מתעניין בלימודי הנדסת מכונות בדנמרק. העניין שאני לא סגור שיש לי את כל הנתונים שצריך ואני לא יודע כיצד לבדוק. אני בן 29 בעל תעודת בגרות חלקית, 5 יחידות אנגלית בציון טוב ו- 3יחידות מתמטיקה עם 100, אין לי בגרות בפיסיקה. (אציין שאני לוקה בתסמונת אספרגר ומערכת החינוך לא ידעה איך מתמודדים עם זה ולכן הייתי בכיתה פרטנית ללא אופציה לעשות יחידות במקצועות חובה או לסיים בגרות מלאה, למרות שסיימתי בהצטיינות יתרה). התחלתי ללמוד במכללה הטכנולוגית בבאר שבע אדריכלות ועיצוב פנים אבל אחרי שנה זה הפסיק לעניין אותי ופרשתי.
איני יודע דנית. מאוד רוצה ללמוד באוניברסיטת קופנהגן או באארהוס, או בכל מוסד אקדמי אחר המצטיין בהנדסת מכונות. אין לי בעיה לעשות מכינה אם זה יעזור לי להתקבל לשם. ממה שהבנתי, הלימודים יהיו ללא עלות לבעלי אזרחות אירופאית, חודש הבא אוציא אזרחות הונגרית. אין לי כסף להשלים בגרויות לכן האופציה היחידה שלי היא לימודים באירופה. מה גם שיש לי קשרים בדנמרק ואני אוהב מאוד את קופנהגן.
ש
שני יונגר
לחכות לקבלת האזרחות ולפנות לשגרירות דנמרק
שלום עמי,
כדי ללמוד בחו"ל יש להגיש בקשה להרשמה ללימודים כסטודנט זר לאוניברסיטה ולעקוב אחרי ההנחיות של האוניברסיטה בתהליך הרישום ללימודים. מכיוון שעדיין לא קבלת את האזרחות ההונגרית שלך אז כדאי שתמתין עוד טיפה וכשהיא תהיה בידך התחל תהליך. בין היתר תתבקש לתרגם את תעודת הבגרות ועוד מסמכים נוספים. ייתכן מאוד שתתבקש לעבור בחינה פסיכומטרית ולתרגם גם אותה לצורך הלימודים. אני חושבת שהדרך הטובה ביותר לקבל את כל המידע לגבי תהליך נכון ויעיל היא לפנות לשגרירות דנמרק בישראל ולבקש את הפרטים על כל הפרוצדורה של מי שמעוניין ללמוד בדנמרק.