לאחרונה נפגשתי עם התואר מדעי החברה והרוח בדגש חינוך (BA) של מרכז י.נ.ר. הנושא עניין אותי מאוד וחשבתי להירשם לתואר זה. עם זאת, רבים ששומעים על כוונותיי ללמוד תואר רב תחומי, מציינים בפני שלתואר זה כמעט ואין משמעות. אשמח לדעתך לגבי הנושא. מה ההבדל בין תואר רב תחומי לבין תואר ספציפי. בברכה, עקיבה
נ
נועה סטרוז
לימודים במסלול חד חוגי ודו חוגי
שלום עקיבה,
במידה ומעוניינים לעסוק במשהו ספציפי מומלץ מאוד לבחור במסלול ספציפי ולא בתואר רב תחומי היות ותואר רב תחומי בד"כ ידרוש השלמות מסויימות כדי להתעסק באחד מהתחומים, בעיקר אם מדובר בחוג המשני ולא הראשי במסלול. חשוב לציין שיש הבדל משמעותי בין המסלולים השונים, תואר כמו שציינת הינו תואר שיכול להועיל לך מאוד בהמשך בייחוד עם תעודת הוראה - מדובר במסלול שיאפשר לך לעשות בחינוך במספר תחומים ולא רק באחד כמו רוב המורים או אנשי החינוך בארץ. לעומת זאת מי שבוחר במסלול של פסיכולוגיה וכימיה למשל ומחליט בסוף הלימודים שהוא מעוניין בתחום ספציפי אחד מהשניים קרוב לוודאי שיידרש ללימודי השלמה.
אני ממליצה לך לפנות ליועצי הלימודים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך בתחתית ההודעה, הם יוכלו לסייע לך לבחור את המסלול המתאים ביותר עבורך.
משמעות תואר במדעי החברה והרוח
תודה רבה על התגובה. ההתלבטות שלי היא בין התואר במדעי החברה והרוח בדגש חינוך לבן תואר בפסיכולוגיה. חבר שלי אמר לי שהיום מעסיקים יעדיפו לקחת בכל מקרה מישהו בעל תואר ספציפי מאשר מישהו בעל תואר רב תחומי. לדוגמא למשרת ניהול בית ספר יעדיפו מישהו עם תואר בהנדסה על פני מישהו במדעי החברה והרוח. האם אכן כך הוא הדבר? תודה, עקיבה
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול לימודים - דו חוגי או חד חוגי
שלום עקיבה,
לא בהכרח יבחרו מישהו עם תואר חד חוגי אם הוא לא קשור לתחום העיסוק - לא מאמינה שיקחו מישהו בוגר הנדסה לניהול בית ספר אך גם לא סביר שיקחו בכלל מישהו ללא ניסיון בחינוך. ברגע שאדם מוכיח את עצמו בערכת החינוך, מוציא תעודת הוראה ורוכש ניסיון בתחום ההוראה שלו אין סיבה שלא יקחו לתפקידים שאליהם שואף ללא קשר לתואר הראשון שלו.