אני מעוניין להתחיל ללמוד תואר ראשון ויש לי דיחוי מהצבא מישהו יכול לענות האם זה אפשרי בכלל או האם אוכל לקבל מימון מהקרנות
בתודה מראש
נ
נועה סטרוז
איזה תואר ראשון והיכן?
שלום יצחק,
ישנם לא מעט מוסדות לימוד דתיים שמציעים לימודי תואר ראשון גם למומעדים שיש להם דיחוי מהשירות הצבאי. מועמדים אלו יכולים ליהנות גם ממלגות הלימודים הייעודיות לציבור הדתי/חרדי בלי קשר לשירות צבאי שעשו או לא עשו.
אשמח מאוד לעזור לך למצוא מסלול לימודים שיתאים עבורך ומלגות לימודים שיתאימו עבורך אך בלי תחומי העניין שלך והמסלולים בהם אתה מתעניין קשה לי מאוד לעשות זאת.
בברכה, נעה
י
יצחק
תודה על המענה
תודה על ההיענות המסלול שאני מעוניין בו הוא מדעי המחשב אך רציתי לדעת האם יש בעיה מבחינת המל"ג ללימודיים עם דיחוי אשמח מאוד אם תוכלי לעזור לי למצוא מימון ללימודים אלה בתודה יצחק
נ
נועה סטרוז
לימודי מדעי המחשב לדתיים וחרדים
שלום יצחק,
ישנם כמה מוסדות לימוד המציעים לימודי מדעי המחשב לציבור הדתי והחרדי, ביניהם: קמפוס שטראוס, מכללת מבח"ר והמרכז האקדמי לב. כל אחד ממוסדות הלימוד מציע סיוע ומלגות לסטודנטים שלו ולכן אני ממליצה להתחיל משם בחיפוש אחר מימון. למיטב ידיעתי לא צריכה להיות בעיה עם דיחוי השירות באף אחד מהמוסדות הללו אך מומלץ מאוד לבדוק איתם ישירות כי אלו דברים שעלולים להשתנות משנה לשנה. מלבד מלגות פנימיות יש כמה גופים ומוסדות המציעים מלגות לימודים לציבור הדתי והחרדי, ביניהם: קרן קמ"ח, חרדים לעתידם ועוד.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המסביר על המלגות השונות היכולות להתאים עבורך.