכי המצוינות בהם מאמינים בארגון. מלגות אלה מוענקות לסטודנטים ממגוון של תחומי לימוד ומשלל אזורים בארץ, בהם בנים או צאצאים של חברים בארגון יוצאי מרכז אירופה. המפעל מעניק מלגות לתואר ראשון וכן מלגות לתואר שני, לסטודנטים העומדים בכל התנאים הנדרשים שמציב הארגון. גובהה של מלגה זו הוא כ - 3,000 שקלים.


תנאי זכאות למלגה

 

כדי להיות זכאים למלגה זו, על הסטודנטים לעמוד בכל התנאים הבאים:

 

 

  • על הסטודנטים להיות צאצאים של עולים מן המדינות גרמניה, אוסטריה או צ'כוסלובקיה.
  • עליהם להיות בוגרי שירות צבאי מלא או שירות לאומי מלא
  • גילם המקסימלי של הסטודנטים הוא 50 שנה.
  • הסטודנטים לומדים בשנה השנייה ומעלה בתואר הראשון או לומדים לתארים מתקדמים
  • הסטודנטים לומדים במוסדות לימוד המוכרים על ידי המל"ג בלבד

 

בארגון מעניקים עדיפות לצאצאים של חברים בארגון יוצאי מרכז אירופה, בארגון יוצאי צ'כוסלובקיה, בארגון עולי מרכז אירופה או בארגון הוועד המרכזי של יהודי אוסטריה ששילמו את דמי החבר בארגון במשך לפחות שלוש שנים. כמו כן, מקנים עדיפות לסטודנטים שעוסקים במסגרת לימודיהם בנושאים הקרובים ומשיקים למטרות ארגון יוצאי מרכז אירופה, כגון מורשת העלייה החמישית.

 

כמו כן, כדי לקבל את המלגה על הסטודנטים לקחת חלק בפעילות חברתית התנדבותית. היקפה של הפעילות הוא כ - 35 שעות, כאשר יש להשלים את ההתנדבות עד תשעה חודשים החל מיום קבלת המלגה. במסגרת ההתנדבות הסטודנטים מסייעים בפרויקטים למען יוצאי ועולי מרכז אירופה.


נוסף על כך, תנאי נוסף לקבלת המלגה הוא השתתפות בטקס חלוקת המלגות. טקס זה מתקיים אחת לשנה בנוכחות חברי הארגון ומנהליו.


יש לציין כי מלגות אלה מוענקות פעם אחת בלבד במהלך הלימודים, כלומר סטודנטים יכולים להיעזר במלגה פעם אחת במהלך התואר הראשון ופעם אחת במסגרת התואר השני. יוצא דופן להנחיה זו הן מלגות לסטודנטים לרפואה. סטודנטים ללימודי רפואה יכולים לבקש מלגה פעם נוספת אחרי 3 שנות הלימודים הראשונות ולאחר הענקת תואר הבוגר.

 

איך מגישים בקשה למלגה


את בקשות המועמדות למלגה זו ניתן להגיש רק באמצעות פנייה באתר הארגון. הסטודנטים מתבקשים למלא טופס מקוון ולצרף אליו מסמכים מתאימים.


המסמכים הנדרשים במסגרת הגשת המועמדות כוללים צילום של תעודת זהות או תעודת עולה, אישורי לימודים מטעם מוסד הלימוד, אישורי תשלום שכר לימוד, גיליונות ציונים הכוללים ממוצע ציונים של הסטודנטים, תעודת שחרור או סיום שירות לאומי. כמו כן, עליהם לצרף מסמכים אשר מעידים על השתייכותם לקהילת יוצאי מדינות מרכז אירופה, כגון צילומי תעודות לידה או תעודות זהות של בני המשפחה שנולדו במרכז אירופה. יש צורך גם בצירוף אישור החברות של הורים או סבים בארגונים הרלבנטיים למשך פרק זמן של לפחות שלוש שנים. הסטודנטים נדרשים גם לצרף תלושי שכר שלהם ושל הורים או בני זוג. מי שאין ברשותם תלושי שכר צריכים לחתום על הצהרת עבודה ומי שאינם עובדים חותמים על הצהרת אי עבודה שנמצאת באתר הארגון.


נוסף על כך, המועמדים יכולים לצרף אישורים רפואיים המעידים על מצבים רפואיים או מוגבלות, וכן אישורים המתעדים פעילות קהילתית רלבנטית בעבר, במידה וישנה כזו.


יש לציין כי את הבקשות למלגה ניתן להגיש רק במועדים מתאימים לאורך השנה וכך ממליצים בארגון להתעדכן במועדים המדוייקים מדי שנה שבהם ניתן לשלוח בקשת מועמדות. הוועדה דנה רק בבקשות אשר כוללות את כל המסמכים הנדרשים ודנה בכל מקרה לגופו, ולאחר זמן מה מחזירה תשובה אל הסטודנטים.


ארגון יוצאי מרכז אירופה


ארגון יוצאי מרכז אירופה הוקם במהלך העלייה החמישית, בשנת 1932. מטרתו המרכזית של הארגון היא קידום אוכלוסיית עולי מרכז אירופה וצאצאיהם. בתחילת דרכו שימש גוף זה ארגון עולים לעולי גרמניה ועם השנים התרחבה פעילותו וכיום הוא פועל לסיוע לעולים מארצות נוספות בהן צ'כיה, אוסטריה ושוויץ, שבהן דוברים את השפה הגרמנית. את הארגון מנהיגים כיום בנים ונכדים של מייסדי הארגון המקוריים, שהם בני הדור השני והשלישי לעולים. כיום חברים בארגון זה אלפי חברים ממגוון שכבות גיל.


פעילות הארגון היא מגוונת והיא מתמקדת בשלושה מרכזים חברתיים ותרבותיים שפועלים בערים ירושלים, חיפה ותל אביב. בסניפים השונים עורכים פרויקטים ופעילויות התנדבותיות כגון מפגשים, הרצאות וטיולים לחברים. הסיוע מוענק גם לנזקקים בכל רחבי הארץ, לרבות ביישובי פריפריה. כמו כן, מפעילים קו חם שבו מאתרים חברים שזקוקים לסיוע ומקשרים אותם לגורמים מקצועיים שיכולים לסייע להם בהתאם.


מישורי פעילות נוספים של הארגון הם הפעלת בתי הורים לטיפול בקשישים; הפעלת כתב עת בנושא המורשת הגרמנית; וכן מיזמים להנצחת מורשתם של יהודי מרכז אירופה ותיעוד פועלם לפני קום המדינה, לרבות שיתופי פעולה עם מוזיאון יהדות דוברי הגרמנית, סמינרים, ימי עיון וכנסים שבהם לוקחים חלק החברים בארגון.


המפעל לעזרה הדדית של הארגון - המפעל לעזרה הדדית הוא עמותה שמפעילים בארגון יוצאי מרכז אירופה, המסייעת לבני הקהילות מהמדינות גרמניה, צ'כיה ואוסטריה. הארגון פועל לאור ערכים כעזרה הדדית, סיוע לקהילה וסולידריות. מדי שנה המפעל מסייע למאות חברים מגילים שונים וממבחר ערים ויישובים.


בתחילת דרכו התמקד המפעל בפעילות לקידום העולים כגון קליטת עלייה וסיוע בהשתלבות בתעסוקה. היום המפעל ממשיך לסייע ליוצאי מרכז אירופה ותומך בחברי קהילה שזקוקים לסיוע. רבים מן החברים שלהם מסייעים כיום הם ניצולי שואה ואחרים הם קשישים עריריים או אנשים עם צרכים מיוחדים. נוסף על כך, המפעל מסייע גם לדורות הבאים כגון נכדים ובנים של בני הקהילה. במסגרת סיוע זה המפעל גם מעניק את מלגות הסיוע הכלכלי לסטודנטים.

 


מלגות לפי מוצא


סטודנטים יכולים להיעזר במלגות נוספות, בהן מלגות לפי מוצא ועדה. מלגות אלה ניתנות לסטודנטים שמגיעים ממגוון של עדות וקהילות, כגון מלגות ליוצאי גרמניה, מלגות ליוצאי רומניה, מלגות ליוצאי ברית המועצות, מלגות ליוצאי אוקראינה, מלגות ליוצאי צפון אפריקה ועוד שלל מלגות.


בדרך כלל, המלגות הללו ניתנות על ידי ארגונים פרטיים שפועלים לשימור מורשת קהילות יהודיות ממדינות שונות. לעיתים הן מוענקות על ידי קרנות פרטיות שמפעילות משפחות של עולים ששואפים לסייע לסטודנטים וסטודנטיות בני קהילתם. לרוב, כדי לקבל מלגות אלה הסטודנטים צריכים לקחת חלק בפעילות התנדבותית למען קידום הקהילה או תיעוד מורשתה.

 

שאלות הגולשים בנושא
מלגות טלדור משרד החינוך
מלגות על רקע מצב סוציו אקונומי נמוך
מלגות ללימודי הסבת אקדמאים לסיעוד
מלגות לתואר ראשון - הרצוג ונוות ישראל
מלגות לאמהות חד הוריות ללא התנדבות
מלגות לאברכים במשרד החינוך
פתיחת מלגות לשנת לימודים תשע"ה