אני חרדי ואין לי תעודת בגרות או פסיכומטרי אני מעוניין להתחיל לימודים לתואר ראשון בהנדסה או כלכלה ומנהל עסקים. איזה מכינה קדם אקדמית אני צריך לעבור בכדי להתקבל למכללות השונות באזור הצפון כמו הטכניון, אורט, אוניברסיטת חיפה? והאם יש מכינה כזו כללית שתפתח לי שערים גם למקרה שאבחר לעשות את הלימודים עצמם במקום אחר? (לדוגמא לעבור מכינה בטכניון ולעשות את הלימודים במכללת סמי שמעון האם הם יכירו בזה?)
נ
נועה סטרוז
מכינה ללימודי כלכלה ו/או מנהל עסקים
שלום שמי,
לפני הכל אתחיל ואומר שלא הטכניון לא אורט ולא סמי שמעון מציעים את מסלולי הלימוד שאתה מחפש ולכן הם לא מוסדות הלימוד המתאימים עבורך לא ללימודי מכינה ולא ללימודי תואר. אם תרצה תוכל ללמוד במכינת ההשלמות באוניברסיטת חיפה כך שהציונים של המכינה ישלימו את ציוני הבגרות שיש לך אך מדובר במכינה שמתאימה למי שמעוניין ללמוד באוניברסיטת חיפה בלבד ולכן לא תוכל לעבור למוסד לימודים אחר עם סיום המכינה ותוכל להמשיך לאחד מהמסלולים המוצעים באוניברסיטת חיפה כפי שקורה ברוב מוסדות הלימוד המציעים לימודי מכינה. אני ממליצה לך לפני הכל להחליט בדיוק מה אתה מעוניין ללמוד ולפנות לאוניברסיטה שמציעה את המסלול לקבלת הנחיות לגבי השלמות שתזדקק להם כדי להתקבל כי לא בהכרח יהיה מדובר במכינה מלאה לעתים תוכל לבצע לימודי השלמה ספציפיים למקצוע אותו אתה מעוניין ללמוד.