היי אני בת 20 מעוניינת בלימודי רוקחות בארץ/חול כבר בתחילת שנה הבאה ויש לי כמה שאלות. 1. יש לי בגרות סביב 70 ועדיין לא עשיתי פסיכומטרי, אני מרגישה שהסיכויים שלי להתקבל פה ממש קטנים? יש לי בכלל סיכוי אם יהיה לי פסיכומטרי 500? 2. לימודי רוקחות בחו״ל , אני מעוניינת בלימודים במולדובה ברוקחות, שאלתי אם אפשר אחרי שנתיים להמשיך אותם בארץ? לעבור מאוניברסיטה שם ולהמשיך בארץ פשוט, ומה צריך לעשות? 3. רוקחות בפולין, מולדובה , הונגריה , האם קנדה מקבלת את התארים שלהם? תודה!!!
נ
נועה סטרוז
תנאי קבלה ללימודי רוקחות
שלום ויטה,
עד כמה שידוע לי, עם ממוצע בגרות שעומד על 70 לא תוכלי להתקבל ללימודי רוקחות בארץ באף אחד ממוסדות הלימוד שמציעים את המסלול.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על תנאי הקבלה ללימודי רוקחות במוסדות הלימוד השונים ברחבי הארץ.
כדי ללמוד רוקחות במולדובה תדרשי להציג תעודת בגרות מלאה ולעבור בחינת כניסה בביולוגיה, כימיה ופיזיקה. עד כמה שידוע לי לא קיימים מסלולים חצויים בהם עושים חצי מהתואר בחו"ל וחצי בארץ.
לגבי ההכרה בתעודה בקנדה יהיה עלייך לבדוק מול מוסד הלימודים בו תלמדי במולדובה. היות ואני לא נציגה מטעם מוסדות הלימוד קשה לי לומר איזו תעודה תקבלי והיכן היא תוכר.