אני שוקל לימודי רפואה בחו"ל יש אתרים עם הסברים מסוימים אבל אשמח אם מישהו כאן יוכל קצת לסדר לי את הראש בעניין שאדע עד כמה הכיוון הזה רלוונטי מבחינתי:
1. באילו מדינות הכי מומלץ ללמוד בשפה האנגלית? 2. מהו טווח שכר הלימוד השנתי בכל מדינה? 3. האם אני זכאי להנחות בטיסות? 4. האם ניתן להשתמש בפקדון הצבאי למימון לימודים בחו"ל? 5. האם אפשרי לקבל מהארץ מלגות לזה או להשיג שם מלגות? 6. עד כמה מכביד סיפור המגורים והכלכלה בארצות זרות? (האם זה סיפור של קריעת תחת בעבודה שם או שילוב נוח של עבודה?) 7. כמה פחות או יותר יכול לעלות לי כל העניין של 6 שנות לימוד + דירה + טיסות + כלכלה + הוצאות נלוות?
המון תודה מראש לעוזרים!
ל
לי
לימודי רפואה בחו"ל
שלום ניר,
לימודי רפואה מוצעים במדינות שונות ובשפות שונות. קשה למצוא את את המסלול הן מבחינת המיקום והן מבחינת השפה. באירופה למשל אפשר למצוא לימודים בשפה האנגלית באנגליה אך העלויות מאד גבוהות. באיטליה ובספרד העלויות נמוכות מאד יחסית למסלולי הלימוד אבל הלימודים בדרך כלל יהיו בשפה המדוברת. אך יש מסלולים גם במדינות אלו בשפה האנגלית. שכר הלימוד ותנאי הקבלה משתנים בין מדינה למדינה ולפעמים גם בין מוסדות הלימוד. לא שמעתי על מסלול הנחות בטיסות למעוניינים ללמוד בחול אבל אולי בתור סטודנט תזכה להנחה כלשהי הפיקדון הצבאי בדרך כלל רלוונטי ללימודים בישראל בלבד. ניתן להשיג מלגות על פי קריטריונים שונים.