הנדסאי צמה ומנהור - לימודי הנדסאי צמ"ה
רוצה לדעת על לימודי הנדסאי צמ"ה? אנחנו רוצים לעזור לך!
דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
לימודי הנדסאי צמ"ה ומנהור
התחנה הבאה - קריירה
בעשור האחרון פועלים בארץ פרויקטים גדולים בתחום המנהור והכרייה. בניית קו הרכבת לירושלים, כריית מנהרות הרכבת הקלה בתל אביב והמשך סלילת כביש חוצה ישראל הם רק חלק מהמיזמים האסטרטגיים שמובילה המדינה כדי לקדם את התשתיות בכל רחבי הארץ, מצפון ועד דרום. פרויקטים אלה שילבו עד לא מזמן בעיקר מומחים מחו"ל אך כעת המדינה שואפת להכשיר דור של מומחים ישראלים, שיכולים לסייע למנף את הענף ולפתח ידע מקצועי מקומי ואיכותי בענף המנהור והרכבות וגם בענפים משיקים בגון תחבורה ותעשיית הביטחון שבכולם יש צורך במומחי צמ"ה - ציוד מכני והנדסי כבד.
במסגרת השליחות הלאומית להכשרת מומחים בתחום הוקמו תכניות ללימודי הנדסאי צמ"ה ומנהור. זוהי התמחות שנלמדת במסגרת לימודי הנדסאי מכונות. תכנית זו מתמקדת בהכשרה ממוקמת ואיכותית של הנדסאים לתחום הצמ"ה והיא מותאמת לצורכי התעשייה מבחינה טכנולוגית ותפעולית. במהלך לימודי ההנדסאים לומדים לתפעל, לתכנן ולתחזק כלים כבדים כגון דחפורים, מלגזות, טרקטורים ומכבשים וכן ציוד קדיחה וחפירה שנדרש בתעשיית כריית המנהרות.
בוגרים של תכנית זו יכולים להשתלב במבחר אפיקים מקצועיים בתעשייה הטכנולוגית. הם יכולים לקחת חלק מרכזי וחשוב בפרויקטים בענפי התחבורה, התשתיות והביטחון שחלקם מערבים חברות גדולות כגון נתיבי ישראל ורכבת ישראל.
ענף המנהור נמצא בצמיחה והביקוש להנדסאים שמומחים בו גדול מאי פעם. תכניות לימודי הנדסאי צמ"ה מכשירות הנדסאים שיקחו חלק בפרויקטים הלאומיים הגדולים בתחום התחבורה והתשתיות, כגון סלילת כבישים, פתיחה של צירי תנועה חדשים ופיתוח של כבישים ותשתיות קיימים, פרויקטים שיש להם חשיבות כלכלית ואסטרטגית רבה למדינה. צורך מרכזי להנדסאי צמ"ה קיים היום באזור הדרום וכך רבות מן התכניות הנלמדות מיועדות במיוחד לתושבי הדרום כדי להכשירם להשתלב בענף זה. הציפייה היא כי התחום ימשיך ויתפתח וייווצר בו צורך לאנשי מקצוע גם בשנים הקרובות.
הנדסאי צמ"ה ומנהור
לימודי הנדסאי צמ"ה ומנהור מתמקדים בתהליכים וכלים שהם חלק בלתי נפרד מתעשיית כריית המנהרות המתפתחת. בתחילת הלימודים הסטודנטים רוכשים ידע בענפי בסיס כגון מתמטיקה, מחשבים, שרטוט באמצעות מחשב, מכניקה והיכרות עם מערכות פנאומטיות והידראוליות בתעשייה. לאחר מכן, הם לומדים בהרחבה על היבטים שונים של ענף המכונות, לרבות היכרות עם סוגי מתקני שינוע והרמה ועם סוגי חומרים ותכונותיהם. הם גם רוכשים ידע בחשמל ואלקטרוניקה ובמערכות בקרה מתקדמות.
בהמשך הם לומדים בהרחבה של טכנולוגיות צמ"ה מתקדמות, על שיטות מרכזיות שמקובלות בתחום המנהור, על תהליך אבחון התקלות והטיפול בהן ועל אופן ההקמה והתפעול של מערכות הינע והידראוליקה שנדרשות בענפי המנהרות והתשתיות. הם לומדים גם על סוגיות מרכזיות בהנדסת קרקע ובבקרת אקלים שחיוניים להנדסאים במהלך העבודות. הם גם סוקרים היבטים בבטיחות בעבודה ולומדים כיצד ניתן לייעל את הפרויקטים בשטח תוך שמירה על שלומם ובטיחותם של העובדים. הסטודנטים בוחנים גם דרכים בהן ניתן להמשיך ולקדם את ענף הצמ"ה בתעשייה ולומדים על פרויקטים עתידיים שמתוכננים בארץ ועל התפקיד שצפויים לקחת בהם ההנדסאים.
הנדסאי צמה ומנהור רכבת ישראל
תכנית לימודי הנדסאי תמ"ה ומנהור היא פרי שיתוף פעולה בין מוסדות הלימוד להכשרת הנדסאים לבין רכבת ישראל וגופים נוספים כגון המשרד לפיתוח הגליל והנגב. תכנית זו עונה על צורך אסטרטגי חיוני של המדינה בהכשרת הנדסאים איכותיים שמתמחים בהפעלה של ציוד מכני הנדסי כבד, כאשר השאיפה היא לעודד סטודנטים לבחור במסלול זה וכך לשלבם בתעשיית כריית המנהרות ובפרויקטים לאומיים שונים שמתקיימים בה.
תכנית זו מיועדת לסטודנטים תושבי הנגב בלבד והיא מתקיימת במוסדות לימוד באזור הדרום. הסטודנטים שלומדים במסלול צריכים להתחייב למגורים באחד מן היישובים בנגב למשך כשלוש שנים לאחר סיום הלימודים ולהשתלב בתעסוקה בענף הצמ"ה באזור. התכנית נערכת במתכונת מרוכזת, הלימודים מתקיימים בקבוצות קטנות שמיוחד שבהן הסטודנטים זוכים לליווי מקצועי ואישי במהלך התכנית וכן מקבלים סיוע בהשמה בתעשייה בתום הכשרתם במסגרת פרויקטים של רכבת ישראל ושל גופים נוספים בתחום כריית המנהרות.
הנדסאי צמה ומנהור שכר
שכרם של הנדסאי צמ"ה ומנהור מתחילים נע בסביבות 8,000 שקלים לחודש בערך. היו ומדובר בענף טכנולוגי שיש לו ביקוש רב בתעשייה ושנתמך על ידי גופים ממשלתיים מגוונים, השכר לו זכאים הבוגרים צפוי לגדול באופן משמעותי תוך מספר קטן יחסית של שנות וותק במקצוע. לאחר כחמש עד עשר שנות ניסיון מקצועי, שכר הנדסאים בענף זה ובענפים משיקים יכול להגיע גם לסכומים שנעים בין 10,000 - 15,000 שקלים בחודש.
הנדסאי צמה דרושים
הנדסאים מומחים בתחום המנהור והצמ"ה הם משאב מבוקש במיוחד בתעשייה הטכנולוגית של היום והם נחוצים במסגרת מיזמים ותכניות בעלות חשיבות אסטרטגית רבה לקידום תשתיות המדינה. בוגרי לימודי הנדסאי נדרשים בפרויקטים לאומיים רבים במדינה, בחברות כגון רכבת ישראל, נתיבי ישראל ובתעשייה הביטחונית. ברבות מבין התכניות הבוגרים מקבלים סיוע בהשמה בפרויקטים לאומיים.
מתכונת הלימוד
היקפה של התכנית ללימודי הנדסאי מכונות צמ"ה הוא כ - 2,176 שעות לימוד. היא נפרשת על פני פרק זמן שבין שנה וחצי לשנתיים. הלימודים משלבים שיעורים תיאורטיים על הדגמות ותרגולים מעשיים שדרכם הסטודנטים נחשפים לתהליכים פרקטיים שנדרשים מהנדסאי צמ"ה בעבודתם, בחלק מן המקרים נערכים גם סיורים לימודיים ומפגשים עם אנשי מקצוע מן התעשייה. נוסף על כך, לקראת סיום הלימודים יש צורך לבצע פרויקט גמר מעשי שמדמה מצבים מן התעשייה.
קידום תחום המנהור והציוד ההנדסאי הוא משימה לאומית וכך כדי לעודד סטודנטים לפנות למקצוע מוצעות מגוון מלגות לימוד. חיילים משוחררים יכולים לקבל הטבות ומימון עד גובה שכר לימוד מלא. כמו כן, הסטודנטים יכולים לקבל עוד מגוון מלגות להנדסאים מטעם גורמים שונים.
תנאי קבלה
בדומה לתכניות דומות ללימודי הנדסאים, תנאי הקבלה ללימודים נקבעים על ידי מה"ט, שהוא הגוף האחראי על הכשרת הנדסאים במדינה. על המועמדים להיות בעלי תעודת בגרות מלאה או בגרות חלקית ובה צין עובר במקצועות מתמטיקה ואנגלית ברמה של 3 יחידות לימוד לפחות ובבגרות בעברית בהיקף 2 יחידות לימוד. כמו כן, בוגרי מכינה טכנולוגית מתקבלים לאחר מעבר מוצלח של בחינות הסיום במכינה במקצועות מתמטיקה, אנגלית ועברית. מועמדים מעל גיל 35 יכולים להתקבל אם ברשותם תעודה המעידה על סיום 12 שנות לימוד, ללא צורך בבגרויות או בפסיכומטרי.
- רוצים לתכנן את רכבות העתיד? קראו גם על לימודי הנדסאי רכבות
תעודה
בתום התכנית ללימודי הנדסאים הסטודנטים צריכים לגשת למספר מבחנים חיצוניים, שכוללים בחינות בחלקי מכונות, מכניקה טכנית, מערכות צמ"ה משולבות ואבחון תקלות צמ"ה. הבחינות מתקיימות פעמיים בשנה בהתאם למועדי מה"ט. מי שעוברים בהצלחה את הבחינות זכאים לקבל דיפלומת הנדסאי שמוענקת על ידי מה"ט ומוסד הלימוד. חלק ממוסדות הלימוד מציעים לבוגרים עזרה בהשמה מקצועית במסגרות קריירה שמתאימות להנדסאי מנהור וצמ"ה.
היכן לומדים?
אתם בוודאי רוצים לדעת היכן עוד אפשר ללמוד את המסלול, מתי נערכים ימים פתוחים ומה עלויות הלימוד. נציגי השירות האישי שלנו כאן עם תשובה לכל שאלה שלכם, אנו ממליצים לכם להיעזר חינם בשירות האישי שלנו ולחסוך זמן וכסף.
תחום צמ"ה ומנהור הם תתי תחומים של הנדסת בניין או הנדסה אזרחית והם תחומים מאוד חזקים. יש בהם תעסוקה ועם השנים אפשר בהחלט להתקדם גם בשכר וגם בתפקידים ואפילו לצאת לעצמאות. בהחלט מסלול לימודים המאפשר עבודה טובה בעתיד. החיסרון בעבודה של ההנדסאי היא שהיא בעיקר בפיקוח על הבנייה מה שאומר הרבה שעות מחוץ למשרד עבודה שטח ובתפקידים ההתחלתיים יכולה להיות העבודה גם בלילות במידת הצורך. אך באופן כללי העבודה היא בעיקר בפיקוח על הבנייה. חלק למשל פונים לכיוון של מדידות ולתכנון בכלל לבנייה. יש המון אפשרויות ותחומים הכרוכים בעבודה של הנדסה אזרחית ולכן התחום כשלעצמו הוא תחום תעסוקה טוב. השכר ההתחלתי של הנדסאי בניין אינו גבוה בדרך כלל ומתחיל מ6000-7000 ש"ח ומשם לאחר כמה שנות ניסיון יכול להגיע לשכר של 14000 ש"ח ואף יותר.
שוב הכל תלוי בכישורים במוסר עבודה וגם קצת במזל.
בברכה,
שני
שכר הנדסאים