אני כרגע בעיצומם של לימודים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב, וכשאסיים אני מתכננת לעבור עם בן זוגי לניו יורק או בוסטון לשנתיים (מטעמי קריירה שלו), ואני רוצה לנצל את הזמן ולעשות תואר שני בפסיכולוגיה קלינית שם. הבעיה היא שלא ברור אם נחזור לארץ אחרי, או שנישאר בארה"ב. הבנתי שהמסלול לפסיכולוגיה קלינית בארה"ב הוא מסלול ישר לדוקטורט, ואני לא רוצה להתחייב ל5 שנים. אם כן, רציתי לשאול קודם כל אם אפשר להמשיך לMA בפסיכולוגיה עם תואר ראשון בעבודה סוציאלית, ואם כן אם יש מוסדות ספציפיים שבהם זה יותר מומלץ, ושנית אם המסלולים שכן קיימים לMA בפסיכולוגיה (שהבנתי שבארה"ב נחשבים חלקיים ואי אפשר לעשות איתם הרבה) מתקבלים בארץ כתואר שני בפסיכולוגיה קלינית. תודה!
ש
שני יונגר
לברר מול משרד החינוך הכרה בתואר בישראל
שלום נגה,
קודם כל אני ממש לא בטוחה שאת מועמדת מתאימה ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה, כי התואר הראשון שלך אינו בפסיכולוגיה. שנית, תואר אקדמי מחו"ל גם פסיכולוגיה יכול להיות מוכר בארץ, אך צריך לברר לפני תחיל הלימודים אם יכירו בתעודה במשרד החינוך. במידה ויכירו בתואר שלך בכל מקרה יהיה עליך לעבור סטאז' בישראל כדי לקבל את רישיון העבודה. אם את יודעת היכן תרצי ללמוד וכן את בטוחה שאת מועמדת מתאימה ללימודים אז בררי מול האגף המטפל בנושא לימודים בחו"ל במשרד החינוך.