1. ברצוני ללמוד תואר ראשון בחינוך מיוחד באחת מהמכללות לאוכלוסיה הדתית ממוצע הבגרות שלי לצערי בין 70 ל80 מה העצה הטובה ביותר בשבילי ?חשבתי לשפר חלק ממבחני הבגרות באופן עצמאי האם זה נכון לעשות כך? מי יכול להגיד לי איזה בגרות עלי לשפר כדי להקפיץ את הממוצע? 2 ) לגבי מוסדות לימוד שונים בבני ברק כמו בית המורה ו "וולף" איך רואים שם את הלימודים ?הבנתי שלומדים שם ומקבלים תעודת "בכיר מוסמך" מה זה אומר?זה נחשב ?האם אפשר ללמוד במוסדות הנ"ל שנתיים לתעודה ואחכ להמשיך לתואר במכללה אחרת?
תודה על ההתייחסות לשאלות זה ממש עוזר לי
נ
נועה סטרוז
לימודי חינוך לדתיים וחרדים
שלום שיר,
אחלק את התשובה שלי לסעיפים כמו שעשית עם השאלות שלך כך הכל יהיה ברור יותר. 1. כדי לשפר בגרויות את יכולה לבחור כל מקצוע שתרצי וכל עוד תקבלי בו ציון גבוה הוא יקפיץ לך את הממוצע. חשוב לבחור תחום שאת טובה בו כי אחרת את מסתכנת בכך שתיגשי סתם לבחינות. 2. לגבי התעודה של בחיר מוסמך - מדובר בתעודה של מורה בפועל שבעצם אומרת שבמערכת החינוך הרגילה אולי תיתקלי בקשיים במציאת עבודה ויכול להיות שגם בחלק ממוסדות הלימוד הדתיים ולכן מוסדות לימוד שונים ברחבי הארץ מציעים הסבה ממורה בכיר/מוסמך לתעודה רגילה. אני אישית ממליצה לך להימנע ממוסדות שלא מציעים תעודת הוראה רגילה היות וזה רק יאריך לך בסופו של דבר את הלימודים ואת משך ההכשרה וחבל.
למידע נוסף אני ממליצה לך לפנות ליועצי הלימודים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה.
מוסדות לימוד מאושרים
1 רציתי לדעת למה מוסד שמוכר במשרד החינוך כמו בית המורה בבני ברק , לא רשאי לקבל מלגות עבור הלומדות בו 2 מה זה תואר אקוילנטי? 3 היכן אני יכולה לברר האם מוסד לימודים מסויים מוכר במשרד החינוך
תודה לך
נ
נועה סטרוז
לימודי חינוך לדתיים
שלום שיר,
ראשית אינני בטוחה שבית המורה הינו מוסד לימודים שמוכר ע"י משרד החינוך - יש סיכוי שהם לא מוכרים ולכן אין הם מקבלים מלגות חיצוניות. חשוב לציין כי מלגות לא תמיד תלויות בגורמים חיצוניים וישנה אפשרות שמוסד הלימודים פשוט החליט לא לסייע לתלמידים ולהציב שכר לימוד קבוע לכולם ללא גמישות - זה יחסית נדיר אך זה יכול לקרות.
תואר אקויולנטי הינו תואר שלא מעניק לך באמת תואר המשמעות שלו הוא בשכר בלבד. הצפי הוא שבעשור הקרוב יסגרו כל המסלולים לתואר מהסוג הזה וכל מי שמחזיק בו יעבור הסבה לתואר רגיל. אם יש לך אופציה להשתלב בתואר רגיל אני ממליצה לך לעשות זה - כיום עם אופק חדש ועוז לתמורה מאוד קשה להשתלב במערכת החינוך בלי תואר BA.
לשאלתך האחרונה - כדי לדעת האם מוסד לימודים ספציפי מוכר ע"י משרד החינוך תוכלי להתקשר למשרד החינוך עצמו או לפנות לאתר האינטרנט שלהם.