כרגע אני שנה אחרונה להנדסאי בניין ומעוניינת להמשיך ללימודי מהנדס.. מסתבר שהאוניברסיטה היחידה שמכירה בתואר ההנדסאי היא אריאל וגם עם דרישות בנוסף של 4 יחי' מתמטיקה ו5 יחי' פיסיקה. שאר האוניברסיטאות לא מכירות בכלל בהנדסאי ודורשות פסיכומטרי בנוסף.
שאלתי אם יש אפשרות להמשיך את ההנדסאי בחול? באיזה מדינות מכירים בהנדסאי? כמה זמן ההמשך לימודים לתואר המהנדס האזרחי?
ש
שני יונגר
לימודי השלמה למהנדס בארץ או בחו"ל
שלום עדי,
לימודי השלמה לתואר אקדמי להנדסאים בחו"ל הם עניין שאת חייבת לבדוק בעצמך. מכיוון שמדובר בלימודי תעודה ולא בלימודים אקדמיים, אני חוששת שלקבל הכרה זה ממש לא פשוט. לגבי אוניברסיטאות בארץ, זה לא נכון שהן לא מכירות בלימודי ההנדסאי שלך, אלא שהן מחייבות שתעמדי גם בתנאי הקבלה המוקדמים ללימודי התואר הראשון אצלם. רמת הלימודים במסלול להנדסה גבוהה משמעותית מזו שבלימודי ההנדסאי. הם צריכים לדעת שתוכלי לעמוד בזה. וגם נקודה נוספת ואף חשובה יותר בהקשר הזה היא שלא חסר לאוניברסיטאות ברוב המקרים ביקוש ללימודי הנדסה ולכן הן, כמו מרשות לעצמן, לקבוע רף גבוה לכולם כולל הנדסאים. כך יהיה גם בעוד מספר שנים באריאל שהיא פשוט עדיין אוניברסיטה צעירה ולכן היא עדיין מאפשרת תנאי קבלה נוחים יותר למועמדים אליה, אבל זה לא ימשך לנצח. בכל אופן לגבי הלימודים בחו"ל צריכים לברר מול השגרירות של המדינה בה תרצי ללמוד אם התעודה שלך מתקבלת במוסדות הלימוד ואם כן איך וכו'. אני חושבת שכדאי תמיד גם להיעזר בחברות המסייעות לסטודנטים ישראלים להתקבל ללימודים בחו"ל. זאת אחרי שתחליטי על מדינה מועדפת מבחינתך.