היי לכולם אני מתלבטת כבר המון זמן (שנתיים לפחות!) מה ללמוד, עוד לא מצאתי כיוון.. אני מתעניינת לאחרונה בשני מסלולים בבר אילן. שני המסלולים מאוד מעניינים אותי ואפשר להתפתח מהם
1) פסיכולוגיה, סוציולוגיה וקרימינולוגיה 2) כלכלה, סוציולוגיה ומדעי המדינה
אשמח לשמוע את דעתכם איזה מסלול טוב יותר להמשך מבחינת מקומות תעסוקה , אני יודעת ששני המסלולים הם די פרווה, אבל בכל זאת..
אני מניחה שבגלל שמדובר ב-3 מקצועות בתואר אחד, זה בעצם פוגע מבחינת החומר/קורסים... כלומר שום דבר מבין המקצועות הוא לא מוגדר כ"ראשי" ולכן רמת הידע תהיה נמוכה...האם יהיו מקומות עבודה שלא יאהבו את זה? האם לדוגמא אוכל לעבוד ככלכלנית אחרי התואר במסלול השני שכולל בתוכו כלכלה?
אשמח לתשובות! תודה
ש
שני יונגר
תואר רב תחומי הוא תואר BA כללי
שלום דנה,
כאשר בוחרים ללמוד במסלולים כללים הכוללים שלושה תחומי לימוד שונים בתוכם, כדאי לקחת בחשבון שלא ניתן למצוא עבודה באחד מהמקצועות הנלמדים. התארים הללו, הפכו בשנים האחרונות לתחליף של ה-BA הכללי שהיה נהוג פעם ובגלל שנוצר לו מוניטין של תואר שאינו מביא תועלת אנשים הפסיקו להירשם אליו. התוצאה היא שמוסדות הלימוד מצאו דרך חדשה להציג את התארים הללו שנראית יותר טוב , אך בפועל התמורה דלה ביותר.
לשאלתך, לא תוכלי לעבוד ככלכלנית עם תואר ראשון בכלכלה סוציולוגיה ומדעי המדינה. בחרי במסלול שכולל לכל היותר שני תחומי לימוד, כלומר דו-חוי ולא תואר רב תחומי או תואר כללי אחר, שלא יתנו לך תועלת.