מה עדיף ללמוד תואר ראשון בפסיכולוגיה כי את זה יש ב.י.נ.ר לימודים באונ' הפתוחה או ללמוד עו"ס במכללה החרדית הבנתי ממישהו שעו"ס זה יותר הפרקטיקה בתואר ראשון והשני זה יותר העיוני ובפסיכולוגיה זה ההיפך נכון או לא נכון
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול לימודים
שלום יעקב,
אין תשובה וודאית ל"מה עדיף" כאשר אתה פונה למישהו חיצוני. מסלול הלימודים ה"עדיף" הוא זה שאתה מעוניין ללמוד, זה שבתחום שלו את מעוניין לעסוק, זה שאתה מתחבר אליו יותר. זה נכון שבלימודי פסיכולוגיה אין פרקטיקה בתואר הראשון ומדובר במסלול לא פשוט במידה ומעוניינים לעסוק בפסיכולוגיה אך אם זה התחום שמעניין אותך אני ממליצה לך לבחור בו. אם אתה מעוניין למצוא עבודה ישר עם סיום התואר הראשון ולא מעוניין בכלל בלימודי המשך כדאי לך לבחור בעבודה סוציאלית היות ותמצא עבודה ישר עם סיום התואר הראשון. אך אם אתה מעוניין להמשיך בלימודים ולהתפתח בתחום הפסיכולוגיה יכול להיות שלא תהיה מרוצה מלימודי העבודה הסוציאלית כי הם לא יעמדו בציפיות שלך.
נשמח לעזור לך ולסייע בכל שאלה או בקשה ולכן צירפתי עבורך אמצעי פניה נוסף - קישור בתחתית ההודעה לטופס יצירת קשר מקוון.
אפיק מעבר בעו"ס
אין לי תעודת בגרות והבנתי שישנה אפשרות ללמוד 5 קורסים באו"פ ואז להתקבל לאוניברסיטה אבל בתור חרדי אני צריך מוסד לימודים חרדי ואף אחד מהם לא מכיר באפיק מעבר במקום בגרות מה אני יכול לעשות בשביל שהם כן יכירו בזה או משהו אחר שיכול לעזור לי
נ
נועה סטרוז
אפיק מעבר בעו"ס
שלום יעקב,
היות וישנה דרישה קבועה לתעודת בגרות לצערי לא ניתן לגרום להם להכיר בה או לשנות את החלטתם אך תוכל ללמוד במוסד לימודים דתי מלכתחילה. יש כמה מוסדות לימוד ברחבי הארת המציעים לימודי עו"ס לחרדים ודתיים ביניהם: המכללה החרדית ירושלים ומבח"ר - מכללת בני ברק האקדמית. למוסדות הללו גם צריך תעודת בגרות כדי להתקבל אך ישנה אופציה לעבור מכינה ללימודים ולהמשיך משם. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע נוסף על המסלול, התעודה שמקבלים בסיום המסלול ומוסדות הלימוד השונים המציעים אותו.