שלום, אני מתלבטת רבות מה ללכת ללמוד. יש לי תואר ראשון במדעי החברה מאוני' בר אילן סיימתי בממוצע של 82. שאיפתי הראשונה הייתה ללמוד ייעוץ חינוכי, אך איני מתקבלת לשום מסלול. החלטתי ללכת על תואר שני תרפיה באמנויות/חינוך מיוחד (אין בידי תעודת הוראה), אני בתהליך השלמת שעות האמנויות הנדרשות אך נולדו בליבי ספקות ואני שוב מתלבטת בין מסלול התרפיה למסלול חינוך מיוחד. ארצה לציין, שלמסלול חינוך מיוחד במכללת מל"א אני מתקבלת במיידי ובתרפיה באומנויות יש סימן שאלה גדול מרחף, יותר השקעה כספית ויותר זמן.
משום שאף אחד לא באמת יכול לדעת מה מתאים לי יותר ממני, השאלה שלי היא: לאחר קבלת התארים, מה האפשרויות שנפתחות בפני בכל מסלול? מה השכר? מה יוקרת התפקיד? כמה שעות/ימים עובדים בממוצע בחודש?
תודה רבה מראש.
נ
נועה סטרוז
לימודי חינוך מיוחד או תרפיה באומנות - בחירת תואר שני
שלום סופיה,
ראשית חשוב לי לומר שלגבי בחירת המסלול אין צודקת ממך - את מכירה את עצמך הכי טוב ולכן קרוב לוודאי שאת תעשי את ההחלטה הטובה ביותר עבורך.
לגבי אפשרויות תעסוקה ופרטים על כל אחד מהמסלולים, מדובר בתחומים מאוד שונים אחד מהשני כשב"כ בטיפול באומנות אם את לא עובדת תחת מסגרת חינוכית אלא באופן פרטי את קובעת לעצמך את השעות וסדר היום, בהתחלה עד שתבני לעצמך שם תרוויחי שכר יחסית בסיסי אבל אח"כ ברגע שתעברי לעבוד בסקטור הפרטי המשכורות עולות משמעותית. בחינוך מיוחד הסיטואציה מעט שונה תוכליל התקדם בתוך מערכת החינוך עצמה מה שאומר שתהיה לך עליה קלה בשכר אך לא משמעותית כמו שתחום השני ואפשרויות התעסוקה יהיו בתוך מוסדות הלימוד כמנהלת פרויקטים שונים, רכזת שכבה ועוד. כיום, מבחינת יוקרה, יותר נחשב לעסוק בתרפיה באומנות רק כי להרבה מאוד מורות בחינוך המיוחד יש תואר שני.
אני ממליצה לך מאוד לפנות ליועצי הלימודים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה - הם יוכלו להמשיך לסייע לך ולענות על שאלות נוספות שיהיו לך.