שלום, אני מעוניינת ללמוד תואר ראשון בחינוך מיוחד אך קצת חוששת מפני שהיה לי די קשה בבחינות הבגרות וציוני הם לא גבוהים במיוחד אך עוברים שאלתי היא האם יש אפשרות לאבחן אותי ולתת לי הקלות מסוימות בתחילת לימודיי לתואר ראשון?
נ
נועה סטרוז
פטורים לתואר ראשון
שלום שיר,
אם יש לך אבחון ואת נחשבת לקויות למידה תוכלי לפנות למוסד הלימודים בו את מתכוונת או מעוניינת ללמוד לקבלת הפניה לאבחון נוסף מטעמם כדי לקבל הקלות. חשוב מאוד לציין שקבלת הקלות באוניברסיטה ובמכללות אינה קלה כמו בבית הספר התיכון - התהליך ארוך יותר וחלק לא קטן מהסטודנטים אינם זכאים בסוף בהקלות. עם זאת, סטודנטים רבים מגלים שכאשר הם מתחילים ללמוד לתואר הקשיים שחוו בתיכון נעלמים או מתמעטים משמעותית היות וזו דרך שהם בחרו בה ולא "נכפתה" עליהם. במידה ויש בידיך אבחון יועצי הלימודים שלנו יוכלו לעזור לך עם התהליך - תוכלי לפנות אליהם באמצעות הטופס המקוון ליצירת קשר שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה.
המשך לשאלה פטור לתואר ראשון
אין בידי אבחון להקלות. אך מרגישה צורך להבחן אשמח לדעת היכן נבחנים
נ
נועה סטרוז
הקלות ואבחונים בלימודי גבוהים
שלום שיר,
כל מוסד לימודים להשכלה גבוהה מציע אבחונים ובדיקות משלו ולכן עלייך לבחור מוסד לימודים בו את מעוניינת ללמוד ולבדוק לגבי האבחונים וכאותך להקלות. חשוב מאוד לציין שבניגוד להקלות ולאבחונים בבית הספר במוסדות החינוך להשכלה גבוהה הפרוצדורה קצת יותר מורכבת וחלק גדול מהתלמידים לא זוכים להקלות שזכו להם במהלך הלימודים התיכוניים שלהם.